Master pengurusan keselamatan & risiko pekerjaan

Accra Institute Of Technology

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Master pengurusan keselamatan & risiko pekerjaan

Accra Institute Of Technology

Ini Master program Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Pengurusan Risiko Kesihatan (MOSHRM) ditawarkan di OUM adalah terbuka dan jarak jauh pembelajaran (ODL) program lepasan ijazah sambilan yang menawarkan kelayakan yang menyediakan perniagaan yang baik dan asas teknikal untuk menyokong pelaksanaan pengenalpastian bahaya, penilaian risiko dan langkah-langkah kawalan, dan memantau keberkesanan perniagaan mereka. Kursus ini meliputi kajian dalam bidang sistem pengurusan, pengurusan risiko, undang-undang keselamatan dan kesihatan pekerjaan, enam sigma, keselamatan, kesihatan dan kebersihan, pengurusan projek dan pengurusan keselamatan. Unit capstone untuk Masters merupakan satu projek penyelidikan yang berkaitan dengan kerja.

MOSHRM menyediakan OSH yang komprehensif dan sebenar pengalaman kepada pelajar belajar untuk berjaya mengintegrasikan OSH ke dalam pengurusan perniagaan. MOSHRM menyediakan gabungan unik kualiti akademik dan relevan industri untuk membangunkan bunyi, kecekapan pepejal dan profesional dalam OSH.

Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (OSH) Pengurusan Risiko adalah kawasan sangat penting dalam pengurusan syarikat dan tempat kerja lain, menjana permintaan untuk profesional keselamatan dan kesihatan pekerjaan yang layak. Program-program ini direka untuk membolehkan graduan untuk bekerja dengan berkesan dalam pelbagai peranan profesional OSH.

Hasil Kerjaya

pengamal profesional OSH adalah permintaan kerana tumpuan yang semakin meningkat mengenai pengurusan proses keselamatan dan kesihatan pekerjaan mengikut undang-undang dan peraturan yang diperlukan. Graduan kursus ini mungkin telah meningkat peluang dalam pelbagai profesion dan industri.

Syarat Kemasukan

Ijazah Sarjana Muda Sains, Kejuruteraan, Pengurusan Teknologi atau mana-mana kawasan lain yang berkaitan dengan mendapat PNGK sekurang-kurangnya 2.50 atau setaraf seperti yang diterima oleh Senat; ATAU Ijazah Sarjana Muda Sains, Kejuruteraan, Pengurusan Teknologi atau mana-mana kawasan lain yang berkaitan dengan PNGK kurang daripada 2.50, boleh diterima dengan sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman bekerja.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Price
Harga
1,475 USD
Pelajar antarabangsa. Pelajar Tempatan - $ 1275,00.
Locations
Ghana - Accra, Greater Accra Region
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Ghana - Accra, Greater Accra Region
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat