Filter
MBA
Secara: Semua

Terbaik Online MBA dalam Makanan dan Wain 2019

Sarjana Pentadbiran Perniagaan atau program MBA adalah ijazah perniagaan ijazah. Ia direka untuk membantu pelajar mempersiapkan kedudukan peringkat atas. Sesetengah program mungkin menumpukan pada bidang perniagaan tertentu.

Apakah MBA dalam makanan dan wain? Satu tumpuan makanan dan wain dalam program Sarjana Pentadbiran Perniagaan membolehkan pelajar mempelajari pelbagai aspek pengurusan dalam industri makanan dan minuman. Pelajar boleh belajar bagaimana untuk menjalankan perniagaan makanan, menguruskan kos dan mengekalkan inventori. Kesihatan dan keselamatan juga boleh dipelajari. Program mungkin termasuk kursus pengurusan rantaian bekalan, gastronomi, pengurusan restoran, pelancongan dan pengurusan pengedaran.

Pelajar yang mengambil MBA dalam makanan dan wain boleh belajar kemahiran dalam pemilihan wain dan pasangan yang sesuai, penyediaan makanan dan pengurusan perkhidmatan. Satu program juga boleh menawarkan pelajar peluang untuk memajukan kemahiran perniagaan umum seperti kepemimpinan dan pemasaran.

Pelajar sering tertanya-tanya tentang kos MBA dalam makanan dan wain, tetapi memberi anggaran kos adalah sukar. Sekolah dan program berbeza-beza seperti kos, jadi pelajar perlu menyemak dengan pejabat kewangan sekolah mereka.

Pelajar mungkin sudah bekerja di industri makanan setelah selesai jenis program ini, tetapi kemahiran dan pengetahuan yang diperoleh dapat membolehkan mereka maju. Graduan boleh memilih untuk memulakan perniagaan mereka sendiri, seperti restoran atau kebun anggur. Pilihan karir lain untuk mereka yang menyiapkan program mungkin termasuk menjadi pengurus restoran, pengurus kewangan, koki kepala, kaunselor diet, maître d 'atau pengurus pemasaran. Sesetengah pelajar mungkin ingin menggunakan apa yang mereka pelajari untuk berpindah ke jawatan kanan, seperti CEO atau CFO.

MBA dalam program makanan dan wain boleh diambil di sekolah-sekolah di seluruh dunia. Sesetengah program juga boleh didapati dalam talian, yang bagus untuk pelajar yang memerlukan kelenturan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Makanan dan Wain

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
IMF Business School Portugal

IMF Business School dalam perkongsian dan kerjasama dengan SAGE, peneraju dalam perisian pengurusan perusahaan, menawarkan pelajar tanpa sebarang kos, lesen pendidikan ... [+]

Induk ini membolehkan anda untuk:

Langsung dan menguruskan kawasan yang berbeza yang membolehkan operasi yang betul perniagaan; Menilai kesesuaian strategi perniagaan, menganalisis pelan pemasaran yang berasaskan, untuk menentukan saluran pemasaran yang paling sesuai untuk memastikan keputusan yang syarikat itu bertujuan; Memperoleh pengetahuan yang diperlukan berkaitan dengan budaya wain, pemasaran, perkhidmatan dan penggunaan, serta teknikal dan perindustrian, yang terlibat dalam bekerja dengan sommeliers profesional; Sommelier melaksanakan tugas-tugas dengan kecekapan dan tanggungjawab; Membangunkan proses penyelidikan yang berkaitan dengan winemaking; Memahami konteks sejarah budaya anggur sebagai bahan utama dalam budaya ini; Mempelajari aspek-aspek asas yang berkaitan dengan vitikultur dan Enologi, serta pelbagai jenis wain; Mengetahui proses merasa, dengan ciri-ciri organoleptik peperiksaan wain deria dan perkhidmatan yang sesuai. ... [-]
Portugal Portugal Online
Pendaftaran Terbuka
Portuguese (Brazil)
Sambilan
720 jam
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu