MS dalam Biologi Molekul

Umum

Penerangan Program

Matlamat program ini adalah untuk pelajar untuk mengembangkan pemahaman yang maju dan terkini mengenai biologi sel dan molekul dan biokimia. Kurikulum teras dibina berdasarkan format kuliah dan kursus berdasarkan perbincangan yang memfokuskan pada biologi sel, genetik molekul, dan biokimia. Kursus elektif lanjutan merangkumi topik seperti asas selular penyakit manusia, imunologi, biologi perkembangan, transduksi isyarat, dan neurosains.

Program Ijazah Sarjana dalam Biologi Molekul dapat diselesaikan secara dalam talian; namun, beberapa kursus pendidikan jarak jauh memerlukan penyertaan langsung melalui platform LIVE (CL) kelas kami. Pelajar mesti menunjukkan kepakaran teknikal dalam biologi sel / molekul sama ada melalui penyelesaian kursus atau dengan pengalaman kerja. Maklumat lanjut mengenai program ini boleh didapati di laman web Pejabat Pendidikan Jarak Jauh.

Program Sarjana 30 kredit dalam Biologi Molekul adalah program dalam talian yang sangat fokus dan berorientasikan penyelidikan yang direka khusus untuk pelajar sambilan yang mempunyai minat dalam industri bioteknologi. Program ijazah dalam talian ini sangat sesuai untuk individu yang mencari kerjaya penyelidikan bioperubatan di akademik, industri, dan kerajaan.

Keperluan Kursus Prasiswazah

 • 2 semester: Kimia Am
 • 2 semester: Kimia Organik
 • 2 semester: Fizik
 • 1 semester: Pengenalan kepada Genetik
 • 1 semester: Pengenalan Biologi Sel & Molekul
 • 2 semester: Kursus matematik

Harap maklum: Pelajar yang diterima mesti menyelesaikan 9 jam kredit berturut-turut kursus 300 tahap atau lebih tinggi, tanpa gred lebih rendah daripada B-, untuk terus mengikuti kursus.

Dengan kelulusan Jawatankuasa Siswazah Jabatan dan Pendaftar Lehigh University , maksimum enam kredit kursus berkaitan biologi molekul boleh dipindahkan untuk menyelesaikan ijazah sarjana. Gred kursus B atau lebih baik diperlukan untuk pindahan kredit.

Kurikulum

Bergantung pada pendidikan sarjana pelajar, kursus teras dalam biologi selular dan molekul pertama kali diambil, diikuti dengan kursus gaya seminar lanjutan, termasuk penyelidikan jabatan, dan artikel jurnal yang dibaca dan dibincangkan.

Kursus Teras

Kursus yang diperlukan
BIOS 345 Genetik Molekul (3) BIOS 411 Sel Biologi Lanjutan (3)
BIOS 371 Elemen Biokimia I (3) BIOS 421 Biologi Sel Molekul I ** (3)
BIOS 372 Elemen Biokimia II (3) BIOS 422 Molekul Sel Biologi II ** (3)
Penyelidikan BIOS 407 (6 kredit diperlukan) BIOS 427 Teknik dalam Biologi Sel dan Molekul * (3)

* Kursus ini boleh diselesaikan dengan pengaturan di Lehigh atau di lokasi jarak jauh dengan berunding dengan penasihat penyelidikan staf dan fakulti Lehigh. Walau bagaimanapun, kursus ini mungkin tidak diperlukan (dan kursus lain boleh diganti) jika pelajar telah menunjukkan kemahiran dalam biologi molekul dan teknik biokimia. Dalam kes ini, penerangan mengenai penyelidikan atau pengalaman teknikal di lapangan harus diringkaskan dan diserahkan bersama permohonan kemasukan pelajar.

** Kursus-kursus ini memerlukan penyertaan langsung melalui platform LIVE Classroom kami.

Pilihan penyelidikan bukan tesis tersedia setelah diluluskan oleh jawatankuasa jabatan pelajar.

Pilihan raya

Kursus elektif yang ditawarkan melalui program pelajar akan merangkumi pelbagai kursus pengkhususan seperti:

Pilihan
BIOS 327 Perkembangan dan Penyakit (3) BIOS 464 Biologi Molekul Organisma Eukariotik (3)
BIOS 328 Imunologi (3) BIOS 466 Struktur dan Fungsi RNA dan Kompleks Ribonukleoprotein (3)
BIOS 376 Biologi Perkembangan (3) BIOS 471 Transduksi Isyarat Eukariotik (3)
BIOS 442 Asas Selular Penyakit Manusia (3)

Senarai pilihan ini adalah awal dan ditunjukkan untuk maklumat sahaja. Tidak ada hubungan dengan urutan di mana mereka muncul di atas dan kapan ia akan dijadualkan. Kursus elektif lain dalam Sains Biologi mungkin terdapat pada beberapa semester.

Harap maklum: Kursus elektif di jabatan lain mungkin sesuai untuk ijazah MS tetapi memerlukan kelulusan program Biologi Molekul.

Syarat Kemasukan

 • Program ini ditawarkan melalui Pendidikan Jarak Jauh.
 • Kemasukan Dibuka: Musim Panas / Kejatuhan / Musim Bunga
 • Tarikh Akhir Kejatuhan Semakan Permohonan: 1 Julai
 • Tarikh Akhir Musim Semak Permohonan: 1 November
 • Tarikh Akhir Musim Panas untuk Semakan Permohonan: 15 April

Maklumat perhubungan

Erin Curtolo, Penyelaras Akademik

E-mel: erc419@lehigh.edu

Nombor Telefon: 610-758-3681

Syarat Kemasukan

2 Surat Syor Diperlukan

Ijazah sarjana muda dari institusi yang diluluskan dengan purata nilai gred sekurang-kurangnya 3.0. Pemohon dengan IPK sarjana di bawah 3.0 boleh diterima dengan persetujuan jabatan di mana mereka ingin mengikuti kursus.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

As Lehigh’s largest and most diverse college, we are home to the social sciences, arts, humanities, and natural sciences. With 1,894 undergraduate students, 342 graduate students, 270 full-time facult ... Baca lebih lanjut

As Lehigh’s largest and most diverse college, we are home to the social sciences, arts, humanities, and natural sciences. With 1,894 undergraduate students, 342 graduate students, 270 full-time faculty and 90 professional staff, we are comparable in size and offer the intimacy of a liberal arts college, yet benefit from the resources of a research university. Our faculty are accomplished scholars, artists, and writers, recognized nationally and internationally as leaders in their fields, who share a commitment to the integration of teaching and scholarship into innovative, dynamic curricula set in an intellectually stimulating environment. Baca Ringkas