Baca keterangan rasmi

Sarjana Sastera dalam Bahasa Moden dirancang untuk pelajar yang ingin melanjutkan bahasa, budaya, dan kerja kesusasteraan di peringkat siswazah.

KREDIT:

30 kredit

Program Pembelajaran Hasil:

Pelajar program ini dikehendaki menunjukkan:

  • pemahaman pendekatan sastera yang berbeza dan penyelidikan;
  • keupayaan untuk menganalisis kerja-kerja utama kesusasteraan dalam bahasa yang kerja siswazah akan diambil;
  • pengetahuan tentang topik yang berkaitan dengan budaya bahasa yang kerja siswazah sedang diusahakan; dan
  • kecekapan dalam tatabahasa dan pengetahuan tentang struktur setiap bahasa di mana lulus kerja dilaksanakan.

Kemasukan Syarat-syarat:

Pemohon mestilah mempunyai ijazah sarjana muda daripada institusi yang diiktiraf di peringkat serantau pendidikan tinggi. Pemohon juga mesti mempunyai GPA ijazah sekurang-kurangnya 2.70 pada skala 4.00 mata (di mana A ialah 4.00), atau setaraf dengannya, dan mempunyai rekod yang baik (3.00 GPA) dalam semua kerja kursus pasca sarjana muda.

Pemohon untuk program ijazah ini perlu mempunyai ijazah sarjana muda dengan sekurang-kurangnya 24 kredit sebagai persediaan dalam setiap bahasa di mana kerja-kerja graduan akan dilaksanakan. Hanya Itali atau Sepanyol boleh dipilih sebagai bahasa pengkhususan. Dengan kelulusan penasihat, calon-calon yang mempunyai latar belakang yang mencukupi dalam bahasa kedua yang dibenarkan untuk memasukkan sehingga dua kursus siswazah yang sesuai dalam bahasa ini dalam program mereka. Jawatankuasa Pengajian Siswazah jabatan berhak untuk menilai kecekapan lisan dan penulisan calon melalui temu bual secara lisan atau sampel bertulis.

Itali atau Sepanyol untuk Certified Guru Pengkhususan 30 kredit (Plan C)

rasional:

Pengkhususan ini direka untuk guru-guru Itali atau Sepanyol yang ingin melanjutkan kursus lagi dalam bahasa, budaya dan sastera serta dalam teori bahasa asing dan metodologi di peringkat siswazah. Pelajar yang menjadi guru akan membangunkan, dengan penasihat mereka, program pengajian yang mengambil kira latar belakang pendidikan mereka dan tahap kompetensi dalam bahasa.

Hasil Pembelajaran:

Selain daripada hasil pembelajaran yang dinyatakan di atas, pelajar dalam pengkhususan ini juga dikehendaki menunjukkan pengetahuan tentang isu-isu pendidikan yang utama.

Kemasukan:

Selain kriteria kemasukan siswazah umum kami, pelajar yang berminat dalam pengkhususan ini untuk Certified Guru hendaklah disahkan dan mempunyai ijazah sarjana muda, dengan sekurang-kurangnya 24 kredit daripada bahasa di kolej atau penyediaan setaraf, sebelum diterima untuk program ini.

Program diajar dalam:
English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Central Connecticut State University »

This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
2 - 3 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
10,956 USD
5478 USD penduduk Connecticut, Yuran Pengajian & Yuran yang diperlukan, Per Term; 11.878 USD bukan pemastautin, Yuran Pengajian & Yuran Diperlukan, Per Term
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019