Butiran kursus

Membangunkan pengetahuan teoretikal dan kemahiran profesional yang diperlukan untuk menjadi pakar dalam pengukuran kuantiti dan pengurusan projek komersial.

Anda mungkin sudah bekerja dalam industri pembinaan, atau anda mungkin ingin mengembangkan pengalaman yang telah anda bina dalam bidang yang berkaitan. Dihantar secara dalam talian, kursus ini akan membolehkan anda untuk membangunkan kecekapan teras yang diperlukan oleh Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) *, dalam format fleksibel tidak kira di mana anda berada. Membangun pengalaman anda di tempat kerja, kajian anda akan diletakkan dalam konteks yang akan meningkatkan pemikiran strategik anda dan keyakinan anda dalam membuat keputusan.

Anda akan mengkaji teknologi pembinaan, ekonomi reka bentuk, pengurusan kewangan dan perolehan. Anda juga akan mempunyai peluang untuk menjalankan penyelidikan yang akan membangunkan kemahiran anda dalam analisis siasatan dan kritikal. Hubungan kami dengan majikan tempatan, serantau dan kebangsaan akan memastikan pembelajaran anda akan diilhami oleh amalan industri kontemporari yang sangat relevan dengan kerjaya masa depan anda.

Sifat fleksibel pembelajaran dalam talian juga akan membantu anda mengimbangi tuntutan kursus dengan kehidupan kerja anda. Persekitaran Pembelajaran Maya kami, di mana kursus itu dihantar, boleh diakses pada masa yang sesuai dengan anda dan komitmen profesional anda.

Faedah Kursus

Kami memberi tumpuan kepada perkembangan profesional dan peribadi anda. Anda akan dibimbing oleh pasukan pengajar pakar yang mengekalkan hubungan rapat dengan profesional industri, majikan dan pelanggan untuk memastikan kursus anda akan mencerminkan amalan semasa dan permintaan industri. Anda akan menggabungkan tugas berasaskan pengetahuan dengan projek tangan untuk mengasah kepakaran anda dan mengembangkan kemahiran praktikal yang akan memastikan anda seorang siswazah siap bekerja.

Pada tamat pengajian, anda layak memohon untuk duduk di Institusi Pengkajian Terunggul Penilaian Kompetensi Profesional Jurutera, peringkat akhir untuk menjadi juru ukur kuantiti yang disewa. Sebagai alternatif, anda boleh memilih untuk memasuki bidang berkaitan seperti kejuruteraan atau pengurusan projek.

Sebagai tambahan kepada sumber pembelajaran yang komprehensif yang boleh diakses melalui perpustakaan dalam talian kami, ceramah, persidangan dan acara khusus kursus akan ditangkap secara digital dan disediakan kepada anda.

Syarat kemasukan

Pemohon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya gelaran kepujian kelas kedua dalam mata pelajaran kognitif, sekurang-kurangnya gelaran kepujian kelas kedua dalam subjek bukan kognitif yang disokong oleh bukti kebolehan untuk subjek yang dipohon, atau mempunyai pengalaman atau latihan setara, biasanya dari dalam persekitaran kerja. Semua pemohon mestilah dalam pekerjaan yang berkaitan pada permulaan kursus.

Sila ambil perhatian, kursus ini tidak sesuai untuk pemohon dengan ijazah pertama dalam Ukur Bahan yang diakreditasi oleh The Royal Institution of Chartered Surveyors.

Semua permohonan perlu disokong oleh rujukan, sama ada akademik atau profesional.

Semua pemohon perlu memenuhi keperluan bahasa Inggeris Universiti kami.

IELTS:

IELTS 6.0 tanpa kemahiran di bawah 5.5, atau kelayakan yang setara. Universiti menyediakan sokongan yang sangat baik untuk mana-mana pemohon yang mungkin dikehendaki untuk menjalankan kursus Bahasa Inggeris tambahan.

MENGGUNAKAN PEMOHON

Universiti kami mengalu-alukan permohonan daripada pemohon matang yang menunjukkan potensi akademik. Kita biasanya memerlukan beberapa bukti kajian akademik baru-baru ini, sebagai contoh, penyelesaian kursus akses, namun pengalaman kerja yang berkaitan dengan kebelakangan ini juga boleh dipertimbangkan. Sila ambil perhatian bahawa untuk beberapa kursus profesional kami semua pemohon perlu memenuhi kriteria kemasukan yang dinyatakan dan dalam kes ini pengalaman kerja tidak boleh dianggap sebagai ganti.

Jika anda ingin menerapkan laluan ini, anda harus merujuk kepada dasar Pengiktirafan Dasar Pembelajaran Terdahulu kami.

Sila ambil perhatian bahawa semua pemohon ke Universiti kami dikehendaki memenuhi keperluan Bahasa Inggeris piawai bahasa Inggeris GCSE gred C atau setaraf dengannya, akan disenaraikan pada keperluan kemasukan kursus individu.

Prospek Kerja

Apabila berjaya menyelesaikan kursus, anda akan diletakkan dengan baik untuk maju ke status juruukur kuantiti yang disewa dengan RICS. Anda akan mengembangkan kemahiran praktikal dan pengetahuan teoritis untuk bekerja sebagai juru ukur kuantiti yang disewa, atau untuk mengembangkan lagi kerjaya anda ke bidang berkaitan lain seperti kejuruteraan atau pengurusan projek.

 • Pengurus Komersial
 • Juruukur Bahan Bertauliah
 • Pengurus projek

Nasihat Kerjaya

Pasukan Pekerjaan dan Kerjaya kami menawarkan nasihat pakar dan pelbagai sumber untuk membantu anda memilih dan mendapatkan pekerjaan. Sama ada anda berada di tahun pertama atau terakhir, anda boleh bercakap dengan ahli kakitangan dari Pejabat Kerjaya kami yang boleh memberikan nasihat daripada menulis CV untuk mencari kerja.

Modul

Modul teras

 • Prinsip Undang-undang Pembinaan
 • Ekonomi Bangunan
 • Amalan Profesional Pengukuran Kuantiti
 • Pembinaan Lestari
 • Perolehan
 • Pengukuran Kuantiti Komersial
 • Kaedah Penyelidikan
 • Projek Utama

Bayaran

UK

Mempelajari sambilan memberi anda fleksibiliti untuk belajar mengikut kadar anda sendiri. Oleh kerana itu, yuran pengajian kami dikira menggunakan mata kredit. Setiap modul yang anda pelajari mempunyai nilai mata kredit. Modul pasca siswazah yang paling diajar mempunyai nilai mata kredit sebanyak 20. Yuran pengajian untuk pelajar masuk pada 2018/19 pada kursus ini adalah £ 661 untuk setiap 20 modul kredit mata. Untuk modul dengan nilai mata kredit yang berbeza, kos mereka boleh dikira dengan mengalikan nilai kredit modul dengan kos setiap titik kredit sebanyak £ 33.05. Jumlah yang akan anda bayar mungkin meningkat setiap tahun seiring dengan inflasi.

Antarabangsa 2018/19

Mempelajari sambilan memberi anda fleksibiliti untuk belajar mengikut kadar anda sendiri. Oleh kerana itu, yuran pengajian kami dikira menggunakan mata kredit. Setiap modul yang anda pelajari mempunyai nilai mata kredit. Modul pasca siswazah yang paling diajar mempunyai nilai mata kredit sebanyak 20. Yuran pengajian untuk pelajar masuk pada 2018/19 pada kursus ini adalah £ 661 untuk setiap 20 modul kredit mata. Untuk modul dengan nilai mata kredit yang berbeza, kos mereka boleh dikira dengan mengalikan nilai kredit modul dengan kos setiap titik kredit sebanyak £ 33.05. Jumlah yang akan anda bayar mungkin meningkat setiap tahun seiring dengan inflasi.

Kemudahan

Perpustakaan

Beribu-ribu sumber digital Perpustakaan kami, termasuk ebook, ejournals dan pangkalan data, boleh diakses secara online pada satu masa dan tempat untuk disesuaikan dengan anda, dan Perpustakaan dibuka 24/7 jika anda ingin melawat. Pasukan luar tapak kami juga menyediakan sokongan pakar untuk pelajar jarak jauh.

Pasukan Sokongan yang Berdedikasi

Hanya kerana anda tidak belajar di kampus tidak bermakna anda perlu mengatasi anda sendiri - anda akan mendapat sokongan tutor peribadi bersama Pusat Hub dan Kesejahteraan Pelajar Universiti. Mereka berada di tangan untuk memberi nasihat tentang segala-galanya dari isu akademik kepada tekanan dan kebimbangan.

Persekitaran Pembelajaran Maya

VLE memberikan anda akses kepada bahan kursus seperti video, e-buku dan dokumen lain. Anda juga menggunakannya untuk menghantar tugasan anda dan menerima maklum balas.

Program diajar dalam:
English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Leeds Beckett University »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
661 GBP
Yuran tuisyen untuk pelajar masuk pada 2018/19 pada kursus ini adalah £ 661 untuk setiap 20 modul kredit mata.
Ikut lokasi
Ikut tarikh