MEd dalam Pendidikan Khas - Pembelajaran Jarak Jauh

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Ijazah Bersama dengan Universiti Patras

 • Tempoh (tahun): 2 tahun
 • Kelayakan dianugerahkan: Sarjana Pendidikan dalam Pendidikan Khas
 • Tahap Kelayakan: Ijazah Sarjana (Kitaran Kedua)
 • Bahasa arahan: bahasa Inggeris dan bahasa Yunani
 • Cara Pengajian: Pembelajaran Jarak Jauh
 • Kredit ECTS Minimum: 120

Profil Program

Program Pendidikan Khas bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan pemerolehan pengetahuan dalam bidang pengkhususan program melalui

 1. memantau kursus pedagogi yang relevan dan
 2. kajian bibliografi yang berkaitan.

Di samping itu, program ini bertujuan untuk membangunkan kemahiran penyelidikan menerusi

 1. pemantauan kursus khas dalam penyelidikan kuantitatif dan kualitatif,
 2. pengusahaan kaji selidik kecil dalam berbagai disiplin atau / dan penjelasan Tesis, dan
 3. latihan praktikal pelajar.

Prospek kerjaya

Graduan Program Pendidikan Khas mempunyai pelbagai kemahiran, serta pengetahuan tentang amalan pengajaran yang berkesan.

Apabila selesai pengajian mereka, boleh bekerja di sekolah rendah, sekolah atau unit khas dan sebagai pembantu guru? pengiring kanak-kanak.

Akses kepada Pengajian Lanjut

Graduan program boleh diterima ke dalam ijazah Ikhtima Ketiga (Ijazah Doktor)

Penilaian

Penilaian kursus biasanya terdiri daripada peperiksaan akhir komprehensif dan penilaian berterusan. Penilaian berterusan boleh merangkumi antara lain, pertengahan projek, projek, dan penyertaan kelas.

Gred surat dikira berdasarkan berat peperiksaan akhir dan penilaian berterusan dan tanda berangka sebenar yang diperolehi dalam kedua-dua komponen penilaian ini. Berdasarkan pada gred kursus purata titik gred semester (IPK) pelajar dan purata titik kumulatif (CPA) dikira.

Purata titik gred kumulatif minimum (CPA) 2.0 diperlukan. Jadi, walaupun 'D-' adalah gred Pass, untuk mencapai CPA 2.0 gred purata 'C' diperlukan.

Keperluan Pengijazahan

Pelajar mesti melengkapkan 120 ECTS dan semua keperluan program.

Hasil pembelajaran

Apabila berjaya menyelesaikan program ini, para pelajar harus dapat:

 1. Untuk menyelidiki bibliografi asas pendidikan khas.
 2. Untuk mengenal pasti konsep, prinsip, dan model pendidikan khas dan untuk memindahkan pengetahuan ini dalam konteks sekolah.
 3. Untuk mengkaji hasil penyelidikan secara kritikal berbanding pendidikan khas dan memikirkan implikasi mereka untuk sekolah dan sistem pendidikan secara umum.
 4. Untuk menentukan masalah di sekolah dan / atau tahap sistem dan merancang dan menjalankan penyelidikan untuk menangani masalah tersebut.
 5. Untuk menganalisis secara kritis masalah pendidikan - memandang dimensi sosiologi, psikologi dan falsafah mereka - dan mengembangkan tindakan rasional yang akan memberikan penyelesaian yang optimum.

Beasiswa - Bantuan Kewangan

Universiti menawarkan biasiswa dan bantuan kewangan kepada pelajar sepenuh masa, dalam bentuk biasiswa merit akademik, bantuan kewangan, biasiswa olahraga, dan program pembelajaran kerja di kampus.

Tarikh Akhir Kemaskini November 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

UNIC is the largest university in Cyprus, with over 12,000+ students, from over 70 countries across the globe, coming together in an innovative and transformative learning space.

UNIC is the largest university in Cyprus, with over 12,000+ students, from over 70 countries across the globe, coming together in an innovative and transformative learning space. Baca Ringkas