Master sains dalam bidang kejuruteraan kimia

Umum

Penerangan Program

master sains dalam bidang kejuruteraan kimia

Kejuruteraan kimia adalah bidang yang berkembang antara disiplin berkenaan dengan bahan-bahan dan proses di tengah-tengah pelbagai teknologi. Mengamalkan jurutera kimia adalah pakar-pakar yang bertanggungjawab bagi pembangunan dan pengeluaran produk yang pelbagai dalam industri kimia tradisional serta banyak teknologi baru muncul. Jurutera kimia petunjuk kepada peredaran produk dari makmal ke pasaran, dari idea dan prototaip untuk berfungsi artikel dan proses, dari teori kepada realiti. Ini memerlukan kedalaman yang luar biasa dan keluasan pemahaman aspek fizikal dan kimia bahan dan pengeluaran mereka.

Kepakaran jurutera kimia adalah penting untuk pengeluaran, pemasaran, dan aplikasi dalam bidang seperti farmaseutikal, bahan-bahan berprestasi tinggi dalam aeroangkasa dan automotif, bioteknologi, semikonduktor dalam industri elektronik, cat dan plastik, penapisan petroleum, gentian sintetik, tiruan organ, implan biocompatible dan prostetik dan banyak lain-lain. Semakin, jurutera kimia yang terlibat dalam teknologi baru yang menggunakan bahan-bahan yang sangat novel yang luar biasa sambutan pada peringkat molekul endows mereka dengan ciri-ciri yang unik. Contohnya termasuk teknologi alam sekitar, bioteknologi baru muncul kepentingan perubatan utama menggunakan DNA- atau sensor kimia berasaskan protein, dadah dikawal-pelepasan, produk pertanian baru, dan lain-lain lagi.

Syarat Kemasukan

Ijazah diperlukan untuk kemasukan: Pelajar yang diterima masuk ke program ini mestilah mempunyai ijazah sarjana muda dalam bidang kejuruteraan kimia. Pelajar yang mempunyai latar belakang dalam bidang sains, matematik, fizik, biokimia, farmasi atau bidang lain yang berkaitan boleh dipertimbangkan untuk permohonan hanya sebagai pengecualian selepas kajian oleh jabatan Kejuruteraan Kimia dan umumnya hanya jika rekod akademik mereka hilang beberapa kursus yang diperlukan. Pemohon hendaklah mempunyai rekod sarjana muda yang kuat untuk bersaing untuk kemasukan.

 • GPA diperlukan: Minimum 3.0
 • Keperluan GRE: ujian Besar diperlukan

Keperluan aplikasi lain: Dua surat cadangan, transkrip, resume, dan suatu pernyataan peribadi profesional yang diperlukan. TOEFL markah ujian dikehendaki daripada semua pelajar yang mendapat ijazah sarjana muda mereka di negara di mana Bahasa Inggeris bukan bahasa rasmi dan bercakap. Semua keperluan permohonan dalam Permohonan Siswazah perlu diisi seperti yang dinyatakan dalam permohonan itu.

Kursus

Pelajar perlu melengkapkan semua kursus teras (diterangkan di bawah) dan elektif dipilih (diterangkan di bawah) untuk sejumlah 30 mata siswazah kerja akademik melalui CVN dengan purata akademik 2.5 atau yang lebih baik. Semua keperluan ijazah mesti diselesaikan dalam tempoh 5 tahun dari permulaan kursus pertama dikreditkan ke arah ijazah. Ini termasuk kursus yang diambil dalam program bukan ijazah.

Kursus Teras (12 kredit):

Kursus-kursus teras menyediakan pelajar dengan asas dalam asas-asas Kejuruteraan Kimia. Kursus-kursus teras menyumbang 12 mata kredit siswazah ke arah ijazah. Pelajar perlu melengkapkan seperti berikut:

 • CHEN E4010: Masalah Matematik Kejuruteraan Kimia (dahulu Kimia Analisis Proses) Atau APMA E4200: Persamaan pembezaan separa, saya
 • CHEN E4110: Pengangkutan Fenomena, III
 • CHAP E4120: Mekanik Statistik Atau CHEN E4130: Advanced Kejuruteraan Kimia Termodinamik
 • CHEN E4330: Advanced Kimia Kinetik

Kursus Elektif (9 kredit):

Selain diperlukan empat teras kursus Kejuruteraan Kimia yang disenaraikan di atas, pelajar perlu melengkapkan tiga kursus tambahan daripada kursus-kursus yang disenaraikan di bawah untuk sejumlah 9 kredit Kejuruteraan Kimia atau bidang yang berkaitan seperti Sains Bahan dan Bumi & Alam Sekitar Kejuruteraan. Kursus yang diluluskan yang akan memenuhi kategori ini daripada keperluan kursus termasuk (tetapi tidak terhad kepada) kelas-kelas. Kursus-kursus tambahan yang tidak disenaraikan di bawah boleh diguna pakai ke arah keperluan ini, tertakluk kepada kelulusan penasihat fakulti.

 • APPH E4300: elektrodinamika Gunaan
 • APPH E4301: Pengenalan kepada Plasma Fizik
 • BMCH E4810: Organ Buatan
 • CHEE E4050: Prinsip Perindustrian & Alam Sekitar Elektrokimia
 • CHEE E4252: Pengenalan Permukaan dan koloid Kimia
 • CHEE E4530: Pengaratan Logam
 • CHEE E6252: Permukaan Gunaan dan koloid Kimia
 • CHEN E4520: Biocolloid Rekabentuk Kejuruteraan
 • CHEN E4620: Pengenalan Polimer dan Bahan Soft
 • CHEN E4750: The Genome dan Sel
 • CHEN E4800: Kejuruteraan Protein
 • SETIAP E4560: Teknologi Zarah
 • EAEE E4003: Kimia Akuatik
 • EAEE E4150: Air Pencegahan Pencemaran dan Kawalan
 • EAEE E4200: Pengeluaran Bahan Bukan Organik
 • EAEE E4550: Pemangkinan Kawalan Pelepasan
 • EAEE E4901: Mikrobiologi Alam Sekitar
 • EAEE E6208: Pembakaran Kimia dan Proses
 • ECIA E4100: Pengurusan dan Pembangunan Sistem Air
 • MSAE E4090: Nanoteknologi
 • MSAE E4132: Asas Polimer dan Seramik

ATAU

 • MSAE E4250: Seramik dan Komposit
 • MSAE E4202: Termodinamik dan Reaksi di Pepejal
 • MSAE E4206: Hartanah Elektronik dan magnet Pepejal
 • MSAE E4215: Kelakuan Mekanikal Bahan Struktur
 • BMEN E4501: Kejuruteraan Tisu, saya
 • BMEN E4502: Kejuruteraan Tisu, II

Elektif Bebas (9 kredit):

Pelajar hendaklah memilih tiga kursus elektif untuk sejumlah 9 mata kredit ijazah. Kursus-kursus elektif membenarkan pelajar untuk memilih mata pelajaran daripada pelbagai bidang dalam Sekolah Kejuruteraan bagi melengkapkan program teras. Penentuan yang kursus akan dikenakan terhadap keperluan elektif tertakluk kepada kelulusan penasihat fakulti.

Tesis:

Tiada tesis atau projek diperlukan. Pelajar boleh mengambil masa sehingga maksimum enam titik Sarjana Penyelidikan (CHEN E9400) bagi kredit. Pelajar-pelajar yang melanjutkan Penyelidikan ini Sarjana biasanya berbuat demikian selepas selesai keperluan Kursus Teras.

Bayaran Permohonan

 1. Bayaran pemprosesan sebanyak $ 200 diperlukan bagi pemohon kali pertama untuk program sarjana.
 2. Graduate Perkhidmatan Pelajar Pejabat hanya akan memproses permohonan yang dikemukakan dengan bayaran permohonan. Yuran pemprosesan tidak akan dikembalikan. Sila buat cek yang kena dibayar kepada: Columbia Video Network.
 3. Permohonan untuk lebih daripada satu program ijazah tidak dapat diproses secara serentak.

Tarikh Akhir Permohonan

Sila ambil perhatian: Permohonan diterima secara rolling. Setelah permohonan lengkap telah diterima, ia akan diproses dan diberikan kepada Jawatankuasa Kemasukan untuk semakan. Permohonan akan dipertimbangkan untuk kitaran kemasukan semester yang akan datang yang akan datang ini. Sebagai contoh, permohonan yang diterima pada bulan Februari akan dinilai untuk semester musim panas akan datang. Hanya permohonan yang lengkap akan dikemukakan kepada Jawatankuasa Kemasukan untuk semakan.

Transkrip

 1. Transkrip rasmi daripada setiap kolej / universiti anda telah menghadiri atau sedang menghadiri perlu dikemukakan semasa permohonan. Transkrip mestilah dalam sampul surat asal, dimeteraikan.
 2. Kredit yang muncul sebagai kredit pemindahan di mana-mana transkrip lain tidak sah; transkrip rasmi daripada sekolah di mana kredit telah diperolehi hendaklah dikemukakan.
 3. Pelajar yang pernah atau sedang mengikuti program di Universiti Columbia mesti meminta salinan transkrip mereka dihantar ke CVN di Columbia Video Network, 500 W 120 St, 540 Mudd, MC 4719, New York, NY 10027
 4. Graduate Perkhidmatan Pelajar Pejabat meminta supaya transkrip dikemukakan bersama permohonan. Jika anda menjangka kelewatan dalam mengemukakan transkrip rasmi, sila lampirkan satu set tidak rasmi dengan permohonan itu. Fail anda boleh dikaji semula oleh jabatan dengan satu set lengkap dokumen tidak rasmi; Walau bagaimanapun, anda akan dikehendaki mengemukakan transkrip rasmi sebelum anda akan secara rasmi dimasukkan ke program sarjana.
 5. Semua bahan-bahan yang dikemukakan bagi menyokong permohonan, sama ada rasmi atau tidak rasmi, menjadi hak milik Universiti Columbia dan tidak akan dikembalikan kepada pemohon atau dikemukakan kepada sekolah-sekolah atau agensi-agensi lain. Oleh kerana dokumen-dokumen anda tidak akan dikembalikan, kami mencadangkan bahawa anda menyimpan salinan mana-mana dokumen yang anda mungkin perlu untuk rekod peribadi anda.

Markah Peperiksaan dikehendaki

 1. Peperiksaan Siswazah Rekod (GRE) keputusan ujian umum dikehendaki semua pemohon MS. Skor GRE adalah sah selama 5 tahun.
 2. TOEFL atau IELTS diperlukan bagi semua calon-calon yang tidak menerima ijazah sarjana muda mereka di negara di mana bahasa Inggeris adalah bahasa pertuturan rasmi. TOEFL dan IELTS skor adalah sah selama dua tahun.
 3. Semua laporan skor mesti rasmi dan dihantar ke Kemasukan Siswazah terus dari Ujian Perkhidmatan Pendidikan (ETS).
 4. Kod Columbia Kejuruteraan CEEB adalah 2111 (bukan 2162 yang dimiliki oleh Pusat Pengajian Siswazah Sastera dan Sains).

Documemts diperlukan

Bahan-bahan permohonan yang direka untuk membantu individu memberikan maklumat peribadi dan akademik tentang diri mereka sendiri, yang akan digunakan untuk menilai pencalonan mereka untuk kemasukan ke ijazah pengajian di Yayasan Sekolah Fu Kejuruteraan dan Sains Gunaan di Universiti Columbia. Pemohon boleh membantu pejabat Kemasukan Siswazah dalam menyediakan maklum balas segera mengenai status permohonan mereka dengan tidak mengemukakan maklumat yang tidak berkaitan tidak diminta seperti nombor berlebihan surat cadangan, salinan abstrak dan tesis, pita video dan / atau gambar kerja-kerja penyelidikan dan menengah transkrip sekolah. Maklumat di bawah menunjukkan apa perkara yang diperlukan untuk permohonan yang lengkap.

 1. Borang permohonan Ijazah (dalam talian)
 2. Dua huruf yang tertera di sampul surat yang bertutup melalui mel, atau terus dari Penentu melalui e-mel kepada records@cvn.columbia.edu
 3. GRE keputusan peperiksaan umum rasmi
 • Semua laporan skor mesti rasmi dan dihantar terus dari Ujian Perkhidmatan Pendidikan (ETS)
 • Kod Columbia Kejuruteraan CEEB adalah 2111
TOEFL atau IELTS keputusan ujian (jika berkenaan)
Satu salinan transkrip rasmi daripada semua sebelum menghadiri kolej / universiti lepasan menengah
/ Profesional Penyata peribadi - yang ringkas (tidak melebihi dua muka surat) Penyata ditaip menggariskan matlamat akademik dan profesional anda
Resume / Curriculum Vitae
$ 200 Yuran Permohonan
Borang Kredit Transfer (jika berkenaan)

Sila ambil perhatian: Pelajar yang memulakan pengajian di Universiti Columbia di bawah status bukan matrikulasi melalui CVN perlu terus mengambil semua kerja kursus mereka melalui CVN. Apabila memohon untuk kemasukan ke program ijazah, pelajar perlu mengemukakan semua bahan permohonan mereka secara langsung kepada Columbia Video Network untuk diproses. Permohonan yang dihantar terus ke Pejabat Perkhidmatan Pelajar Siswazah atau dihantar secara online melalui bentuk ApplyYourself Permohonan dan bukannya bentuk CVN akan menyebabkan jumlah pelucuthakan semua kredit yang diambil di bawah status bukan matrikulasi melalui CVN. Semua kursus Columbia yang akan digunakan terhadap program pelajar perlu diisi melalui CVN. Juga ambil perhatian bahawa mana-mana pelajar yang mengambil kursus melalui naungan CVN boleh mengambil di kampus kursus semata-mata di bawah bimbingan pentadbiran CVN dengan kelulusan penasihat.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Columbia Video Network has been leading the field of online learning since its inception in 1986, enabling thousands of working professionals and remotely located students to benefit from distance lea ... Baca lebih lanjut

Columbia Video Network has been leading the field of online learning since its inception in 1986, enabling thousands of working professionals and remotely located students to benefit from distance learning and pursue their degrees without any residency requirements on the campus in New York. The Fu Foundation School of Engineering and Applied Sciences (SEAS) offers broad-based instruction within a major... Baca Ringkas