Sarjana Perniagaan Keselamatan Maklumat

Graduan dalam profesional dan pengurus perniagaan Keselamatan Maklumat bagi memudahkan definisi strategi dan pengetahuan tentang alat untuk bekerja di sekitar keselamatan data. Maklumat telah menjadi yang paling berharga untuk banyak organisasi, data hari ini adalah penting kepada daya saing dan menjana margin keuntungan yang tinggi untuk elemen aktif perniagaan moden. Syarikat-syarikat, tanpa mengira saiz, akan membuat usaha untuk menyimpan maklumat dari sumber kepada penggunaannya untuk operasi dan membuat keputusan, yang merupakan jumlah data yang diberi fungsi yang dihasilkan setiap hari dan difahami dari sumber yang berlainan. Rangkaian sosial, peranti mudah alih, e-dagang, era Big Data, dan lain-lainAdalah beberapa faktor yang telah memacu hakikat bahawa keselamatan dalam pengurusan maklumat dan keselamatan dalam pengurusan IT telah menjadi faktor utama dalam organisasi hari ini. Syarikat-syarikat perlu melaksanakan penyelesaian dan proses untuk memastikan maklumat mereka, kedua-dua ancaman dalaman dan luaran, ia adalah mengapa Keselamatan Maklumat Perniagaan pada masa ini mewakili satu aspek yang perlu dipertimbangkan dalam Pelan Strategik seluruh organisasi.

Peluang kerjaya

 • Sistem Audit
 • Pakar komputer
 • Pentadbir Rangkaian
 • Pengurus Pangkalan Data
 • Perunding Keselamatan IT
 • Security Manager
 • Penganalisis Keselamatan Maklumat
 • Risiko IT
 • Sistem Pemaju
 • Infrastruktur Pentadbir
 • Pengurus Projek Keselamatan IT

Objektif Master dalam Perniagaan Keselamatan Maklumat

Apa matlamat akan dapat?
 • Profesional melatih pengurus dalam maklumat syarikat keselamatan kepimpinan dan sistem pengurusan.
 • Tentukan kunci yang diperlukan untuk berinteraksi dengan perunding dan pakar keselamatan.
 • Menggalakkan dan melaksanakan strategi yang mampu melindungi pengetahuan syarikat.
 • Dengan memanfaatkan aset pengetahuan penting bagi peningkatan dan pembangunan dalam rangka masyarakat maklumat dan pengetahuan.
 • Dapatkan kedua diiktiraf oleh sekolah perniagaan yang paling terkenal di Sepanyol, EAE Business School, kerana kedudukan Merco (2014) dan kelayakan dijamin untuk universiti awam utama di Sepanyol, University of Barcelona (UB), dengan lebih daripada 560 Sejarah tahun.

Kurikulum Sarjana Perniagaan Keselamatan Maklumat

Program ini berlangsung selama 12 bulan dan boleh bermula pada Mei atau November setiap bulan tahun. Ia terdiri daripada 10 modul, dibahagikan kepada 3 blok, dan projek akhir sedang dibangunkan bersama-sama Tuhan.

Keperluan keselamatan Sarjana Perniagaan

Matlamat asas proses kemasukan kami adalah untuk memastikan kesesuaian calon. Semua peserta perlu mendapatkan yang terbaik daripada pengalaman pembelajaran ini, melalui konteks di mana ia adalah mungkin untuk mengembangkan hubungan jangka panjang dengan rakan sekelas, guru dan alumni. Ini adalah peringkat proses kemasukan: 1. Syarat-syarat untuk kemasukan Kemasukan Jawatankuasa 2. 3. 4. temu bual peribadi surat Cover 5. Kemasukan Penilaian pada bulan Jun.Matrikulasi

Ijazah Sarjana dalam Keselamatan Maklumat Korporat

Orang yang lulus penilaian program dan memenuhi keperluan akademik yang ditubuhkan oleh UB, UB akan mendapatkan tajuk (University of Barcelona). Di samping itu, semua orang yang lulus ujian akan menerima ijazah EAE Business School. Untuk mendapatkan pensijilan UB mesti mempunyai Ijazah Universiti (Ijazah Kejuruteraan atau Diploma). Kegagalan untuk mempunyai ijazah universiti, sekali lulus penilaian yang berbeza, diploma lanjutan universiti UB akan diperolehi.

Bantuan Kewangan Sarjana Perniagaan Keselamatan Maklumat

OBS menawarkan calon program biasiswa untuk menggalakkan pendidikan berterusan bagi golongan profesional, usahawan dan pengurus.Untuk memohon satu geran ini, yang membiayai sebahagian daripada program ini, calon-calon harus diterima untuk program ini dan memenuhi syarat-syarat yang dinyatakan. Kemasukan dan Biasiswa Jawatankuasa akan menilai kecukupan profil dan kerjaya calon-calon, alasan yang diberikan dalam surat permohonan biasiswa dan cadangan profesional dan akademik calon.
Program diajar dalam:
 • Sepanyol

Lihat 19 lagi program yang ditawarkan oleh OBS Business School »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
12 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
6,500 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh