Master Perniagaan Informatik dan Pengurusan IT (M.Sc.)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Pada anda, kepentingan teknologi memenuhi keusahawanan? Adakah anda mencari hubungan rapat antara teknologi maklumat dan pentadbiran perniagaan? Kursus pembelajaran jarak jauh " Informatika Perniagaan dan Pengurusan IT - Sarjana Sains " membolehkan anda berdua: untuk membiasakan diri dengan cepat dengan pengetahuan khusus IT dalam mencabar isu sains komputer dan pada masa yang sama untuk mempertimbangkan bidang pengurusan perniagaan dari sudut pandang pentadbiran perniagaan. Semua asas yang anda perlukan sebagai pengurus struktur dan projek korporat yang kompleks boleh didapati dalam program ijazah ini. Menjadi profesional IT dengan pemikiran ekonomi, kemahiran berkomunikasi dan penglihatan teknikal. Penyelidikannya "Informatika Perniagaan dan Pengurusan IT - Sarjana Sains" memenuhi syarat anda untuk bekerja dalam bidang bebas, menuntut pakar atau kedudukan pengurusan.

Struktur Kursus anda

Anda akan mendapat ijazah melalui program pembelajaran jarak jauh dalam program induk " Perniagaan Informatika dan Pengurusan IT " selepas empat semester berturut-turut:

 • Semester 1: Anda memperdalam pengetahuan pengurusan IT anda. Dengan pengurusan pelanggan yang disokong oleh IT, anda boleh mengatur pelaksanaan aplikasi yang menuntut. Pengetahuan sains teoritis dengan fokus pada penyelidikan empirikal juga menjadi topik dalam semester ini. Dalam bidang pengurusan pekerja, anda bukan sahaja memperoleh pengetahuan pakar, tetapi pada masa yang sama memperluaskan kelayakan utama peribadi anda - yang boleh digunakan dalam pengajian dan profesion anda.
 • Semester 2: Anda dapat mengetahui pengurusan IT berasaskan angka dan membina arkitek IT dengan mengambil kira masalah perlindungan data melalui pengurusan keselamatan IT profesional. Bidang strategi IT dan pelaksanaannya adalah tumpuan. Kaitan praktikal dipastikan oleh projek induk bersepadu anda, di mana anda merancang modul e-pembelajaran untuk eksekutif selama beberapa semester, yang anda juga melaksanakan secara teknis.
 • Semester 3: Anda memperoleh pengetahuan dalam bidang kedudukan pasaran syarikat IT dan memilih pengkhususan anda (pengurusan sistem IT yang rumit atau aplikasi berasaskan web). Semua komponen ditujukan untuk kelayakan optimum untuk mencabar tugasan profesional - dan menyediakan anda khusus untuk tesis Master anda.
 • Semester 4: Arah pengkhususan mengasah profil anda semasa pengajian anda. Tesis tuan sebagai peperiksaan akhir itu membuat pernyataan yang jelas mengenai keutamaan profesional yang mungkin. Anda akan bersiap-siap secara sistematik untuk tesis tuan dengan mengajar kaedah kerja ilmiah serta penyeliaan individu oleh profesor untuk menyediakan tesis tuan anda pada tahap saintifik.

Gunakan sebagai pelajar AKAD dan pilihan yang menarik tiga minggu Lawatan sambil belajar ke Sacramento: Program Campus California!

pengkhususan

 • Pengurusan projek IT kompleks MIP61 | MIP62 | MIP63
 • Aplikasi berasaskan web WEB61 | WEB62 | WEB63

perspektif

Perspektif untuk tujuan - dalam pembelajaran jarak jauh kepada pengurusan IT tuan

Syarikat-syarikat sedang mencari gabungan kecekapan profesional dan pengetahuan pengurusan - memenuhi keperluan ini dengan Master of Science ini dan memenuhi syarat untuk menuntut kedudukan kepimpinan. Menggabungkan pengetahuan IT dengan pemikiran keusahawanan dan menjadi salah satu yang terbaik sebagai seorang pengurus yang terlatih disiplin dan profesional IT. Bebas sektor ini, semua laluan kerjaya terbuka kepada anda sebagai pakar dan eksekutif kanan di peringkat nasional dan antarabangsa!

ijazah Sarjana di AKAD: digital, di mana sahaja, bila-bila masa

Dengan kampus AKAD digital paling cekap kepada tuan

Menggunakan sumber-sumber masa anda secara optimum dan menyokong gaya pembelajaran anda dengan unit kajian disesuaikan, perancangan audit fleksibel dan campuran yang tepat kendiri dan aktiviti belajar!

The AKAD Campus digital memudahkan pembelian sambilan ijazah sarjana universiti: Sebagai hab pusat dalam kajian pasaran maya ini menawarkan segala keperluan pengajian siswazah yang berjaya: Bila dan bagaimana anda mahu berdiri di sana bahan kajian Online perancangan audit yang disediakan adalah dilakukan dengan cekap dan mudah terus berhubung dengan rakan-rakan pelajar anda. Rascher, manakala pemerolehan pengetahuan yang berwibawa ke atas Kampus AKAD yang meningkatkan motivasi anda dan menunjukkan kejayaan pembelajaran anda dengan segera. Campus AKAD membolehkan anda untuk cara individu anda kepada Master:

 • Jarak Pembelajaran: praktikal, tepat pada masanya dan jelas berstruktur surat kajian - memahami unit yang datang dengan mudah ke rumah anda belajar!
 • Jarak e-learning: pembelajaran yang berkesan melalui latihan dalam talian, bimbingan dalam talian dan berasaskan web latihan - kebolehpercayaan, supaya kandungan adalah selamat!
 • Interaktif E-Learning: secara peribadi diselia oleh tutor dan pertukaran langsung dengan rakan-rakan pelajar - nilai pengetahuan ditambah dan ketersediaan langsung kandungan untuk meningkatkan motivasi!
 • Seminar (pilihan): sebagai tambahan kepada pembelajaran maya seminar di lokasi - menggunakan kaedah yang dipelajari dalam soalan konkrit serta-merta!

syarat kemasukan

Pada awal pengajian anda, anda mestilah berjaya menyelesaikan pengajian di universiti, FH atau Berufsakademie dalam informatika perniagaan, sains komputer atau pentadbiran perniagaan dengan fokus pada informatika perniagaan atau ijazah yang setara. Di samping itu, kemahiran bahasa dalam bahasa Inggeris diperlukan untuk berjaya menyelesaikan modul dalam bahasa Inggeris. Jika anda tidak pasti tentang pengalaman anda yang terdahulu, anda boleh mengambil ujian dalam talian yang akan dinilai segera untuk anda. Untuk penyegar semula kami menawarkan kursus yang sepadan dalam bahasa Inggeris.

Apa yang sebenarnya menanti anda dalam pembelajaran jarak jauh Pengurusan: Informatika Perniagaan dan Pengurusan IT - Sarjana Sains?

Komponen utama program tuanmu " Business Informatics and IT Management " adalah pengurusan proses IT. Syarikat di dunia global kini perlu fleksibel - pengurusan berorientasikan proses adalah penting. Aliran maklumat digital dan proses perniagaan automatik memerlukan pengurus IT dengan pemahaman yang lebih mendalam mengenai pengurusan proses perniagaan.

Pensyarah AKAD berpengalaman Prof. dr. Ralf Berning membentangkan asas-asas Pengurusan Proses Perniagaan dalam surat kajian MA_IT_Management_PMN106 kursus pembelajaran jarak jauh "Informatika Perniagaan dan Pengurusan IT - Sarjana Sains": struktur organisasi berorientasikan proses, teknologi maklumat dan komunikasi moden dan organisasi korporat adalah topik utama.

Petikan dari surat kajian meringkaskan topik berikut di bawah tajuk "Konsep Organisasi dan Pengurusan Proses Perniagaan Berorientasikan Proses":

 • Asas dan perkembangan orientasi proses
 • Reka bentuk sistem perniagaan berorientasikan proses
 • Aspek teknologi maklumat reka bentuk proses
 • Teknik pemodelan proses

Meyakinkan diri anda: Kampus AKAD dengan model pembelajaran yang fleksibel , individu dan cekap memudahkan anda mengakses semua kandungan Master dalam IT-Management: Kerana anda mengetahui di mana dan kapan anda inginkan dan menyetujui kajian ekstra pekerjaan anda sebaik mungkin dengan temporal individu anda Sumber - seperti yang anda mahukan.

Tawaran kami kepada anda: Uji kajian Master anda di AKAD University 4 minggu perbicaraan. Untuk soalan mengenai "Kajian sambilan" adalah AKAD kajian nasihat yang mesra dan berkualiti kami dengan memanggil 0711 81495-400 seperti untuk anda secara peribadi Kami berharap untuk kenalan anda -. Dan membantu anda dengan pencapaian matlamat yang cepat!

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Die AKAD-Gruppe versteht sich als innovativer Bildungsanbieter im Fernstudium. Mit staatlich und international anerkannten Studienabschlüssen sowie durch Weiterbildung auf hohem Niveau tragen wir zum ... Baca lebih lanjut

Die AKAD-Gruppe versteht sich als innovativer Bildungsanbieter im Fernstudium. Mit staatlich und international anerkannten Studienabschlüssen sowie durch Weiterbildung auf hohem Niveau tragen wir zum persönlichen und beruflichen Erfolg unserer Kunden bei. Baca Ringkas