Read the Official Description

Pengajian Islam MA University Talian Islam

MA Pengajian Islam (MAIS)

The Universiti Islam Online (IOU) melancarkan ijazah tuisyen bebas pertama di dunia Sarjana dalam program Pengajian Islam, yang ditawarkan sepenuhnya dalam talian dan dalam bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar. Ini adalah satu peluang yang baik untuk pelajar-pelajar BA berterusan, lanjut, dan meningkatkan kefahaman dan pengetahuan agama mereka.

program siswazah ini terdiri daripada 18 kursus, tiga semester enam mata pelajaran masing-masing, dan tesis sarjana dalam semester keempat. Tempoh tetap program ini adalah dua tahun. Walau bagaimanapun, pelajar boleh menyiapkannya dalam tempoh satu setengah tahun minimum. Satu boleh mengambil maksimum enam tahun untuk melengkapkan program.

Secara umum, pendidikan tinggi akan membolehkan pelajar untuk mengembangkan pengetahuan dan kemahiran mereka, dan menjadi lebih berkesan dan fasih lidahnya dan menulis. Bagi mereka yang ingin memasuki bidang kerja, pendidikan tinggi adalah aset yang besar untuk memperoleh kedudukan yang berharga dan dihormati.

Untuk menjadi tertentu, pendidikan tinggi dalam pengajian Islam akan menyediakan peluang untuk mendapatkan ilmu yang bermanfaat yang akan membolehkan satu demi kehendak dan rahmat Allah-untuk menyempurnakan agama mereka, dan mendapatkan keredhaan Allah dengan mencari dan menyebarkan ilmu agama-Nya. Ia adalah, sebenarnya, salah satu cara untuk mendapatkan sadaqa Jariya (ganjaran berterusan). Ia adalah jelas bahawa apa-apa yang lebih tahu, yang lebih boleh berkongsi. Dan yang lebih satu saham, yang lebih boleh mendapat yang membolehkan untuk mencapai tahap yang lebih tinggi syurga.

The berilmu dan yang jahil tidak pernah sama di mata Allah sebagaimana Dia berfirman (yang bermaksud), "Katakanlah, 'Adakah orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui?" (Al-Quran, Az-Zumar 39: 9) Tambahan pula, umat Islam digalakkan untuk mengejar kesempurnaan dalam apa-apa tindakan. tercinta Nabi Muhammad (selawat dan salam ke atasnya) berkata: "Sesungguhnya Allah suka bahawa apabila salah seorang dari kalian melakukan sesuatu, dia melakukannya dengan cara yang terbaik." (At-Tabarani) Oleh itu, mengejar MA dalam Pengajian Islam di IOU adalah peluang keemasan untuk melaksanakan kata nubuatan ini. Anda adalah dialu-alukan dalam perjalanan indah "Menukar negara melalui pendidikan."

Program taught in:
English

See 4 more programs offered by Islamic Online University »

This course is Online
Start Date
Mac. 2019
Sept. 2019
Duration
2 - 6 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
- tuisyen percuma
By locations
By date
Start Date
Mac. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Mac. 2019

Location
Application deadline
End Date

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date