Master kejuruteraan perisian

Umum

Penerangan Program

Sarjana Kejuruteraan Perisian

kejuruteraan perisian adalah "permohonan yang sistematik, berdisiplin, pendekatan yang boleh diukur dengan pembangunan, operasi dan penyelenggaraan perisian" (IEEE 1996). Tuan bersama dalam Kejuruteraan Perisian (MSE) adalah satu program lepasan ijazah lanjutan yang menyediakan pelajar dengan pemahaman yang mendalam tentang teknik canggih untuk analisis, reka bentuk, dan pembangunan sistem perisian kompleks. Selain itu, ia menyediakan pelajar untuk kerjaya yang berkualiti tinggi dalam industri perisian atau menjalankan penyelidikan dalam bidang kejuruteraan perisian.

Dean

Dr. Manal Ahmed Ismail Shoman adalah seorang profesor Kejuruteraan Komputer di Helwan University, Fakulti Kejuruteraan. Beliau menerima Ijazah PhD dalam Komputer dan Sistem Kejuruteraan dari Fakulti Kejuruteraan, Shams University Ain, 1996.

Pada masa ini, beliau adalah Pengarah program Teknologi Maklumat di Mesir E-Pembelajaran Universiti (EELU). Beliau memegang jawatan sebagai Pengarah Pusat Teknologi Maklumat di Universiti Helwan selama 5 tahun. Beliau merupakan Pengurus Projek dan PI untuk Projek Sistem Maklumat Helwan Management University, Feb. 2006 hingga tahun 2009. Beliau merupakan Pengurus Naib Projek "Meningkatkan Penggunaan Teknologi Pengajaran dan Kemudahan di Universiti Helwan" dibiayai oleh Kumpulan Wang Projek Peningkatan Pendidikan Mesir tinggi, yang bertujuan untuk meningkatkan kebolehan staf Universiti Helwan menggunakan komputer dan multimedia dalam pengajaran dan menukarkan mereka bahan pengajaran ke dalam bentuk elektronik (September 2004 - September 2006). Beliau adalah pengarang dan penulis bersama lebih daripada 35 kertas penyelidikan dalam persidangan antarabangsa dan jurnal akademik.

Misi

Misi program MSE ini adalah untuk menyediakan jurutera perisian dan pengaturcara profesional untuk kejayaan dan kepimpinan dalam konsep, reka bentuk, pelaksanaan dan operasi produk perisian yang mewakili sistem dunia sebenar dan untuk mengembangkan pengetahuan dan kefahaman mereka terhadap konsep kejuruteraan perisian, prinsip dan pembangunan metodologi melalui penyelidikan yang berkesan dan cekap, pengajaran dan pembelajaran.

Sistem penggredan

Objektif

Objektif program MSE ini adalah: 1. Untuk menghasilkan pendidikan berkualiti tinggi, yang akan bersaing dengan berkesan di peringkat global.

  1. Untuk memupuk di kalangan pelajar keupayaan untuk memahami, menganalisis, dan menilai nilai Kod kejuruteraan perisian etika, dan menunjukkan keupayaan untuk berkesan menyampaikan idea dan hasil secara lisan dan bertulis, dengan cara yang logik.

  2. Untuk meningkatkan keupayaan pelajar untuk bekerja secara produktif dan berkesan dalam pasukan termasuk pasukan antara disiplin, dan menunjukkan kemahiran kepimpinan yang berkesan.

  3. Untuk menyediakan pelajar untuk program kedoktoran dalam bidang kejuruteraan perisian dengan menerapkan keupayaan untuk menjalankan dan menilai penyelidikan teori dan praktikal dalam bidang kejuruteraan perisian.

  4. Untuk membolehkan pelajar meneruskan kerjaya produktif dalam bidang kejuruteraan perisian yang menunjukkan keupayaan kepimpinan teknikal dan / atau kepakaran pengurusan projek.

  5. Untuk membantu pelajar berkomunikasi dan berfungsi dengan berkesan sebagai ahli atau pemimpin pasukan projek.

  6. Untuk memastikan bahawa pelajar menunjukkan keupayaan dan kecenderungan untuk mengekalkan mata wang profesional dalam bidang yang pesat berubah kejuruteraan perisian.

  7. Untuk memohon asas sains komputer yang sesuai dan amalan kejuruteraan perisian dalam pembangunan perisian yang menunjukkan keupayaan kepimpinan teknikal dan / atau kepakaran pengurusan projek.

  8. Untuk mewujudkan peluang-peluang baru untuk penyelidikan lepasan ijazah dalam Kejuruteraan Perisian.

  9. Kerjasama dengan pihak industri untuk membangunkan produk ICT, sistem dan perkhidmatan yang memenuhi keperluan utama.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

EELU provides high-quality education and training services with affordable price to supply labor-market with ready industry workers able to deal with advanced technologies, and to create and continuou ... Baca lebih lanjut

EELU provides high-quality education and training services with affordable price to supply labor-market with ready industry workers able to deal with advanced technologies, and to create and continuously improve teaching and learning environment. Baca Ringkas
Mesir Dalam Talian , Giza + 1 Lagi Kurang