Ma agama kematian dan budaya

Umum

Penerangan Program

MA Death, Agama dan Kebudayaan meneroka cara di mana kematian adalah satu-satunya yang tidak dapat dielakkan dalam kehidupan. Ini realiti universal difahami berbeza oleh pelbagai budaya dan tradisi agama, dan mereka pemahaman yang dimainkan dalam upacara kematian, mati dan kematian.

Syarat kemasukan: Biasanya ijazah Kepujian pertama atau kelas kedua atau pengalaman profesional dalam bidang kajian

Jika Bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda: IELTS 6.5 (termasuk 6.5 secara bertulis akademik) atau yang setaraf

Mula tarikh: September dan Januari

Proses permohonan: UKPASS (pemohon sepenuh masa sahaja) atau Borang Permohonan Kemasukan langsung (pemohon sambilan sahaja)

Program Kandungan

Program ini menarik pelbagai jenis pelajar daripada pengarah pengebumian, ulama dari pelbagai tradisi, guru dan mereka yang bersedia untuk ijazah penyelidikan, serta pelbagai orang yang hanya terpesona dengan subjek.

Kajian menyediakan pandangan pendekatan sejarah dan semasa mati dan hampir mati, pelupusan dan upacara perkabungan, membolehkan mesyuarat kumpulan profesional dan pelajar yang mempunyai kepentingan tertentu dalam bidang ini khusus.

Pembelajaran dan Pengajaran

Pelajar menjalankan perbincangan berstruktur dan membahaskan melalui forum elektronik dan disediakan dengan bacaan tentu berpandu dan akses kepada e-sumber yang diadakan di perpustakaan untuk melengkapkan penilaian. Satu lawatan ke tempat membakar mayat tempatan, tanah perkuburan, mayat dan / atau rumah pengebumian adalah satu aspek penting dalam program ini.

Program ini diajar oleh satu pasukan kakitangan yang berkelayakan dan bersemangat yang termasuk ulama terkenal di peringkat antarabangsa.

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2016

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Winchester was established in 1840, and it combines this heritage with innovative learning and teaching.

The University of Winchester was established in 1840, and it combines this heritage with innovative learning and teaching. Baca Ringkas