AACSB Accredited

Jabatan Pengangkutan, Logistik dan Kewangan menawarkan ijazah sarjana dan sijil lepasan dalam Sistem Pengangkutan dan Bandar. Ijazah ini dianugerahkan melalui College of Business dengan kerjasama Institut Pengangkutan Great Plains Upper Great. Pendekatan interdisipliner program menarik pelajar dengan latar belakang pengangkutan dan logistik, perniagaan pertanian, ekonomi terpakai, kejuruteraan, pengurusan pembinaan, kewangan, pengurusan kecemasan, geosains dan pengurusan rantaian bekalan.

117689_NDSUwomanatlaptop.png

Pilihan

Sarjana Sains dalam Pengangkutan dan Sistem Bandar - disasarkan kepada pelajar dengan minat penyelidikan yang kuat
Ijazah ini memberi tumpuan kepada:

 1. sistem pengangkutan bandar;
 2. hubungan antara pengangkutan, penggunaan tanah, alam sekitar, tindak balas kecemasan, dan sistem penyampaian logistik;
 3. perancangan, operasi dan keselamatan yang diselaraskan; dan
 4. dimensi ruang sistem bandar.

Kurikulum ini dibina di sekitar topik sistem pengangkutan awam, sistem maklumat geografi, pengangkutan pengangkutan, dan sistem penghantaran logistik, geografi bandar dan penggunaan tanah, kesan alam sekitar sistem pengangkutan, keselamatan pengangkutan siber-fizikal, dan kemampanan pengangkutan dan bandar sistem. Ijazah MS memerlukan tesis dan disasarkan kepada pelajar dengan minat penyelidikan yang kuat.

Sarjana Pengangkutan dan Sistem Bandar - disasarkan kepada perancang dan jurutera profesional

Ini adalah ijazah bukan tesis yang terutamanya bertujuan untuk perancang profesional dan jurutera. Pelajar dalam program MS dan MTUS memilih daripada kursus teras yang sama. Walau bagaimanapun, pelajar yang berdaftar dalam program bukan tesis (MTUS) mempunyai lebih banyak peluang untuk sintesis amalan dan kerja kursus tambahan, dengan penekanan kurang pada penyelidikan.

Sijil Pengangkutan dan Sistem Bandar - disasarkan kepada profesional amalan

Sijil Pengangkutan dan Sistem Bandaraya terutama disasarkan untuk mengamalkan profesional yang ingin mendapat pengetahuan tambahan dalam bidang pengangkutan dan sistem bandar yang baru muncul.

Top 5 manfaat memperoleh Ijazah Sarjana:

 1. Pengetahuan lebih mendalam mengenai bidang pengajian
 2. Lebih banyak peluang dan kemajuan kerjaya
 3. Peluang untuk meningkatkan tanggungjawab
 4. Pekerja dengan ijazah sarjana biasanya memperoleh 30% lebih daripada pekerja yang tidak
 5. Industri cenderung memihak kepada pemohon dengan tahap pendidikan yang lebih tinggi berbanding mereka yang mempunyai tahap rendah

117690_NDSUFBCarouselMTUStraffic2.png

Syarat Kemasukan

Program Sistem Pengangkutan dan Urban terbuka kepada graduan berkelayakan universiti dan kolej yang diiktiraf. Untuk diterima dengan penuh, pemohon mesti:

 1. Pegang ijazah sarjana muda dari institusi pendidikan yang diiktiraf dengan purata nilai gred minimum (GPA) sebanyak 3.0 atau setaraf;
 2. Mempunyai persiapan yang mencukupi dalam satu atau lebih disiplin yang terdiri daripada pengangkutan dan logistik dan mesti mempunyai pengalaman atau kepentingan profesional dalam amalan masyarakat;
 3. Telah menunjukkan potensi untuk melakukan kajian lanjutan seperti yang dibuktikan oleh prestasi akademik terdahulu dan mempunyai kepentingan yang dinyatakan dalam pengangkutan dan (untuk MS) keupayaan untuk menjalankan penyelidikan pengangkutan;
 4. Hantar transkrip rasmi;
 5. Hantar resume dua muka surat;
 6. Hantar satu "Surat Niat Niaga" satu halaman yang menghalang sebab anda untuk mengejar ijazah / sijil Sistem Pengangkutan dan Urban;
 7. Hantar tiga surat cadangan (NA untuk Opsyen Sijil);
 8. Hantar permohonan dalam talian melalui laman web Sekolah Siswazah NDSU;
 9. Pemohon antarabangsa yang bahasa pertamanya tidak bahasa Inggeris dan tidak memiliki ijazah sarjana muda AS atau lebih tinggi adalah tertakluk kepada syarat tambahan apabila mereka memohon kemasukan. Mereka mesti memenuhi keperluan minimum mengenai ukuran penguasaan Bahasa Inggeris umum. Pengukuran kemahiran bahasa yang diterima adalah TOEFL ibT 71 dan IELTS 6.

Pelajar yang tidak memenuhi semua keperluan untuk kemasukan atau kekurangan dalam kursus kursus prasyarat, tetapi menunjukkan potensi yang memuaskan untuk kajian siswazah, boleh diterima secara kondusif. Status bersyarat boleh diubah kepada kedudukan siswazah penuh selepas semester pengajian pertama atau kedua, berdasarkan prestasi akademik pelajar.

Keperluan Ijazah

Sarjana Sains dalam Pengangkutan

30 kredit minimum:

 • 21 kredit mestilah kursus utama
 • 3 kredit kursus elektif
 • • 6-10 kredit untuk kertas tuan (tesis)

* Semua pelajar akan diberikan peperiksaan akhir yang akan meliputi semua kursus teras dan topik tesis.

Topik tesis akan menyumbang kepada salah satu daripada berikut dan mempunyai kedalaman dan kualiti yang mencukupi:

 • Model baru - boleh dicapai melalui sintesis beberapa teknik, pengubahsuaian model sedia ada, atau aplikasi baru teknik analitikal untuk masalah pengangkutan / bandar.
 • Pengetahuan - boleh dicapai melalui pengumpulan dan analisis data asal atau pembangunan teknik perancangan inovatif.

Sarjana Pengangkutan

 • 30 kredit kursus yang diperlukan: Tl 751-757, 786, 787, 789

* MTUS adalah ijazah bukan tesis.

Setiap pelajar mesti melengkapkan komponen kreatif, yang boleh menjadi kajian kes, artikel jurnal, praktikum, persembahan, atau kertas. Komponen kreatif dibangunkan dan diluluskan oleh penasihat pelajar.

Contoh-contoh komponen kreatif boleh termasuk kajian di rantau metropolitan, sistem transit, atau program awam, dan juga mungkin termasuk yang berikut:

 • Proses perancangan pengangkutan yang komprehensif di kawasan metropolitan
 • Sistem atau operasi transit bandar
 • Kajian kes atau pelan kecemasan atau tindak balas bencana
 • Program atau isu keselamatan
 • Pelan pengangkutan / alam sekitar bersepadu

Sijil Pengangkutan

Minimum 9 kredit:

 • Kursus mestilah dari kursus utama program ini.


Pengangkutan, Logistik

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh North Dakota State University »

Tarikh Akhir Kemaskini Julai 7, 2019
Kursus ini Online
Start Date
Duration
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
625 USD
setiap kredit. Kadar tunjangan dalam negeri North Dakota diberikan kepada semua pelajar dalam program dalam talian kami, tidak kira status kediaman mereka.
Deadline
Permintaan Maklumat
Dis 1, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan 2020
Tarikh tutup permohonan
Dis 1, 2019
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Jan 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Dis 1, 2019
End Date