Master pendidikan dalam pendidikan khas - kepekatan dalam intervensi awal

Umum

Penerangan Program

General Overview M.Ed. dalam Pendidikan Khas - Kepekatan di Awal

Program ini, yang memerlukan sekurang-kurangnya 36 jam kredit, membawa kepada pensijilan negeri sebagai Guru Kanak-kanak Kurang Upaya (lahir hingga usia sekolah 5) (282). Program ini direka untuk menyediakan pelajar dalam asas-asas amalan profesional dalam intervensi awal untuk persekitaran inklusif, menyediakan pelajar dengan kandungan maju dalam pelbagai bidang penyelidikan (contohnya, awal kanak-kanak, awal kanak-kanak pendidikan khas, hubungan keluarga, perundingan kolaborasi), dan menyokong pelajar dalam pengalaman praktikum dengan keperluan tinggi kanak-kanak berusia lahir-5 dan keluarga mereka. Selain kriteria permohonan UMaine Graduate School, pemohon akan menunjukkan skor memuaskan pada Kemahiran Akademik Praxis Teras Educators. Bagi memastikan kejayaan program, pemohon akan kini bekerja sukarela dengan anak kecil, melahirkan umur 5 tahun, dan keluarga mereka.

FAEDAH PROGRAM

 • Mendapat ijazah NCATE akreditasi dari University of Maine
 • Belajar dari fakulti yang berpengalaman yang merupakan pemimpin dalam bidang
 • Amalan bekerjasama secara berkesan dengan rakan guru, keluarga dan penyedia perkhidmatan yang lain
 • Mengalami pelbagai perspektif melalui kajian kes, simulasi dan latihan reflektif
 • Menyiapkan kerja kursus anda di mana sahaja melalui format dalam talian yang inovatif kami

Ijazah Sarjana dalam Pendidikan Khas menyediakan graduan dengan pemahaman pemakaian amalan berasaskan bukti semasa dalam K-12 bilik darjah untuk kanak-kanak dengan keperluan khas. Memahami keperluan kanak-kanak adalah penting untuk memastikan bahawa dia / dia menerima perhatian sewajarnya, bantuan, dan campur tangan untuk berjaya di sekolah. Graduan kita memohon pemahaman mereka tentang keperluan kanak-kanak dan amalan terbaik untuk memenuhi keperluan pelajar mereka dalam persekitaran pembelajaran pendidikan umum inklusif.

program Siswazah direka untuk memperkaya dan memperluaskan teori, amalan dan kepimpinan. Ciri utama kerja siswazah di Kolej adalah mentor bekerja rapat dengan penasihat fakulti yang matlamat adalah untuk memastikan program pelajar memenuhi keperluan unik / beliau. kelas kecil, yang diketuai oleh fakulti diiktiraf secara meluas, menggalakkan perbahasan, pertanyaan, dan perbincangan berdasarkan pengalaman sebenar dan isu-isu semasa. Fleksibiliti dibina ke dalam program individu untuk membolehkan impak yang besar dalam bidang-bidang tertentu yang diperlukan. Komitmen sama untuk pertumbuhan individu dan pertanyaan adalah berakar umbi dalam jangkauan dan pendidikan jarak jauh.

Keperluan Program (36 kredit)

Program 36 kredit menyediakan asas dalam bidang awal campur tangan / awal kanak-kanak dan persediaan untuk peranan kepimpinan. Program ini membawa kepada pensijilan negeri sebagai Guru Kanak-kanak Kurang Upaya (282, kelahiran ke sekolah-umur 5). Kurikulum ini direka untuk menyediakan pelajar dalam asas-asas amalan profesional dalam intervensi awal untuk persekitaran inklusif, menyediakan pelajar dengan kandungan maju dalam pelbagai bidang penyelidikan (contohnya, awal kanak-kanak, awal kanak-kanak pendidikan khas, hubungan keluarga, perundingan kolaborasi), dan menempatkan murid-murid pengalaman praktikum dengan keperluan tinggi kanak-kanak berusia lahir-5 dan keluarga mereka. Kursus yang disampaikan secara dalam talian.

kepekatan yang sesuai untuk pelajar ijazah sarjana muda dalam bidang pendidikan awal kanak-kanak atau bidang yang berkaitan yang kini bekerja dengan, atau mempunyai keinginan untuk berkhidmat, keperluan tinggi kanak-kanak kurang upaya, umurPrasyarat

 • Gred B atau lebih tinggi dalam CHF 450: Awal Kanak-Kanak Pendidikan Khas atau yang setaraf
 • prestasi yang memuaskan pada Core Kemahiran Praxis Akademik Educators DAN pada MAT atau GRE
 • GPA ijazah memuaskan (3.0 kemasukan biasa)
 • Saranan menunjukkan potensi untuk berjaya sebagai seorang pelajar siswazah dan pakar campur tangan seawal (latar belakang akademik dan pelupusan positif)
 • Kemasukan esei menunjukkan kemahiran yang mencukupi bertulis, keupayaan untuk renungan, dan komitmen kepada bidang intervensi awal
 • Bukti selesai cap jari dan pemeriksaan latar belakang (Maine Jabatan Pendidikan)
 • Pengalaman bekerja dalam beberapa kapasiti dengan anak kecil kurang upaya. Calon-calon yang tidak mempunyai pengalaman sebelum boleh diterima, tetapi mereka mungkin diperlukan untuk melengkapkan jam kredit tambahan medan pengalaman serentak dengan kerja kursus.

Kursus Teras

 • EHD 510: Pengenalan kepada Penyelidikan Pendidikan
 • SED 505: Kepelbagaian Pembangunan
 • SED 506: Penilaian dan Perancangan Program di Awal Kanak-Kanak
 • SED 517: Hidangan Bayi dan Kanak-kanak di Persekitaran Semula Jadi
 • SED 511: Perancangan Inclusive Program Awal Kanak-Kanak
 • SED 514: Pentadbiran dan Dasar Awam bagi SPR
 • SED 516: Seminar dan Latihan dalam Kerjasama Perundingan
 • SED 523: Home berasaskan Praktikum dan Seminar di Awal
 • SED 521: Pusat Berasaskan Praktikum dan Seminar di Awal
 • SED 532: Kelakuan Positif Sokongan
 • Choice Literacy: SEI, EEL, atau ERL

Capstone (3 kredit)

 • SED 650: Projek Siswazah Awal

Bersedia untuk Memohon?

Untuk kemasukan ke program ijazah dalam Pendidikan Khas, pelajar mesti memenuhi standard asas Pusat Pengajian Siswazah dan syarat-syarat kelayakan khas program.

Pemohon boleh mengambil sama ada GRE (tiada ujian lanjutan diperlukan) atau Ujian Miller Analogi. Bagi pelajar dengan GPA ijazah sebanyak 3.0 atau di atas, keperluan ujian ini dikecualikan.

Pemohon memohon kemasukan ke program-program yang membawa kepada pensijilan perlu mengemukakan skor pada Core Kemahiran Praxis Akademik Educators dengan permohonan mereka (https://www.ets.org/praxis/about/core/). Calon-calon yang sudah disahkan dalam Maine dan telah mengambil Praxis sebelum boleh mengemukakan satu salinan sijil mereka untuk mendokumentasikan bahawa mereka telah memenuhi standard negeri pada ujian.

Pemohon boleh dijemput untuk temuduga peribadi dengan fakulti Pendidikan Khas. Pelajar perlu meminta maklumat bantuan kewangan daripada Aid Office Kewangan Pelajar Universiti. biasiswa Pendidikan Khas kadang-kadang ada untuk calon-calon yang mempunyai keperluan kewangan didokumenkan. Untuk layak, pemohon mesti memohon bantuan kewangan melalui Pejabat Universiti Pelajar Bantuan Kewangan.

Apabila anda sudah bersedia untuk memohon, sila semak Arahan Permohonan pertama. Kemudian, lengkapkan permohonan dalam talian anda.

umoed04

Soalan Sering Ditanya

Apa yang boleh saya lakukan dengan M.Ed. dalam Pendidikan Khas - Kepekatan di dalam Awal?

AS Biro Statistik Buruh (BLS) meramalkan bahawa pekerjaan Pendidikan Khas dijangka berkembang sebanyak 6% dalam tempoh 2012-2022. Permintaan akan dipacu oleh keperluan khas meningkatkan enrolmen dan keperluan untuk perkhidmatan. Sebagai saringan keupayaan meningkat, begitu juga dengan keperluan untuk perkhidmatan yang disediakan oleh guru-guru Pendidikan Khas di Awal.

Program ini menyediakan graduan untuk bekerja dengan bayi, kanak-kanak, prasekolah berumur kanak-kanak dan keluarga mereka dengan pelbagai kelewatan / upaya.

Guru Pendidikan Khas juga boleh merebut peluang pekerjaan dalam sektor swasta dan sebagai penyelia dan pentadbir.

Bagaimanakah saya boleh mendapatkan maklumat mengenai Peperiksaan Graduate Record atau Miller Analogi Ujian, dan Praxis I?

Pemohon mestilah mengambil sama ada GRE (tiada ujian lanjutan diperlukan) atau MAT. Sebagai fakulti, kita tidak mempunyai kelebihan tertentu. Walau bagaimanapun, perkiraan untuk mengambil MAT boleh dibuat dengan menghubungi Pejabat Rekod Pelajar (207-581-1317) dan biasanya boleh dibuat dalam masa yang agak singkat, dan keputusan yang cepat disediakan. Pelajar yang memilih untuk mendaftar dalam program tesis mesti mengambil GRE. Anda boleh mendaftar di laman web Educational Testing Service. Maklumat lanjut mengenai Praxis saya boleh didapati di laman web Educational Testing Service.

Adakah M.Ed. program dalam Pendidikan Khas memerlukan tesis?

No.

Bagaimana pula dengan pensijilan?

pensijilan guru diberikan oleh Jabatan Maine Pendidikan, bukan oleh University of Maine. Pelajar yang berjaya menamatkan SEMUA keperluan, program persediaan profesional kami NCATE diluluskan (Guru Pelajar dengan tinggi Kejadian Upaya, Pakar pendidikan untuk pelajar dengan Rendah Kejadian Upaya) termasuk dokumentasi lulus skor pada Praxis II dalam Pendidikan Khas akan layak untuk pensijilan . Maklumat khusus mengenai pensijilan boleh didapati daripada Jabatan Maine Pendidikan, Perniagaan Pensijilan, House Station Negeri 23, Augusta, ME 04.333.

Jika saya telah mengambil kursus siswazah di universiti lain, mereka boleh dipindahkan ke program saya di UMaine?

Maksimum 6 jam kredit kerja kursus siswazah sebelumnya dari institusi lain boleh dipindahkan ke dalam program ini pelajar di masa kemasukan, atau 12 kredit dari University of Maine. Dalam usaha untuk dipindahkan, kursus mesti diluluskan oleh fakulti Pendidikan Khas. Penentuan pemindahan penerimaan bergantung kepada faktor seperti sejauh mana baru-baru ini kursus ini telah diambil dan sama ada ia dinilai setara dengan kursus yang mantap dalam program ini. Keputusan mengenai pemindahan kursus dibuat semasa proses / wawancara permohonan. kursus siswazah diambil sebagai sebahagian daripada program ijazah seseorang tidak boleh dipindahkan ke dalam M.Ed. program.

Bagaimana saya boleh mendapatkan penasihat fakulti?

Seorang ahli fakulti Pendidikan Khas ditugaskan untuk berkhidmat sebagai penasihat pelajar semasa peringkat akhir proses permohonan. nama penasihat akan dimasukkan dalam surat Sekolah Graduan penerimaan kepada pelajar.

Jika anda sudah bersedia untuk mengambil langkah seterusnya, kawasan kemasukan dalam talian ini boleh membantu anda dengan proses permohonan. Untuk memulakan, ikuti panduan permohonan membantu kami di sini. soalan yang biasa dijawab dalam seksyen ini, tetapi sila hubungi salah satu daripada kemasukan siswazah profesional untuk panduan tambahan. Apabila anda sudah biasa dengan proses yang anda boleh mula permohonan dalam talian anda ke Universiti Pengajian Siswazah Maine!

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

UMaineOnline is continually developing new, fully online programs with a focus on graduate options in our signature and emerging areas of excellence. Choose from a variety of online programs delivered ... Baca lebih lanjut

UMaineOnline is continually developing new, fully online programs with a focus on graduate options in our signature and emerging areas of excellence. Choose from a variety of online programs delivered by leading faculty, in areas such as business, social work, bioinformatics, digital curation, and engineering. Baca Ringkas