Read the Official Description

MA dalam bidang Psikologi Tentera

&nbsp

Sekolah Adler bersedia untuk menawarkan program ini bermula musim gugur 2013, bergantung kepada kelulusan oleh Suruhanjaya Pendidikan Tinggi Persatuan Tengah Utara Kolej dan Sekolah.


Disiplin psikologi tentera membuat kesan dalam pelbagai cara:

• Menyediakan latihan khusus dalam bidang psikologi tentera untuk Pegawai Perkhidmatan Perubatan, Medics, Corpsmen (Aktif Duty, Rizab dan Pengawal Kebangsaan), dan juga jururawat BSN, dan tahap sarjana muda Behavioral Pakar Kesihatan dalam Tentera.

• Meningkatkan latihan dan kepimpinan hasil pegawai tidak bertauliah dan ditauliahkan, terutamanya kerana ia berkaitan dengan pengurusan kakitangan.

• Menyediakan rendaman ke budaya tentera, sistem, pendidikan khusus, dan pertimbangan rawatan klinikal untuk para graduan kolej dan LCPC, LCSW, atau Ahli psikologi berlesen yang ingin berkhidmat anggota tentera, veteran, dan keluarga mereka.

• Menilai dan meningkatkan kesihatan mental keseluruhan anggota tentera, veteran, dan keluarga mereka; termasuk alat penilaian risiko untuk tekanan pertempuran yang berkaitan.

• Meneroka pencegahan dan intervensi pendekatan yang menangani ideation membunuh diri dan / atau alkohol dan penyalahgunaan dadah.

• Menilai bagaimana tentera berinteraksi dengan sistem sosial yang lebih besar, organisasi, budaya dan teknologi.

• Menyediakan penyelidikan dan penilaian: contohnya, memilih untuk rekrut angkatan tentera; menentukan kesesuaian untuk perkhidmatan.

• Melakukan analisis dalam misi kemanusiaan dan keamanan untuk menentukan prosedur yang boleh menyelamatkan nyawa tentera dan awam.


Memandangkan keluasan kerja dan kesannya, bidang psikologi tentera tetaplah sumbangan banyak sub-bidang termasuk klinikal, eksperimen, sosial, perindustrian / organisasi, dan kejuruteraan psikologi, setiap yang memberitahu kurikulum kami.
Program kami direka untuk menyediakan individu dan doktor tentera dan bukan tentera dengan pemahaman bukti teori, penyelidikan saintifik dan aspek-aspek praktikal bidang psikologi tentera.Pelajar diajar bagaimana untuk memohon prinsip-prinsip asas psikologi psikologi tentera kepada interpersonal, pengurusan, dan organisasi dimensi tentera dan menyokong persekitaran awam. Ini membolehkan pembangunan kepimpinan, inovasi, dan kreativiti yang diperlukan untuk memajukan keadilan sosial.


Siswazah dari program ini disediakan untuk pelbagai jawatan dalam sistem kesihatan tingkah laku dan perubatan (kerajaan dan bukan kerajaan) dengan amalan dipertingkatkan swasta, advokasi dan dasar organisasi, dan persatuan pengguna berasaskan komuniti yang disediakan untuk anggota tentera, veteran, pesara, dan mereka keluarga.

&nbsp


Penyampaian dalam talian


Program 37-kredit ini ditawarkan sepenuhnya dalam talian dan boleh disiapkan dalam masa kurang daripada 24 bulan, menjadikan ia satu pilihan yang menarik bagi pelajar-pelajar yang mungkin sedang bekerja. Model pembelajaran tak segerak kami membolehkan untuk kemudahan dan fleksibiliti.Semua komponen program ini boleh diakses melalui pelayar internet yang dijalankan pada IBM PC (Windows atau Linux) atau Apple Macintosh (Apple OS). Pelajar mesti mempunyai akses kepada sambungan internet jalur lebar dan komputer peribadi yang dikeluarkan dalam tempoh tiga tahun yang lalu.

Program taught in:
English

See 2 more programs offered by Adler School of Professional Psychology »

This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date