Master dalam pengurusan perniagaan antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Menggalakkan penggunaan teknologi maklumat, menangani perkembangan operasi dan mengubah budaya korporat semuanya penting

Master dalam Pengurusan Perniagaan Antarabangsa adalah modular dalam struktur terima kasih kepada Modul Pengurusan Perniagaan Antarabangsa dan Modul Pengurusan Perdagangan Antarabangsa.

Globalisasi telah menimbulkan semakin banyak segmen dan pasaran yang kompetitif, jadi pengantarabangsaan syarikat dan penubuhan mereka di pasaran asing adalah kunci apabila mengembangkan perniagaan. Menggalakkan penggunaan teknologi maklumat, menangani perkembangan operasi dan perubahan
semua budaya korporat adalah penting.

Modul Pengurusan Perniagaan Antarabangsa melatih para profesional dengan pandangan antarabangsa, yang tahu bagaimana menguruskan syarikat di jalan ke pengantarabangsaan atau yang sudah beroperasi di luar negara. Profesional ini mesti menguasai persekitaran kewangan, strategik dan pengurusan yang menyumbang kepada pembinaan perniagaan antarabangsa.

Modul Pengurusan Perdagangan Antarabangsa , pada gilirannya, direka untuk profesional dengan kerjaya antarabangsa, yang tahu cara mengurus jabatan jualan dan yang ingin mengetahui implikasi strategi dalam persekitaran global. Ia adalah untuk orang yang mahir dalam pengurusan perniagaan yang tahu mengenai peluang yang boleh diwujudkan dengan strategi jualan antarabangsa.

Objektif

Program ini direka bentuk untuk melengkapkan peserta dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk berjaya menghadapi perubahan yang berlaku sepanjang pengantarabangsaan perniagaan dan pengurusan strategik yang cekap, dan juga menghadapi pengurusan komersil perniagaan antarabangsa dengan peluang berlainan yang ditawarkan oleh persekitaran yang berubah-ubah. Ia juga bertujuan meningkatkan daya saing dan kebolehpasaran antarabangsa peserta.

Pada akhir program anda akan dapat:

 • Analisis secara kritikal dan menilai isu-isu yang rumit dalam persekitaran perniagaan yang global, dinamik dan berubah.
 • Terangkan indikator ekonomi dan kewangan yang berkaitan, dan model perniagaan untuk membuat keputusan.
 • Menghargai kerumitan antara budaya pengurusan antarabangsa dan menguruskan perjanjian institusi secara beretika.
 • Mengiktiraf keperluan pelanggan antarabangsa dan membangunkan strategi pemasaran global.
 • Memohon pengetahuan yang diperlukan untuk berjaya sebagai usahawan global dan pengetahuan untuk membangunkan perniagaan baru dalam konteks antarabangsa.
 • Rancang strategi pertumbuhan untuk perniagaan antarabangsa.
 • Terangkan alat analisis ekonomi dan mengenal pasti cabaran dan peluang globalisasi.
 • Gunakan pengetahuan mengenai teknologi baru dan sistem maklumat untuk perdagangan antarabangsa dan pengurusan operasi antarabangsa.
 • Membangunkan kemahiran dan teknik perundingan jualan di peringkat antarabangsa.
 • Kenal pasti pembolehubah yang berbeza yang mempengaruhi penciptaan rangkaian komersial dan kesan logistik sebagai sumber untuk perniagaan.
 • Menguruskan akibat cukai dari operasi perniagaan organisasi antarabangsa.

Proses permohonan dan pensijilan Sarjana dalam Perniagaan Antarabangsa dalam bahasa Inggeris

Matlamat asas proses permohonan kami adalah untuk memastikan kesesuaian calon. Semua peserta perlu mendapatkan yang terbaik daripada pengalaman pembelajaran ini melalui konteks di mana ia adalah mungkin untuk mengembangkan hubungan jangka panjang dengan rakan sekelas, guru dan alumni.

Kelayakan berganda
Orang yang berjaya menyelesaikan program ini akan mendapat Master dari Sekolah Perniagaan OBS dan Sekolah Perniagaan EAE. Selain itu, peserta yang memenuhi syarat akademik yang ditetapkan untuk universiti akan mendapatkan Sarjana dari University of Barcelona.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

At OBS we look to fill the need for continuous quality training without physical barriers, which allows our students to balance their personal lives with the professional development that the contempo ... Baca lebih lanjut

At OBS we look to fill the need for continuous quality training without physical barriers, which allows our students to balance their personal lives with the professional development that the contemporary market demands. Baca Ringkas