Master Pembelajaran Jarak Jauh dalam Kejuruteraan Kewangan

Umum

Penerangan Program

Kelayakan

Pengetahuan lebih lanjut mengenai teori asas, kemahiran matematik kewangan masa berterusan dan keupayaan untuk meletakkan kepakaran itu menjadi amalan, ditambah pula dengan pemahaman tentang konsep utama dalam matematik aktuari dan kewangan adalah lebih penting daripada sebelumnya untuk memahami pasaran kewangan yang semakin kompleks. Persaingan untuk pekerjaan terbaik dalam sektor kewangan dan insurans juga ditetapkan untuk menggiatkan, dan memperoleh kepakaran itu dengan ketara meningkatkan peluang anda untuk bergerak ke bidang ini atau melanjutkan kerjaya anda dalam kewangan atau insurans. Anda boleh mengembangkan kemahiran yang anda perlukan pada program pembelajaran jarak jauh Kejuruteraan Kewangan di TU Kaiserslautern .

Kumpulan sasaran

Program ini ditujukan kepada graduan program matematik yang sudah bekerja, sedang mencari kerjaya dalam matematik kewangan atau penyelidikan kewangan, dan ijazah pertamanya tidak memberikan kepakaran yang mencukupi dalam bidang ini. Program ini juga dan khususnya bertujuan untuk lulusan program Sarjana lain yang Sarjana Sarjana atau Sarjana Muda mempunyai komponen matematik yang penting, yang sudah bekerja dalam industri yang relevan dan yang mahukan pemahaman yang lebih mendalam tentang matematik kewangan dan untuk belajar tentang latar belakang, konsep dan kaedah.

Objektif

Pengetahuan mendalam tentang metodologi, matematik kewangan moden dan teori aktuari dan mereka
penggunaan statistik dan berangka dalam amalan semakin penting dalam industri kewangan dan insurans. Pengawal selia kini juga menetapkan keperluan penilaian risiko yang ketat untuk portfolio perniagaan, dan ini memerlukan pemahaman tentang kaedah statistik terkini dan model aktuari.

Gabungan kaedah adalah kunci dalam amalan, tetapi ini memerlukan kelayakan matematik menyeluruh dalam semua bidang. Program ini disesuaikan dengan tuntutan amalan kerja setiap hari: disiplin, dan direka untuk mengajar teori matematik kewangan dan ekonomi kewangan yang maju dan kemahiran yang diperlukan untuk pemahaman yang mendalam mengenai pasaran kewangan yang semakin kompleks. Ia juga meneroka pautan ke sains aktuari dan mengajar kaedah statistik dan berangka yang relevan.

Jadual dan organisasi

Panjang standard program pembelajaran jarak jauh Kejuruteraan Kewangan, termasuk tempoh taksiran, adalah enam semester. Program ini bernilai 90 mata kredit dan bermula pada bulan Oktober setiap tahun.

Syarat Kemasukan

1. KEMASUKAN DENGAN IJAZAH UNIVERSITI

Pemohon mesti menunjukkan bahawa mereka telah menamatkan ijazah pendidikan tinggi sekurang-kurangnya enam semester di sebuah institusi pendidikan tinggi Jerman atau luar negeri atau institusi pendidikan tinggi, sekurang-kurangnya satu tahun pengalaman kerja yang berkaitan dalam sektor kewangan dan insurans atau dalam profesi yang berkaitan dengan matematik ijazah, dan bahawa mereka mempunyai pengetahuan terdahulu yang diperlukan dari peringkat sebelumnya. Pengetahuan terdahulu dari darjah sebelumnya pemohon ditunjukkan dengan menggunakan sistem penilaian dan oleh kejayaan penyelesaian penilaian modul dalam analisis dan stokastik. Pelajar mungkin dapat mengejar beberapa aspek yang diperlukan semasa tahun pertama program (syarat kemasukan).

2. KEMASUKAN DENGAN KELAYAKAN PROFESIONAL

Calon pelajar tanpa ijazah sarjana tetapi dengan pengalaman profesional sekurang-kurangnya empat tahun yang relevan dalam bidang kewangan dan insurans boleh mengambil ujian bakat untuk masuk ke program. Mereka mungkin perlu melengkapkan kredit dalam analisis dan stokastik pada tahun pertama program (syarat kemasukan)

Permohonan

Tempoh beberapa minggu, biasanya dari pertengahan Mei hingga pertengahan Julai, ditetapkan untuk permohonan. Pengambilan baru hanya pada semester musim sejuk. Sila hubungi DISC atau Pejabat Hal Ehwal Pelajar di Technische Universität Kaiserslautern untuk butiran tarikh kemasukan semasa dan tarikh akhir permohonan. Mereka juga akan menyediakan borang dan dokumen yang diperlukan untuk permohonan. Pemohon yang berjaya akan dihantar maklumat terperinci tentang pendaftaran. Syarat-syarat yang berasingan memohon calon dengan pengalaman profesional tetapi tidak ada ijazah universiti.

Gangguan Kajian

Anda boleh menghentikan atau mengganggu program pembelajaran jarak jauh anda pada akhir setiap semester. Sijil pendaftaran de-pendaftaran atau cuti tidak ada juga akan dikeluarkan pada akhir semester. Yuran pendaftaran dan yuran tuisyen tidak boleh dibayar balik dalam kes pengeluaran selepas berjaya masuk ke program. Ramai pelajar mengalami tempoh di mana mereka perlu memberi tumpuan lebih kuat kepada kerjaya atau keluarga mereka semasa mendaftar dalam program akademik. Pengalaman telah menunjukkan bahawa ia masih boleh berjaya lulus dari program walaupun komitmen lain. Hubungi pegawai program pada waktunya supaya mereka berpotensi membantu anda mencari penyelesaian individu untuk mengelakkan gangguan atau menghentikan program akademik anda.

Kandungan program

Pelajar mengambil pelbagai kelas ke arah dua modul dalam setiap lima semester pertama. Pelajar bekerja melalui satu hingga dua set bahan pembelajaran untuk setiap modul. Semester keenam adalah untuk tesis Master. Sekitar 16-18 jam seminggu diperlukan untuk bekerja melalui bahan pembelajaran dan menyelesaikan latihan yang sepadan. Pelajar perlu menjadualkan masa ini terutamanya pada semester pertama, kerana ia mengambil masa yang agak lama bagi mereka untuk menubuhkan gaya kerja masing-masing dan belajar masing-masing dan untuk digunakan untuk bahan kursus bertulis. Secara realistik, beban kerja awal mungkin lebih tinggi, bukan sekadar untuk orang-orang daripada disiplin bukan matematik: mereka perlu membiasakan diri dengan istilah dan gaya yang baru dan mungkin aneh, dan jenis soalan baru.

Beban kerja sebenar anda bergantung kepada pelbagai faktor yang sangat berbeza seperti pengetahuan terdahulu, tabiat belajar individu anda dan keadaan profesional dan peribadi anda. Satu hujung minggu (Jumaat hingga Ahad) setiap semester diperlukan di atas beban kerja yang ditentukan untuk kehadiran di fasa di kampus. Apa sahaja beban kerja sebenar anda, anda akan mendapati bahawa anda tidak akan dapat meneruskan semua aktiviti dan hobi anda yang terdahulu seperti biasa. Oleh itu, kami mengesyorkan secara realistik menimbangkan keupayaan anda, minat anda dan masa yang tersedia untuk anda untuk mengelakkan kekecewaan yang tidak perlu.

Bantuan kewangan

Negara ini menawarkan insentif cukai individu di Jerman untuk langkah-langkah latihan lanjutan. Bergantung kepada pendapatan peribadi dan situasi pekerjaan anda, anda mungkin boleh mengimbangi kos program pembelajaran jarak jauh anda sebagai perbelanjaan pengiklanan atau perbelanjaan istimewa dan menerima bayaran balik separa atau sepenuhnya. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi pakar bebas atau pihak berkuasa cukai tempatan anda. Malangnya, sokongan kewangan tidak dapat diberikan selaras dengan Sozialgesetzbuch - Drittes Buch (SGB III) (Kod Keselamatan Sosial - Buku Tiga) atau Bundesausbildungsförderungsgesetz (BaföG) (Akta Bantuan Latihan Persekutuan).

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Distance and Independent Studies Center (DISC) is one of the leading establishments in Germany for distance-learning postgraduate courses. The establishment has over 25 years of experience in deve ... Baca lebih lanjut

The Distance and Independent Studies Center (DISC) is one of the leading establishments in Germany for distance-learning postgraduate courses. The establishment has over 25 years of experience in developing and designing academic courses for guided self-study. Baca Ringkas