MSc dalam Pengurusan Perakaunan dan Kewangan (Ke Atas)

Umum

Penerangan Program

Diselaraskan untuk mengikuti peperiksaan ACCA akhir, program MSc in Accountancy and Financial Management Top-Up kami direka untuk menyokong perkembangan kerjaya anda dalam peranan perniagaan, perakaunan dan pengurusan kewangan. Ia menawarkan kewangan, akauntan dan pengetahuan pengurusan yang lebih luas yang boleh menjadi pusat kepada kejayaan dalam banyak industri sektor swasta dan awam.

Pasukan berdedikasi, berkualifikasi dan berpengalaman kami akan membawa anda dalam penerokaan prinsip dan amalan pengurusan kewangan dan perakaunan, konteks di mana mereka beroperasi, dan bagaimana ia diuruskan. Kami akan membantu anda memperoleh kemahiran yang diterapkan dalam laporan kewangan dan pengurusan kewangan, serta isu pengurusan yang lebih luas seperti tanggungjawab korporat dan sosial, etika perniagaan, risiko dan strategi perniagaan, prestasi kewangan dan pencukaian / pengauditan.

Anda akan digalakkan untuk meneroka kaedah penyelidikan, memberikan anda peluang untuk mendapatkan pemahaman tentang pelbagai alat penyelidikan dan teknik analisis. Pengetahuan ini akan menjadi bernilai apabila anda menjalankan disertasi Master anda apabila menjalankan penyelidikan yang besar mengenai isu perakaunan atau pengurusan kewangan akan meningkatkan kemahiran kritis dan penyiasatan anda, dan boleh memberi manfaat kepada amalan profesional anda.

Sorotan Kursus

Kursus ini bertujuan untuk membina kelayakan profesional anda untuk kerjaya dalam pengurusan kewangan atau perakaunan.

  • Kemahiran kajian dan penyelidikan yang anda akan diperkenalkan adalah dalam permintaan yang jauh melebihi industri perkhidmatan kewangan.
  • Anda akan digalakkan untuk mengembangkan kebolehan utama dalam pemikiran kritikal dan kesedaran mengenai prinsip dan teknik yang diperlukan untuk membuat keputusan kewangan yang berkesan.

Syarat kemasukan

Akauntan yang berkelayakan (CIPFA / CIMA / ICAEW / ICAS / ACCA) boleh mendapat sehingga 90 pengecualian kredit dari MSc yang membolehkan kemasukan langsung ke Top Up ini. Kelayakan yang dikawal oleh Ofqual dalam bidang subjek yang berkaitan di Aras 7 juga boleh menarik pengecualian sehingga 90 kredit.128889_photo-1460925895917-afdab827c52f.jpg Carlos Muza / Unsplash

Tempoh

Dua semester.

Mod

Waktu Penuh, Kelas Dalam Talian.

Mula Tarikh

September, Januari, Jun.

Modul Program

  • Pemimpin Perniagaan Strategik
  • Kaedah Penyelidikan Untuk Akauntan
  • Disertasi

Kerjaya dan Pembangunan Profesional

Kursus Perakaunan MSc dan Pengurusan Kewangan Top Up direka untuk profesional yang bekerja dalam sektor perniagaan, perakaunan dan kewangan. Program ini akan membolehkan anda menyatukan pemahaman anda mengenai prinsip dan amalan pengurusan kewangan dan perakaunan, konteks di mana mereka beroperasi dan bagaimana ia diuruskan. Ia menawarkan anda peluang untuk menerapkan kemahiran yang anda pelajari dalam bidang kewangan, serta isu pengurusan yang lebih luas, yang memuncak pada bahagian disertasi akhir anda - dan pencapaian ijazah Master penuh anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

With a student body of around 11,000, you will get the best of all worlds at Bolton. You will be based on a modern, compact campus where no-one feels anonymous and, with small teaching groups on many ... Baca lebih lanjut

With a student body of around 11,000, you will get the best of all worlds at Bolton. You will be based on a modern, compact campus where no-one feels anonymous and, with small teaching groups on many courses, you can be sure you are a name, not just a number. Baca Ringkas