Ma dalam hubungan antarabangsa dan kajian Eropah - pembelajaran jarak jauh

University of Nicosia

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ma dalam hubungan antarabangsa dan kajian Eropah - pembelajaran jarak jauh

University of Nicosia

 • Jangka masa: 1.5 Tahun
 • Kelayakan Dianugerahkan: Sarjana Sastera dalam bidang Perhubungan Antarabangsa dan Kajian Eropah
 • Tahap Kelayakan: Ijazah Sarjana (Kitaran 2)
 • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
 • Mod Pengajian: Pengajian Jarak Jauh
 • ECTS Minimum Kredit: 90

Profil Program

Objektif Umum Program ini

Objektif umum program ini adalah untuk:

 • Menggalakkan peperiksaan dan penyelidikan yang menyeluruh dengan memberi peluang kepada pelajar untuk mengkhususkan diri dalam Hubungan Antarabangsa dan Pengajian Eropah, serta Ilmu Politik dan domain lain yang berkaitan dalam bidang Sains Sosial yang lebih luas. Pembangunan sistematik dan pengayaan pengetahuan dalam bidang yang disebutkan di atas adalah aset penting bagi mereka yang ingin bekerja dalam beberapa profesi, sektor, dan organisasi.
 • Menyediakan pendidikan pascasiswazah kepada pemegang ijazah Sarjana Muda dalam bidang Hubungan Antarabangsa, Sains Politik, Sejarah atau Ijazah Sarjana Muda yang berkaitan, serta kepada individu yang berhasrat untuk bekerja di bidang berkaitan dengan hal ehwal antarabangsa (contohnya dalam sektor awam, terutama dalam perkhidmatan di bawah Kementerian dari Luar Negara, Pertahanan atau Perdagangan, dalam firma multinasional, dalam organisasi antarabangsa seperti PBB dan EU, di institusi akademik dan pusat penyelidikan, di organisasi bukan kerajaan dan lain-lain).
 • Membangunkan tahap pengetahuan dan kemahiran pelajar pascasiswazah dalam domain yang berkaitan.
 • Mencapai pemahaman yang mendalam tentang kerumitan urusan antarabangsa, serta kepentingan utama kecekapan teoretikal dan metodologi semasa berurusan dengan mereka.

Objektif Khas Program ini

Objektif khas program ini adalah untuk:

 • Asimilasikan konsep asas dalam bidang Hubungan Antarabangsa dan Kajian Eropah (iaitu sistem antarabangsa, kerjasama antarabangsa, organisasi antarabangsa, integrasi serantau, konflik antarabangsa dan etnik, keselamatan antarabangsa dan lain-lain). Ini adalah prasyarat penting untuk membangunkan pendekatan yang mendalam kepada isu-isu kompleks seperti proses Integrasi Eropah, dimensi politik, ekonomi dan sosial hubungan antara negara, konflik sivil, antarabangsa dan serantau, keganasan, pergantungan tenaga dan keselamatan tenaga. Program ini memberikan perhatian khusus kepada isu-isu yang berkaitan dengan Republik Cyprus dan keanggotaan EUnya, serta kedudukan geografi Cyprus di Timur Tengah dan Timur Tengah yang lebih besar.
 • Sediakan pengetahuan yang diperlukan berhubung dengan tradisi teoritis dan penyelidikan yang berkaitan dengan beberapa bidang, seperti teori hubungan antarabangsa, integrasi Eropah dan serantau, ekonomi politik antarabangsa, keselamatan antarabangsa, ancaman asimetri, pengurusan konflik dan penyelesaian konflik. Program ini berstruktur dengan cara yang membolehkan para pelajar untuk mengkhususkan diri dalam bidang kepentingan khusus mereka, setelah memperoleh asas asas teori dan penyelidikan metodis, dan pengetahuan dasar dalam bidang Hubungan Internasional dan Pengajian Eropa.
 • Sediakan pelajar dengan pemahaman yang luas tentang evolusi politik, sosial dan ekonomi sistem antarabangsa pada abad ke-20 dan ke-21 serta persekitaran antarabangsa dan serantau yang baru berkembang. Peranan undang-undang, diplomasi, ejen persendirian dan bukan kerajaan dalam sistem antarabangsa akan menjadi sebahagian penting pemahaman ini. Selain itu, kuasa politik dan ekonomi negara-negara yang relatif, peranan organisasi antarabangsa seperti Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan kewujudan konflik akan memberi tumpuan besar kepada program ini secara keseluruhan.

Prospek kerjaya

Program ini digunakan untuk individu yang berhasrat untuk bekerja di bidang yang berkaitan dengan hal-hal antarabangsa (contohnya dalam sektor awam, terutama dalam perkhidmatan di bawah Kementerian Luar Negeri, Pertahanan atau Perdagangan, di perusahaan multinasional, dalam organisasi internasional seperti PBB dan EU, di institusi akademik dan pusat penyelidikan, di organisasi bukan kerajaan dan lain-lain).

Akses kepada Pengajian Lanjut

Siswazah dari program ini boleh diterima masuk ke darjah Kitaran Ketiga (Kedoktoran)

Penilaian

Penilaian kursus biasanya terdiri daripada peperiksaan akhir komprehensif dan penilaian berterusan. Penilaian berterusan boleh merangkumi antara lain, pertengahan projek, projek, dan penyertaan kelas.

Gred surat dikira berdasarkan berat peperiksaan akhir dan penilaian berterusan dan tanda berangka sebenar yang diperolehi dalam dua komponen penilaian ini. Berdasarkan pada gred kursus purata titik gred semester (IPK) pelajar dan purata titik kumulatif (CPA) dikira.

Keperluan Pengijazahan

Pelajar perlu melengkapkan 90 ECTS dan semua keperluan program.

Purata titik gred kumulatif minimum (CPA) 2.0 diperlukan. Oleh itu, walaupun 'D-' adalah gred PASS, untuk mencapai CPA 2.0 gred purata 'C' diperlukan.

Hasil pembelajaran

Mereka yang berjaya program ini, pelajar dapat:

 1. Menilai secara kritikal trend utama dan perkembangan dalam bidang Hubungan Antarabangsa dan Pengajian Eropah.
 2. Berkesan menggunakan kaedah kajian yang digunakan dalam bidang Hubungan Antarabangsa, Pengajian Eropah dan Sains Sosial.
 3. Dengan mudah menangani kerumitan bidang pengajian dan kaitannya dengan mata pelajaran lain.
 4. Melibatkan diri dalam perbahasan dalam bidang pengajian.
 5. Bincangkan sejarah dunia baru-baru ini dan proses integrasi Eropah dengan cara yang bijak dan analitis.
 6. Secara bebas mengenal pasti menganalisis dan menilai isu-isu rumit yang berkaitan dengan Hubungan Antarabangsa dan Pengajian Eropah menggunakan pelbagai pendekatan teoritis dan alat metodologi.
 7. Menilai kerumitan bidang dan menganalisis isu berkaitan secara lisan dan secara bertulis serta menganjurkan dan mengetuai perbincangan mengenai isu-isu alam antarabangsa.
 8. Bebas menganalisis, mentafsir dan memikirkan trend utama dalam pembangunan dalam politik dunia.
 9. Analisa secara kritikal penyelidikan dalam bidang pengajian.
 10. Berkomunikasi dalam bahasa Inggeris baik secara lisan dan dalam bentuk tertulis pada tahap hampir asli.
 11. Menggunakan kemahiran organisasi dan analisis untuk membolehkan mereka untuk menyelidik fenomena antarabangsa cekap dengan jumlah minimum bantuan.
 12. Menggunakan perpustakaan yang cekap, bahan bibliografi, dan penyelidikan akademik.

Beasiswa - Bantuan Kewangan

Universiti menawarkan biasiswa dan bantuan kewangan kepada pelajar sepenuh masa, dalam bentuk biasiswa merit akademik, bantuan kewangan, biasiswa olahraga, dan program pembelajaran kerja di kampus.

This school offers programs in:
 • English
University of Nicosia

Tarikh Akhir Kemaskini November 29, 2017
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
13,590 EUR
Locations
Cyprus - Nicosia, Nicosia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Cyprus - Nicosia, Nicosia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat