MBA pengurusan sumber manusia dan pengurusan bakat

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Mereka berminat untuk kakitangan dan kakitangan profesional pengurusan pembangunan, yang anda mahu mengembangkan ijazah universiti pertama anda untuk peluang kerjaya yang lebih baik? Kemudian anda membuka bakat anda sendiri dengan program MBA "Pengurusan Talent" di AKAD University setiap peluang untuk jawatan kepimpinan mencabar. Dengan kepakaran menyeluruh dalam pengurusan pengurusan mata pelajaran bakat dan perubahan, pengurusan kakitangan, bimbingan dan kepimpinan anda adalah dengan ini program pendidikan jarak jauh untuk pakar-pakar merentas industri. MBA "Pengurusan Talent" menyediakan pengetahuan, mencari syarikat yang dalam keadaan kekurangan bekalan kemahiran untuk tahap pengurusan mereka sendiri dan pada merekrut dan pengekalan kakitangan yang baik!

Struktur Kursus anda

pembelajaran jarak jauh anda "Talent Management MBA" dibahagikan kepada tiga semester berturut-turut:

 • Semester 1: Apakah membentuk bakat moden seperti yang anda mendapat pekerja yang berkebolehan, membangun dan mengekalkan ia, anda akan mempelajari tentang isu-isu asas pengurusan perubahan, pengurusan bakat dan undang-undang buruh. pembangunan anda sendiri untuk menolak ke hadapan dengan mengembangkan metodologi, peribadi dan sosial kemahiran mereka. Kemahiran dalam pengurusan kakitangan dan pembangunan potensi, sebagai contoh melalui bimbingan, juga dalam kurikulum semester pertama.
 • Semester 2: Fokus semester ini adalah karya kajian kes praktikal yang anda bekerja sebagai satu pasukan. Ini diikuti oleh projek bengkel berikut, di mana anda bekerja secara bebas tugas projek menggunakan sudah memperoleh pengetahuan yang. Perjalanan semester lagi memberi tumpuan kepada kemahiran dan topik pengkhususan individu anda.
 • Semester 3: ijazah anda boleh dicapai melalui penciptaan tesis sarjana dengan pemprosesan bebas daripada tugas untuk pengkhususan anda. Anda memohon semua kaedah yang perlu dan diperlukan saintifik dan mengedit kandungan dan kualiti bentuk yang dinyatakan bidang penyelidikan.

Gunakan sebagai pelajar AKAD dan pilihan yang menarik tiga minggu Lawatan sambil belajar ke Sacramento: Program Campus California!

pengkhususan

 • pengurusan bakat dalam pengurusan perubahan memproses PER80 | PER81 | PER82
 • Antara budaya pengurusan bakat PER83 | PER84 | PER85

perspektif

Prospek Ditentukan - jarak pengurusan bakat pembelajaran MBA

Kekurangan kemahiran dan perubahan demografi membuat pengurusan bakat moden faktor kejayaan kritikal bagi syarikat-syarikat dan organisasi. Dalam persaingan sengit untuk minda yang terbaik adalah bakat, pembangunan kakitangan dan pengekalan adalah kriteria penting bagi pembangunan yang berjaya perusahaan. program "Talent Management MBA" dengan AKAD University menjadikan anda salah satu daripada pakar-pakar ini, kawalan yang selamat bagi semua instrumen yang perlu - keadaan yang terbaik untuk kerjaya yang berjaya dalam sumber manusia.

ijazah Sarjana di AKAD: digital, di mana sahaja, bila-bila masa

Dengan kampus AKAD digital paling cekap kepada tuan

Menggunakan sumber-sumber masa anda secara optimum dan menyokong gaya pembelajaran anda dengan unit kajian disesuaikan, perancangan audit fleksibel dan campuran yang tepat kendiri dan aktiviti belajar!

The AKAD Campus digital memudahkan pembelian sambilan ijazah sarjana universiti: Sebagai hab pusat dalam kajian pasaran maya ini menawarkan segala keperluan pengajian siswazah yang berjaya: Bila dan bagaimana anda mahu berdiri di sana bahan kajian Online perancangan audit yang disediakan adalah dilakukan dengan cekap dan mudah terus berhubung dengan rakan-rakan pelajar anda. Rascher, manakala pemerolehan pengetahuan yang berwibawa ke atas Kampus AKAD yang meningkatkan motivasi anda dan menunjukkan kejayaan pembelajaran anda dengan segera. Campus AKAD membolehkan anda untuk cara individu anda kepada Master:

 • Jarak Pembelajaran: praktikal, tepat pada masanya dan jelas berstruktur surat kajian - memahami unit yang datang dengan mudah ke rumah anda belajar!
 • Jarak e-learning: pembelajaran yang berkesan melalui latihan dalam talian, bimbingan dalam talian dan berasaskan web latihan - kebolehpercayaan, supaya kandungan adalah selamat!
 • Interaktif E-Learning: secara peribadi diselia oleh tutor dan pertukaran langsung dengan rakan-rakan pelajar - nilai pengetahuan ditambah dan ketersediaan langsung kandungan untuk meningkatkan motivasi!
 • Seminar (pilihan): sebagai tambahan kepada pembelajaran maya seminar di lokasi - menggunakan kaedah yang dipelajari dalam soalan konkrit serta-merta!

syarat kemasukan

Pada garis dasar, anda telah berjaya menamatkan ijazah pertama atau ijazah yang setaraf mengikut Akta Pendidikan Tinggi Negeri dan pengalaman profesional yang berkelayakan daripada biasanya sekurang-kurangnya dua tahun menunjukkan dan pengetahuan asas dalam pengurusan kakitangan.

Apa sebenarnya terletak pada jarak yang jauh pembelajaran pengurusan bakat MBA?

Dalam masa-masa kekurangan kemahiran dan perubahan demografi besar, begitu juga ekonomi dan permintaan untuk mualaf kakitangan yang berkelayakan. Fokus program MBA anda "Talent Management MBA" oleh itu memberi tumpuan kepada strategi untuk menarik, pengurusan dan penyelenggaraan kakitangan pakar.

Kajian Surat MA_Talentmanagement_PER612 merawat tema "Majikan Branding" dan memaparkan semua tindakan di lebih menarik bagi membangunkan ciri-ciri unik di pihak majikan - jadi bakat yang, memberi perhatian kepada syarikat-syarikat dan jika ia diperolehi, turut diadakan dan dipromosikan. Prof. Dr. Uta Krischten dirawat di indentur ini pembelajaran jarak jauh - berjaya konsep penjenamaan majikan, pelaksanaan dan pengukuran prestasi "Talent Management Sarjana Pentadbiran Perniagaan". Juga, media sosial dan teknologi digital yang lain untuk belajar menggunakan celik dan dengan itu mewujudkan jenama majikan yang kukuh sebagai asas kepada pengurusan bakat profesional dan berjaya.

Antara topik lain yang sampel untuk kajian Briefs Talent Management MBA dari AKAD University adalah:

 • Makna dan konsep penjenamaan majikan
 • Sejarah perkembangan Penjenamaan Majikan
 • Asas-asas Penjenamaan Majikan
 • Konsep bagi pembangunan dan pelaksanaan jenama majikan
 • Penjenamaan Majikan dan Media Sosial

Meyakinkan diri anda: Kampus AKAD dengan model kajian yang fleksibel, individu dan cekap menjadikan anda akses kepada semua kandungan MBA "Pengurusan Talent" sangat mudah: Kerana anda belajar di mana dan bila anda ingin menguruskan kajian pekerjaan terbaik anda dengan sumber masa individu anda - mengikut kehendak anda.

Tawaran kami kepada anda: Uji kajian Master anda di AKAD University 4 minggu perbicaraan. Untuk soalan mengenai "Kajian sambilan" adalah AKAD kajian nasihat yang mesra dan berkualiti kami dengan memanggil 0711 81495-400 seperti untuk anda secara peribadi Kami berharap untuk kenalan anda -. Dan membantu anda dengan pencapaian matlamat yang cepat!

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Die AKAD-Gruppe versteht sich als innovativer Bildungsanbieter im Fernstudium. Mit staatlich und international anerkannten Studienabschlüssen sowie durch Weiterbildung auf hohem Niveau tragen wir zum ... Baca lebih lanjut

Die AKAD-Gruppe versteht sich als innovativer Bildungsanbieter im Fernstudium. Mit staatlich und international anerkannten Studienabschlüssen sowie durch Weiterbildung auf hohem Niveau tragen wir zum persönlichen und beruflichen Erfolg unserer Kunden bei. Baca Ringkas