Di Union University , akan berubah.

Master of Christian Studies (MCS) direka khas untuk para pendeta, mubaligh, penanam gereja, warga asing yang menanam gereja etnik di Amerika Syarikat dan anggota gereja. Laypersons yang ingin menjadi lebih baik secara alkitabiah juga akan mendapat manfaat daripada program ini.

Format kami selama satu malam-seminggu yang mudah membolehkan program MCS selesai dalam masa dua tahun sahaja. Pelajar juga boleh memilih pilihan dalam talian yang dipercepat atau sepenuhnya.

Kajian dan Kementerian

Murid-murid MCS menjadi biblikan dan teologi berasaskan sambil membangun kemahiran kementerian. Dalam program di tempat, pelajar digalakkan untuk menggunakan pengajaran kelas ke kementerian gereja setempat melalui tugasan yang diarahkan.

Penekanan dalam talian

Program dalam talian pada asalnya direka untuk mereka yang berada di bawah pelantikan atau mencari pelantikan oleh agensi misi SBC. Ia juga sesuai untuk mereka yang matlamat vokasional termasuk penglibatan langsung dalam penanaman gereja. Program yang sangat interaktif menumpukan semua kursus mengenai tugas misi gereja dalam konteks kajian alkitabiah dan teologi.

Kemudahan

Tahap jam 36 kredit boleh diselesaikan dalam satu hingga dua tahun. Kebanyakan kursus MCS, sama ada di salah satu kampus Union atau dalam talian, ditawarkan dalam format lapan minggu dipercepatkan. Mereka ditawarkan sekurang-kurangnya sekali setiap tahun.

Bantuan kewangan

Biasiswa boleh didapati untuk pendeta bi-vokasional melalui Lembaga Misi Amerika Utara.

Penyataan Tujuan

Sarjana Pengajian Kristian wujud untuk menaikkan tahap kecekapan kementerian di antara pendeta, mubaligh, penanam gereja, warga asing yang menanam jemaat etnik di Amerika Syarikat, ahli kakitangan gereja, dan orang awam yang mencari gabungan iman dan kehidupan yang lebih menyeluruh dalam tempat kerja melalui kedua-dua kursus di tapak di Memphis dan penawaran dalam talian.

Program Emphases

Kursus MCS adalah asas, dari segi keupayaan pelajar untuk berfikir secara alkitabiah dan teologi, dan sinergistik, memupuk kementerian yang berkesan. Para pelajar MCS menjadi biblik dan teologi berasaskan sambil membangun kemahiran kementerian yang mengintegrasikan iman dan pembelajaran.

Hasil Pembelajaran Pelajar Yang Diharapkan

 • Pelajar akan memperoleh kecekapan dalam (dan memperdalam kemahiran analitik mereka seperti yang mereka fikirkan) teks, teologi, dan sejarah Kristian alkitabiah, serta bagaimana ini berlaku kepada kementerian-kementerian gereja.
 • Pelajar akan memperoleh kemahiran dalam kaedah pengajian Alkitab, pengajaran / pengajaran Alkitab, dan prinsip kepimpinan.
 • Pelajar akan mengintegrasikan apa yang mereka pelajari dalam kelas dengan kementerian yang mereka selesaikan dalam gereja atau tempat kementerian mereka.
 • Pelajar akan lebih bermotivasi untuk mengambil bahagian dan memimpin gereja-gereja mereka dalam memajukan kerajaan Allah.
 • Pelajar akan menunjukkan komitmen untuk menerapkan Kitab Suci kepada kehidupan peribadi dan kementerian mereka.

Keperluan Program - 36 jam

 • Perjanjian Lama 1
 • Perjanjian Lama 2
 • Perjanjian Baru 1
 • Perjanjian Baru 2
 • Tafsiran Alkitab
 • Berkomunikasi Kebenaran Alkitabiah
 • Penginjilan dan Misi
 • Kepimpinan Kristian
 • Teologi 1
 • Teologi 2
 • Penyiasatan Sejarah Gereja
 • Pembentukan rohani

Pemindahan Kredit

Sehingga sembilan jam semester kredit siswazah dari kolej atau universiti yang diiktiraf di peringkat serantau boleh dipindahkan ke program ijazah pada masa pelajar diterima jika gred yang diperoleh adalah B atau lebih tinggi.

Syarat Kemasukan

 1. Ijazah Baccalaureate dari institusi yang diiktiraf secara serantau, atau setaraf.
 2. Transkrip rasmi menunjukkan semua kursus, penyempurnaan ijazah sarjana muda, dan semua kredit siswazah yang dicuba sebelum ini. Sekalipun penarikan balik berlaku sebelum memperoleh kredit dan walaupun kredit tersebut tidak berlaku untuk gelar yang sedang dicari, transkrip rasmi mesti dihantar dari setiap institusi.
 3. Purata mata gred kumulatif kolej minimum sebanyak 2.4 (pada skala 4.0). Pemohon dengan purata mata gred kumulatif kolej di bawah 2.4 (pada skala 4.0) boleh diterima atas akhlak akademik secara individu.
 4. Lengkapkan proses permohonan MCS dalam talian di www.uu.edu/applications/graduate dan hantar bayaran permohonan $ 25.
 5. Tiga surat peribadi cadangan.
 6. Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama pelajar, skor minimum 560 atau 220 komputer mesti dicapai pada TOEFL.
 7. Satu esei halaman 3-5 yang menggariskan perjalanan rohani pemohon.
Program diajar dalam:
 • English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Union University »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 14, 2019
Kursus ini Online
Start Date
Sep 2019
Duration
Sambilan
Price
350 USD
Tuisyen setiap Semester Jam
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date