Master (Blended Learning) Penilaian (MABLE)

Umum

Penerangan Program

Universiti Saarland

in cooperation

Kelayakan

Program Blended Master Master of Evaluation bertujuan untuk mengembangkan dan memperkuat kemampuan penilaian dan pemantauan dalam pemerintah, sektor swasta, dan masyarakat sipil, untuk meningkatkan kinerja pentadbiran negara dan penyampaian layanan awam.

Kelayakan berikut diperlukan untuk mengakses Blended Learning Master of Evaluation (MABLE):

 • I. Ijazah Universiti (Sarjana Muda, Diploma) atau setaraf
 • II. Pengalaman kerja yang berkaitan (Sekurang-kurangnya satu tahun selepas ijazah universiti utama anda).
 • III. 20 ECTS (kira-kira 300 jam.) Mata dalam Statistik dan Kaedah Penyelidikan Sosial.
 • IV. Kemahiran Bahasa Inggeris Kerangka Rujukan Eropah Umum untuk Bahasa: Tahap B1, TOEFL CBT: 213, TOEFL PBT: 550, IELTS: 6.0, CPE: C

Sekiranya anda tidak mempunyai ijazah universiti, tetapi dapat menuntut pengalaman kerja yang lebih ketara, anda boleh mengakses ujian kelayakan pengenalan.

Kumpulan sasaran

Program pembelajaran campuran selama dua tahun dirancang untuk tiga kumpulan sasaran umum:

 1. "Blended Learning Master of Evaluation" (MABLE) direka khas untuk graduan program pengajian sains sosial, tetapi juga sesuai untuk pelajar subjek lain (peringkat ijazah Sarjana Muda).

 2. Kursus ini membolehkan pengajian di luar pekerjaan terutamanya bagi pekerja bebas dan penilai yang bekerja sendiri. Struktur kursus modular dan pilihan pembelajaran kendiri menjadikan MABLE pilihan yang baik untuk penilai berpengalaman yang ingin meningkatkan atau memperdalam pengetahuan mereka dalam bidang tertentu.

 3. MABLE bukan hanya untuk penilai tetapi juga untuk orang yang menugaskan penilaian dan ingin mendapatkan pandangan baru mengenai bidang penilaian. Banyak aspek program ditujukan kepada orang-orang yang harus melakukan penilaian bagi pihak organisasi penderma, agensi pentadbiran, atau kementerian pemerintah dan bertujuan untuk menyediakan alat dan panduan untuk membantu menyelesaikan tugas mereka.

  Objektif

  Matlamat Program “Blended Learning Master of Evaluation” (MABLE) dua tahun adalah untuk mengembangkan dan memperkuat kemampuan penilaian dan pemantauan pemerintah, sektor swasta, dan organisasi sosial dengan tujuan untuk meningkatkan prestasi pentadbiran negara dan penyampaian perkhidmatan awam.

  Jadual dan organisasi

  Tempoh kursus standard untuk sambilan, pengajian vokasional termasuk peperiksaan adalah empat semester. Anda juga boleh berehat sebentar semasa kursus dan kemudian kembali untuk menyelesaikannya. Kuliah, latihan, dan seminar "Blended Learning Master of Evaluation" (MABLE) dikembangkan khas untuk pembelajaran jarak jauh dan belajar sendiri dan disediakan dalam bentuk bahan kajian dalam talian (pakej SCORM, fail audio, video, dan pdf ).

  Selain itu, kuliah dan tutorial dalam talian disediakan untuk penjelasan dan perbincangan. Dua minggu seminar kelas, satu pada awal dan satu selepas semester kedua, membantu memindahkan pengetahuan dengan cara yang lebih interaktif dan peribadi. Semasa fasa dalam talian, komitmen mingguan sekitar 15 jam diperlukan untuk memproses bahan tersebut.

  Di acara kampus

  Acara wajib di kampus berlaku pada awal penggal pertama dan akhir penggal kedua untuk semua peserta yang berusaha mencapai ijazah sarjana MABLE. Setiap perjumpaan di kampus ini berlangsung selama satu minggu.

  Matlamat acara ini adalah untuk memperkuat kandungan kursus melalui pertukaran interaktif dengan pensyarah, kerja kumpulan, dan bengkel. Topik perbincangan berdasarkan bahan kajian dan pelaksanaan praktikal kandungan program juga diketengahkan. Peperiksaan bertulis merupakan sebahagian daripada acara di kampus yang diadakan pada akhir penggal ke-2.

  Kandungan program

  Program induk terdiri daripada lima bahagian: bahagian kerja kursus termasuk pembelajaran kendiri dengan membaca pakej SCORM dan bahan tambahan (buku, kertas kerja, skrip dll), pembelajaran f2f dalam fasa kehadiran, pembelajaran dalam talian yang diajar dan tidak diajar, kajian kes projek kerja kumpulan dan, akhirnya, tesis master. Semua bahagian adalah wajib bagi semua pelajar. Kursus master pembelajaran teras campuran akan terdiri daripada lapan modul.

  Peperiksaan

  Penggredan ditentukan terutamanya berdasarkan prestasi pelajar semasa proses pembelajaran campuran. Secara amnya, idea adalah untuk merangkumi semua aktiviti semasa proses. Sistem penggredan menghormati kehadiran dan penyertaan serta kerja individu dan kumpulan, hasil peperiksaan, kuiz, kerja rumah, dan tugas lain semasa seminar dalam talian dan f2f.

  Akreditasi

  Program Blended Learning Master of Evaluation (MABLE) diakreditasi dengan tajuk akademik "Master of Arts". Saarland University menguruskan proses akreditasi dan merupakan institusi yang terakreditasi

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Distance and Independent Studies Center (DISC) is one of the leading establishments in Germany for distance-learning postgraduate courses. The establishment has over 25 years of experience in deve ... Baca lebih lanjut

The Distance and Independent Studies Center (DISC) is one of the leading establishments in Germany for distance-learning postgraduate courses. The establishment has over 25 years of experience in developing and designing academic courses for guided self-study. Baca Ringkas