Read the Official Description

Sarjana Sains dalam Perakaunan

Sarjana Sains dalam program ijazah Perakaunan adalah program jam 33 semester terdiri daripada 11 kursus yang membolehkan pelajar meneruskan minat profesional mereka. Program ini menempatkan kedua-dua dalam talian sepenuh masa dan pelajar separuh masa.

Sarjana Sains dalam program Perakaunan didaftarkan untuk memenuhi keperluan pelesenan 150 jam untuk New York Negeri dan dibangunkan sebagai tindak balas kepada dua tuntutan. Yang pertama adalah peningkatan jumlah akauntan yang memegang ijazah sarjana muda dalam bidang perakaunan dan mahu terus membangun dalam pelbagai kerjaya perakaunan profesional. Ini termasuk kerjaya perakaunan awam, perakaunan korporat, bukan untuk keuntungan perakaunan dan perakaunan kerajaan. Selain itu, memandangkan keperluan pendidikan jam 150 kredit yang ditubuhkan oleh Amerika Institut Akauntan Awam Bertauliah Malaysia (AICPA) bermula pada tahun 2000, program ini telah dibangunkan untuk melayakkan pelajar menduduki peperiksaan perakaunan profesional yang membawa kepada kelayakan seperti CPA (Akauntan Awam Bertauliah) dan CMA (Pengurusan Certified Accountant) jawatan.

Program ini terutamanya bertujuan untuk pelajar yang mempunyai sama dengan ijazah sarjana muda dalam bidang perakaunan. Pelajar yang tidak mempunyai latar belakang dalam bidang perakaunan tetapi ingin mendapatkan peluang untuk meluaskan keupayaan dan pakar dalam bidang ini diberikan pilihan untuk berbuat demikian. Pelajar-pelajar ini akan dikehendaki untuk memasukkan kerja-kerja tambahan persediaan dalam program mereka dan akan berbuat demikian di bawah bimbingan penyelaras program ini.

Sekolah Perniagaan mengambil bahagian dalam "SUNY Learning Network," sebuah konsortium kampus yang telah bergabung bersama untuk menawarkan ijazah dan sarjana muda dalam talian kursus. Pada masa ini, ia adalah mungkin untuk melengkapkan program MS Perakaunan sepenuhnya dalam talian (melalui World Wide Web). Dalam talian maklumat kursus boleh didapati di SUNY Rangkaian Pembelajaran Kursus Pemandu dan di Institut Teknologi jadual kursus.

Kriteria dan Garis Panduan Kemasukan


Kriteria

Pelajar dari program perakaunan sarjana muda didaftarkan sebagai program persediaan CPA biasanya tidak akan mempunyai asas kursus pra-syarat. Pelajar-pelajar lain yang diperlukan untuk menyiapkan kerja kursus dalam bidang perakaunan, undang-undang perniagaan, kewangan, statistik, ekonomi, perniagaan am, dan seni liberal sebagaimana yang sesuai untuk menyediakan untuk keperluan kursus ijazah MS.

Pelajar mengakui kekurangan kecekapan ini harus merujuk kepada penasihat siswazah untuk menentukan pemilihan kursus yang sesuai. Kemahiran pra-syarat dapat dipenuhi dalam pelbagai cara termasuk kursus pemindahan, kursus di SUNYIT dan Program Kolej-Level kemasukan (CLEP) atau Regents Ijazah College (RCD) peperiksaan dengan pengetahuan yang sesuai, tetapi tiada dokumentasi lain.

Garis Panduan


Skor daripada GMAT (Pengurusan Siswazah Kemasukan Ujian) akan mengikuti AACSB International disyorkan garis panduan sebagai kriteria kemasukan minimum:


Sebanyak 1,000 mata berdasarkan 200 x atas bahagian skor GPA + GMAT. Skor GMAT minimum 400 diperlukan.

Program taught in:
English

See 3 more programs offered by SUNY Polytechnic Institute »

This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date