MEd dalam Kepimpinan Pendidikan

Umum

Penerangan Program

Mengetuai dengan MEd dalam Kepimpinan Pendidikan dari Concordia University

Anda sentiasa membuat idea untuk meningkatkan sekolah anda. Anda tidak sabar-sabar untuk berbuat lebih banyak dalam menggalakkan pelajar-rakan sekerja-untuk berjaya di luar kelas. Anda sudah bersedia menjadi pemimpin. Apa yang akan datang? Memperolehi MEd dalam Kepimpinan Pendidikan dari Concordia. Dengan MEd terkemuka, tidak ada yang tidak boleh anda lakukan. Anda mempunyai cita-cita, dedikasi, dan belas kasihan-satu-satunya perkara yang anda perlukan sekarang ialah pengetahuan untuk melaksanakan perubahan dengan berkesan. Dengan MEd dalam Kepimpinan Pendidikan, anda boleh berbuat demikian dan banyak lagi.

Apa yang akan anda pelajari

 • Prinsip-prinsip memupuk hubungan sekolah dan komuniti yang menyokong.
 • Isu-isu undang-undang dan etika yang dihadapi pendidik setiap hari.
 • Arahan bilik darjah yang berkesan dan bagaimana untuk meningkatkan pencapaian pelajar.
 • Asas perubahan organisasi.

Kursus yang Disediakan

Perkongsian Sekolah dan Komuniti

Kursus ini meneliti prinsip-prinsip perancangan dan mentadbir program untuk membina hubungan yang saling menyokong antara sekolah dengan persekitarannya. Fokus adalah mengenai kemahiran dan strategi untuk menghubungkan sekolah dengan penduduk di masyarakat seperti ibu bapa, warganegara, dan kumpulan minat khusus.

Kajian Kes dalam Undang-Undang dan Etika

Kursus ini adalah kajian mengenai isu-isu undang-undang dan etika berbanding dengan perkara praktikal yang dihadapi pendidik dalam amalan harian mereka. Kajian kes yang bercakap terus kepada guru dan fokus pada dilema etika sehari-hari dalam pendidikan membentuk asas untuk kursus ini. Terutama penting untuk kursus ini adalah penekanan pada dimensi etika kerana ia berkaitan dengan pengajaran dan kepimpinan.

Strategi untuk Meningkatkan Pencapaian Pelajar

Kursus ini memberikan gambaran tentang apa yang menjadi pengajaran bilik darjah yang berkesan. Kursus ini juga akan menerangkan kategori strategi yang mendalam yang menunjukkan penyelidikan akan mempunyai kebarangkalian tinggi untuk meningkatkan pencapaian untuk semua pelajar dalam semua bidang pelajaran di semua peringkat gred. Penyelidikan dan teori akan dikaji serta penggunaan bilik darjah praktikal strategi.

Perubahan Organisasi

Perubahan Organisasi memberikan gambaran keseluruhan teori dan teori sosiologi perubahan organisasi. Di samping itu, kursus ini meneroka sumber, proses, dan hasil perubahan pendidikan dan implikasi yang terhasil untuk guru dan pentadbir. Topik dan aktiviti dirancang untuk mengkaji isu-isu kepentingan dan kepentingan mereka yang merenung kerjaya dalam pentadbiran pendidikan atau peranan sebagai guru utama dan agen perubahan.

Mengapa Concordia

Sebagai inovator dalam bidang pembelajaran, Kolej Pendidikan Concordia University-Portland telah memperkuat guru selama lebih dari satu abad dan terus mempengaruhi pendidikan dari prenatal ke tahap doktor. Malah, Kolej Pendidikan kami ditempatkan di sekolah utama model pendidikan baru kami, yang dikenali sebagai 3toPhD®. Fikiran yang berani sama di belakang prototaip inovatif ini juga yang membentuk penyelidikan pendidikan berterusan kami, dan program sarjana dan siswazah kami. Kami mengembangkan komuniti pendidik profesional kami untuk memajukan pembelajaran di setiap peringkat-menyertai kami.

Ketersediaan Biasiswa

Kami menawarkan sehingga $ 3,000 dalam biasiswa, dan sekarang, anda mungkin memenuhi syarat untuk buku teks percuma.

Syarat Kemasukan

 • Permohonan yang lengkap.
 • Pemohon mestilah mendapat ijazah sarjana muda atau lebih tinggi dari institusi yang diiktiraf di peringkat serantau.
 • Transkrip rasmi dari kolej / universiti yang diiktiraf secara serantau dengan ijazah sarjana muda atau sarjana. Untuk kemudahan anda, sila menandatangani borang pelepasan transkrip jika anda ingin Concordia University-Portland meminta transkrip rasmi bagi pihak anda.
 • Borang Sejarah Kerja atau résumé yang menunjukkan pengalaman kerja.
 • Pemohon mesti mempunyai IPK sarjana kumulatif sebanyak 2.8 atau lebih tinggi.
 • Kenyataan Niat, panjangnya 475-600 perkataan. Kandungan dan kejelasan penulisan akan dinilai dalam proses kemasukan. Sila jawab arahan berikut secara berasingan, dan nombor setiap tindak balas:
  • Secara ringkas memperkenalkan diri kepada pasukan Pejabat Pengambilan Siswazah dan Kolej Pendidikan dengan membincangkan latar belakang profesional dan minat anda dalam mengejar program pengajian yang anda inginkan di Concordia (sekitar 75-100 perkataan).
  • Huraikan matlamat profesional anda dan penjajarannya dengan program pilihan anda dan misi keseluruhan Concordia. Terangkan bagaimana kekuatan dan pengalaman anda telah menyediakan anda untuk berjaya dalam program ini (lebih kurang 200-250 perkataan).
  • Bincangkan cabaran dunia yang segera dan nyata di bidang profesional yang mana jajarannya sejajar (seperti pendidikan PreK-12, pendidikan tinggi, latihan korporat). Beri contoh. Apakah tindakan yang perlu diambil oleh pendidik atau profesional untuk menangani cabaran ini? (lebih kurang 200-250 perkataan)
  • Bagi calon yang memperolehi di bawah IPK 2.80, sila jelaskan apa yang menyebabkan IPK rendah dan bagaimana anda akan berjaya dalam program siswazah yang mencabar akademik pada hari ini.
Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

If education is your passion, this is your university. One of the most respected names in learning today, Concordia University–Portland is reshaping the way the world views teachers and students. We o ... Baca lebih lanjut

If education is your passion, this is your university. One of the most respected names in learning today, Concordia University–Portland is reshaping the way the world views teachers and students. We offer education degree programs at every level – many of which can be earned online – from a Bachelor in Education to master and doctorate degree programs. Baca Ringkas