Mengapa Fiksyen Popular?

MFA dalam Penulisan dan Penerbitan Fiksyen Popular adalah salah satu program penulisan dalam talian yang pertama untuk menyediakan pelajar menulis kisah dan novel peringkat profesional dalam genre fantasi, fiksyen sains, seram, misteri, thriller, dan dewasa muda. Program ini adalah peluang untuk pelajar membaca secara mendalam, berfikir kritis, dan membincangkan fiksyen popular dengan rakan-rakan dari pelbagai perspektif profesional. Pelajar akan mengukuhkan kemahiran menulis dan menyunting mereka dan mempelajari amalan kontemporari untuk menerbitkan karya mereka atau mencari dan bekerja dengan ejen kesusasteraan, editor profesional, dan pemasar untuk membawa wawasan mereka kepada pembaca yang luas. Program ini, yang melibatkan kepakaran para penulis, sarjana sastera, dan penerbit, menawarkan pelajar pengalaman yang unik untuk mengambil kursus bengkel kreatif dan kursus kesusasteraan serta kursus penerbitan tangan yang bertujuan mengajar mereka bagaimana untuk mengubah manuskrip lengkap menjadi digilap , kerja yang boleh diterbitkan.

Mengapa Online?

Program MFA dalam talian memberi peluang untuk memahami sifat penyebaran cerita dari perspektif peribadi, sejarah dan pasaran. Bengkel penulisan dalam talian berfungsi sebagai teras kurikulum dan direka untuk membolehkan para penulis genre yang berbeza untuk bekerjasama untuk mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam tentang seni dan kraf menulis fiksyen popular. Untuk melengkapi pengalaman bengkel, program dalam talian kami juga memerlukan anda untuk mengambil kursus-kursus kesusasteraan mengenai sejarah dan trend semasa dalam genre tertentu serta kursus penerbitan yang meneroka laluan yang berbeza untuk penerbitan.

Program dalam talian adalah mudah dan fleksibel, membolehkan pelajar dari mana-mana di dunia bekerja untuk penulisan fiksyen mereka, termasuk orang dewasa yang bekerja, ibu bapa, atau mereka yang tidak dapat menghadiri kolej tradisional. Program ini direka bentuk untuk mengendalikan jadual pelajar, dan tidak ada keperluan residensi. Seminar bengkel, seminar kesusasteraan dan kursus penerbitan online kami memberi pelajar keupayaan untuk mengambil bahagian dalam perbincangan kelas dengan mudah dan merancang masa belajar mereka di sekitar keluarga, kerja, atau komitmen kehidupan yang lain. Program ini menyediakan persekitaran pembelajaran yang selesa untuk para penulis.

Apa Peluang Unik yang MFA dalam talian dalam Menulis Fiksyen Popular dan Penerbitan Menyediakan?

  • Tumpuan untuk membangunkan plot dan cerita yang didorong oleh watak dalam genre fiksyen spekulatif, thriller, dan dewasa muda
  • Peluang untuk belajar daripada profesional dari penerbitan perdagangan mengenai bagaimana buku diterbitkan dan dipasarkan
  • Rangkaian penulis, penerbit, dan akademik
  • Keupayaan untuk mengambil kelas dari mana saja di dunia
  • Kursus yang sesuai dengan jadual sibuk anda

Mengapa Emerson College ?

Jabatan Penulisan, Kesusasteraan, dan Penerbitan di Emerson College adalah rumah kepada salah satu program MFA penulisan kreatif yang paling lama di negara ini dan salah satu program Sarjana dalam penerbitan di Amerika Utara. Berpusat di tengah kota Boston, Emerson duduk di persimpangan penyelidikan intelektual, usaha kreatif, dan inovasi. Kolej ini telah membantu masyarakat penulis, editor, penerbit, dan guru selama beberapa dekad. Program dalam talian dalam Penulisan dan Penerbitan Fiksyen Popular menggalakkan ruang untuk penulis fiksyen yang ingin memberi tumpuan kepada kerja dalam bidang fiksyen spekulatif, novel kejam, atau kesusasteraan dewasa muda.

MFA sekilas

Dengan kemasukan bergulir di Fall, Spring, dan Summer, program dalam talian kami menawarkan pelajar bengkel dalam talian di mana mereka boleh belajar bagaimana untuk membina dunia mereka dan mengembangkan kemahiran mereka. Pelajar akan mengambil bengkel menulis, kelas kesusasteraan yang akan menyediakan rangka kerja untuk memahami tradisi genre mereka, dan kursus penerbitan yang akan mengajar mereka mengenai pelbagai pilihan untuk menerbitkan fiksyen genre. Pelajar juga akan bekerja secara individu dengan penasihat fakulti untuk menghasilkan tesis untuk dihantar kepada ejen atau diterbitkan sendiri.

Berminat untuk memohon program MFA ini? Daftar untuk menerima maklumat mengenai program akademik kami, kemas kini penting mengenai acara khas di kampus, dan pemberitahuan aplikasi dari Pejabat Kemasukan Siswazah .

Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Emerson College »

Kursus ini Online
Start Date
Sep 2019
Duration
5 - 10 
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date