Read the Official Description

MA dalam Kriminologi


Kriminologi ialah kajian saintifik sifat, sejauh mana, menyebabkan, dan pencegahan tingkah laku jenayah di kedua-dua individu dan dalam masyarakat; dan institusi-institusi yang terdiri daripada keadilan jenayah sistem termasuk penguatkuasaan undang-undang, sistem kehakiman, penjara, percubaan / parol, tahanan juvana dan perkhidmatan mangsa.

&nbsp

Criminologists menggunakan kaedah penyelidikan sains sosial, kualitatif dan kuantitatif, untuk memahami bidang yang pelbagai rupa kajian jenayah. Profesional dalam bidang ini memeriksa dan memberi penjelasan teori norma-norma dan penyimpangan tingkah laku, memahami bahawa setiap masyarakat mempunyai set sendiri norma.
Sarjana Sastera dalam Kriminologi: Program Online direka khusus untuk melatih pengamal untuk menangani cabaran semasa yang dihadapi oleh sistem keadilan jenayah, melalui gabungan kerja kursus yang memberi tumpuan kepada persimpangan kriminologi, psikologi, dan keadilan sosial. Pendekatan unik menyediakan pelajar untuk benar-benar membuat perbezaan melalui meneliti sebab dan akibat tingkah laku jenayah, memahami selok-belok moden sistem keadilan jenayah dan menggunakan kemahiran teori dan data empirikal untuk menangani cabaran-cabaran tersebut.


Program ini juga menyediakan pelajar untuk memahami konteks sosial yang lebih besar di mana individu berada. Perspektif ini akan menjadi faktor panduan dalam membangunkan campur tangan dan pencegahan strategi yang praktikal, berkesan, bertanggungjawab, dan mampan.
Jenayah kontemporari bidang keadilan menghadapi cabaran menangani isu-isu seperti penyakit mental, keganasan, kumpulan-kumpulan, perbezaan kaum, dan kemajuan dalam teknologi. Oleh itu, skop pekerjaan kepada mereka yang dilatih dalam kriminologi adalah lebih luas berbanding sebelum ini. Laluan kerjaya untuk individu yang mempunyai ijazah lanjutan dalam bidang ini boleh termasuk ahli akademik, penyelidikan, pembetulan, penguatkuasaan undang-undang, penyiasatan, penilaian dasar, pencegahan, manakala program belia. Tetapan pekerjaan mungkin yang pelbagai seperti sistem mahkamah, institusi pemulihan, agensi-agensi penguatkuasaan undang-undang, institusi kewangan, syarikat insurans, peruncit, firma undang-undang, agensi-agensi bukan keuntungan, dan entiti kerajaan seperti Agensi Penguatkuasaan Dadah, Biro Siasatan Persekutuan, dan Jabatan Keselamatan Dalam Negeri.

&nbsp


Penghantaran dalam talian


Program 36-kredit ini ditawarkan sepenuhnya dalam talian dan boleh disiapkan dalam masa kurang daripada 24 bulan, menjadikan ia satu pilihan yang menarik bagi pelajar-pelajar yang mungkin sedang bekerja. Model pembelajaran tak segerak kami membolehkan untuk kemudahan dan fleksibiliti. Semua komponen program ini boleh diakses melalui pelayar internet yang dijalankan pada IBM PC (Windows atau Linux) atau Apple Macintosh (Apple OS). Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perkakasan dan perisian keperluan minimum kami.

&nbsp


Syarat Kemasukan


Di Sekolah Adler, kami bangga dalam badan pelajar yang pelbagai. Pelajar mewakili pelbagai kepentingan profesional, latar belakang etnik dan budaya, dan sejarah akademik dan kerja. Kita akui individu yang mempunyai rekod pencapaian akademik yang cemerlang dan komitmen kepada tanggungjawab sosial.


Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan, pemohon perlu memenuhi kriteria berikut:


• Pegang ijazah sarjana muda daripada institusi US serantau yang diiktiraf, atau ijazah yang setaraf daripada institusi antarabangsa.

• Satu purata nilai gred sebanyak 3.0 atau lebih tinggi pada 4.0 skala untuk siswazah dan kursus sarjana muda. Pengecualian boleh diberikan bagi pemohon yang menunjukkan peningkatan prestasi akademik atau keupayaan akademik dengan cara lain.

• sukarela dan profesional pengalaman yang relevan juga diambil kira.

• Lengkapkan kursus pra-syarat berikut dengan gred "C" atau lebih baik: psikologi umum atau pengenalan, dan satu kursus dalam kriminologi atau keadilan jenayah. Kerja kursus yang setara dalam bidang sains sosial yang lain juga boleh dipertimbangkan.Pelajar yang diterima masuk sebelum melengkapkan syarat ini, tetapi semua pelajar mesti melengkapkan kursus-kursus pada akhir semester pertama pendaftaran di Sekolah Adler.

• Pemohon yang diluluskan akan dijemput untuk wawancara sebagai langkah terakhir dalam proses permohonan.

&nbsp


Keperluan Ijazah


• siap Memuaskan semua jam kredit yang diperlukan, termasuk semua kursus yang ditetapkan

• A GPA terkumpul 3.0 atau lebih tinggi dan tidak lebih daripada dua gred atau enam jam kredit daripada "C" atau "C"

• Melengkapkan permohonan tamat pengajian dan pembayaran penuh semua tuisyen tertunggak dan bayaran

• Kelulusan Fakulti dan mencadangkan kepada Lembaga Pemegang Amanah untuk penganugerahan ijazah Sarjana Sastera dalam Kriminologi

Program taught in:
English

See 2 more programs offered by Adler School of Professional Psychology »

This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date