Master dalam bidang Ekonomi Kesihatan dan Farmakonomi

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Sepenuhnya diajar dalam Bahasa Inggeris, Master Dalam Talian dalam Ekonomi Kesihatan dan Farmakonomi di UPF Barcelona School of Management akan menangani ekonomi dan pengurusan perkhidmatan kesihatan dan farmaseutikal dan pada masa yang sama memberikan anda kemahiran yang diperlukan untuk mengurus profesional kesihatan dan peruntukan perkhidmatan farmaseutikal mana-mana pentadbiran, organisasi atau agensi insurans kesihatan, sama ada awam atau swasta. Ijazah rasmi ini telah dinilai, dan diluluskan oleh Agensi Kualiti untuk Sistem Universiti Catalonia, AQU Catalonia (dikawal oleh Kementerian Pendidikan), dan diiktiraf di negara-negara Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah (EHEA). Diploma yang dikeluarkan oleh institusi kami boleh disahkan melalui Kementerian Pendidikan agar dapat diiktiraf di negara asing (Konvensi Den Haag, Andrés Bello Convention, antara lain).

Di samping itu, program ini diiktiraf oleh EdUniversal Ranking sebagai ijazah sarjana terbaik di Sepanyol dalam bidang "Pengurusan Kesihatan", dan salah satu yang terbaik di dunia. Dalam ranking yang diterbitkan pada bulan April 2017, program itu memanjat satu tempat, mencapai kedudukan ke - 28 di seluruh dunia . Oleh kerana skop luas kategori ini, dapat dilihat bahwa dalam bidang Ekonomi Kesehatan, program ini menduduki posisi ke-4 di dunia.

Di samping sebahagian besar pelajar antarabangsa, Master Dalam Talian dalam Ekonomi Kesihatan dan Farmakekonomi anda akan belajar untuk menerapkan konsep, teknik dan instrumen ekonomi kepada masalah utama peruntukan sumber yang dihadapi oleh pentadbiran, agensi insurans dan organisasi kesihatan dalam menyediakan penjagaan kesihatan dan farmaseutikal . Anda juga akan menjadi akrab dengan pelbagai agensi untuk penilaian produk perubatan dan teknologi perubatan, dan agensi insurans dan firma perundingan yang berkaitan dengan sektor tersebut.

Ditujukan kepada golongan profesional dan graduan sektor kesihatan dan farmaseutikal, Master Dalam Talian dalam Ekonomi Kesihatan dan Farmacoeconomics menawarkan kakitangan pengajar yang terdiri daripada pensyarah terkenal dengan pengalaman di dunia akademik, dalam dasar awam dari sektor kesihatan dan industri farmaseutikal.

Kenapa program ini?

 1. Kerana lebih daripada 1,000 pelajar yang telah melalui lebih daripada 20 edisi dapat membuktikan kejayaan dan kesuksesan program ini.
 2. Kerana ia direka oleh Jaume Puig-Junoy dan Carles Murillo, ahli akademik dan profesional yang berpengalaman dan dihormati dalam bidang ekonomi kesihatan, dan pensyarah di Jabatan Ekonomi dan Perniagaan dan Jabatan Ilmu Kesihatan di Pompeu Fabra University.
 3. Kerana 95% pelajar dari tiga edisi terakhirnya akan mengesyorkan tuan ini.
 4. Untuk kedudukannya yang sangat baik dalam ranking antarabangsa: kedudukan ke-29 dalam ranking dunia Eduniversal dalam kategori Pengurusan Kesihatan Masters, dan dalam kategori ini, ke-4 dalam Master Ekonomi Kesihatan.
 5. Kerana ia adalah satu-satunya tuan yang menawarkan anda pilihan untuk belajar dalam talian dalam dua bahasa yang berbeza, dan yang mengajar anda dari perspektif antarabangsa, menggunakan kandungan yang ketat yang disesuaikan dengan realiti pasaran semasa.

Objektif

Memberi latihan khusus dalam bidang ekonomi dan pengurusan perkhidmatan penjagaan kesihatan dan produk farmaseutikal (Ekonomi Kesihatan dan Farmakonomi).

Konsep pengurusan dalam sektor kesihatan dan farmaseutikal difahami secara meluas. Ia termasuk perkhidmatan sektor awam, institusi penjagaan kesihatan di mana-mana peringkat penjagaan, penyedia perkhidmatan farmaseutikal, agensi untuk penilaian dadah dan teknologi perubatan, industri farmaseutikal, pemborong farmaseutikal, syarikat insurans dan firma perundingan dan nasihat.

Program ini mempunyai kaitan khusus untuk para profesional dan graduan yang berkaitan dengan sektor kesihatan yang berminat dalam bidang ekonomi kesihatan, farmacoeconomics, dan reka bentuk dan pengurusan program-program berkualiti.

Program ini menawarkan latihan akademik dengan reputasi tinggi di pasaran. Peserta tidak dikehendaki mempunyai pengetahuan ekonomi terdahulu.

Ini untuk siapa?

Program ini bertujuan untuk profesional dalam sektor kesihatan dan sektor farmaseutikal yang tidak mampu untuk menghadiri kursus di tapak, atau yang lebih suka bekerja terutamanya melalui komunikasi maya. Ijazah Sarjana Antarabangsa dalam Ekonomi Kesihatan dan Farmakekonomi memenuhi keperluan dan keperluan kedua-dua profesional berpengalaman dan graduan baru-baru ini yang ingin meningkatkan pengetahuan mereka di dalam bidang ini. Program ini bertujuan untuk profesional yang mana, di mana sahaja mereka tinggal di dunia, ingin mengikuti kursus dalam talian dengan ciri-ciri yang telah kami jelaskan di atas. Ia dijalankan secara keseluruhan dalam talian, dan tidak perlu masa untuk menghadiri sesi tatap muka. Edisi antarabangsa program ini sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.

Keperluan kemasukan

 • Ijazah Sarjana Muda atau setaraf.
 • Bergantung pada ijazah sarjana peserta, latihan tambahan diperlukan. Pelajar akan dikehendaki mengambil kursus tambahan yang perlu dilakukan pada minggu pertama Master dan tidak melibatkan kos tambahan. Kursus-kursus ini akan berada dalam bidang Kesihatan, Statistik dan Ekonomi Global.

Kemahiran dalam bahasa Inggeris

Untuk mengemukakan Sijil Bahasa Inggeris rasmi dengan skor minimum berikut:

 • TOEFL IBT:
 • CAE: B2
 • IELTS:

Pemohon yang bahasa ibunya adalah bahasa Inggeris tidak perlu mengemukakan sijil yang disebutkan di atas.

Pemohon yang telah melengkapkan Ijazah Sarjana Muda yang penuh di universiti berbahasa Inggeris mesti mengemukakan bukti bertulis bahawa bahasa arahan pengajian mereka adalah Bahasa Inggeris.

Peluang pekerjaan

Program ini direka untuk melengkapkan latihan para profesional dengan tanggungjawab pengurusan dan graduan yang berminat untuk memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk mengambil tanggungjawab tersebut dalam:

 • Hospital, makmal klinikal dan pusat kesihatan awam dan swasta.
 • Badan-badan awam yang bertanggungjawab mengurus dan / atau membiayai perkhidmatan farmaseutikal dan kesihatan.
 • Syarikat insurans persendirian.
 • Syarikat farmaseutikal dan syarikat yang berkaitan dengan pengedaran farmaseutikal.
 • Pusat latihan pengurusan perkhidmatan farmasi dan kesihatan.
 • Firma perundingan dan penasihat yang berkaitan dengan sektor kesihatan, dsb.
Tarikh Akhir Kemaskini November 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

UPF Barcelona School of Management adalah sekolah pengurusan Pompeu Fabra University, salah satu universiti terbaik di seluruh dunia mengikut kedudukan antarabangsa utama. Ia adalah sebahagian daripad... Baca lebih lanjut