The MBA Business School MBA dalam Kejurulatihan, Mentoring, dan Kepimpinan direka untuk membolehkan anda untuk membangunkan kemahiran bimbingan, bimbingan dan kepimpinan yang mencerminkan kritikal yang boleh digunakan dalam pelbagai tetapan. Anda akan terlibat dan menilai aktiviti bimbingan dan mentoring praktikal, meneroka dan menilai impak potensi pembinaan dan bimbingan terhadap prestasi individu dan organisasi serta melibatkan dimensi moral kompleks dalam pembinaan, mentoring dan kepimpinan.

Kedua-dua kejurulatihan dan aktiviti mentoring sangat dikaitkan dengan pengurusan dan kepimpinan. Terdapat ketegangan antara konsep kepimpinan dan pengurusan, yang sekali lagi diterokai sepanjang program. Dalam sesetengah keadaan, kedua-dua kejurulatihan dan bimbingan boleh digunakan untuk menyumbang kepada pembangunan pemimpin dan pengurus. Di lain-lain, bimbingan dan bimbingan boleh digunakan sebagai sebahagian daripada fungsi kepimpinan atau pengurusan.

Program ini akan mewujudkan peluang bagi anda untuk membangunkan melalui latihan pelbagai kemahiran dan teknik bimbingan dan bimbingan, dan membolehkan pembangunan pemahaman kritikal mengenai isu-isu yang berkaitan dengan reka bentuk dan pelaksanaan skim bimbingan dan mentoring.

Program ini disampaikan sedemikian rupa agar anda digalakkan untuk menggunakan konteks profesional dan kerja anda sebagai sumber untuk mempraktikkan dan mengembangkan kemahiran anda dalam pembinaan dan bimbingan. Anda akan disokong sepanjang program untuk membangunkan 'peraturan asas' yang sesuai, baik dalam konteks pembelajaran dan konteks profesional / kerja yang dijalankan dan untuk meneroka isu-isu etika.

Kebanyakan pembelajaran dibangunkan melalui penubuhan komuniti pembelajaran bersama peserta program dan tutor - dan anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti pembelajaran. Pemahaman anda dibangunkan di sekitar kemahiran, proses, dan amalan utama latihan, bimbingan dan kepimpinan. Penyelesaian kepada masalah sebenar disarankan, dibincangkan dan dianalisis di dalam komuniti pembelajaran dengan sokongan tutor dan pelajar sesama.

Program ini adalah antarabangsa dalam reka bentuknya dan melibatkan tema secara antarabangsa. Banyak konteks budaya yang berbeza digunakan untuk membantu menyediakan tetapan untuk perbincangan. Program ini memberi peluang untuk mengembangkan rangkaian global baik secara langsung maupun melalui aktiviti perumahan yang mewujudkan persekitaran untuk peer silang budaya untuk belajar sebaya.

Apabila program selesai, anda akan dapat menilai secara kritikal pelbagai teori dan model yang berkaitan dengan organisasi, bimbingan, bimbingan dan kepimpinan dan memohon kepada situasi kehidupan sebenar untuk memaklumkan keputusan anda. Rangkaian yang akan anda usahakan sepanjang tempoh program ini sering menjadi komuniti amalan yang berterusan dan kuat selepas tamat pengajian.

Kebanyakan program disampaikan secara dalam talian, tetapi anda mesti menghadiri kediaman 5 hari di York atau Zürich sebagai sebahagian daripada modul Projek Capstone. Ini adalah peluang yang sangat baik untuk rangkaian dengan rakan-rakan profesional, berkongsi pembelajaran dan pemahaman, dan membina hubungan global, bersama-sama belajar tentang bagaimana untuk menjalankan penyelidikan akademik untuk menyokong anda dalam menyelesaikan projek batu permata anda.

Tempoh

Minimum 12 bulan, maksimum 3 tahun.

Kaedah Penghantaran

Kebanyakan dalam talian melalui OnlineCampus (persekitaran pembelajaran dalam talian interaktif) dengan perbincangan dan kolaborasi kelas intensif, serta kediaman diwajibkan selama satu minggu. Tempat tinggal diadakan di dua lokasi, Robert Kennedy College di Zürich dan di York St John University di York, kedua-duanya diajarkan oleh fakulti York St John University.

Tempat

Bilangan tempat setiap istilah adalah terhad kepada 60.

Terma

Empat terma setahun (musim sejuk, musim bunga, musim panas, dan musim luruh).

Yuran tuisyen

13,000 CHF (Franc Swiss). Fi ini termasuk akses perpustakaan, akses OnlineCampus, yuran pengajian dan yuran matrikulasi Universiti. Yuran dibayar dalam ansuran tanpa faedah. Yuran adalah untuk keseluruhan program dan termasuk semua kursus serta pengawasan untuk disertasi akhir. Kos residensi, seperti tiket pesawat dan tempat penginapan, ditambah dengan yuran pengajian sebanyak 2,000 CHF (Swiss Franc) untuk penginapan, dan beberapa buku teks yang anda perlukan untuk kursus ini tidak termasuk dalam yuran ini.

Akreditasi dan Pengiktirafan

Program ini ditawarkan dalam perkongsian eksklusif dengan Universiti York St John. Selepas berjaya menamatkan pengajian anda di Robert Kennedy College , anda akan menerima ijazah dari York St John University yang telah diakreditasi oleh Kerajaan British. Ijazah Universiti York St John diiktiraf di seluruh dunia.

Anda boleh mengesahkan perkongsian eksklusif kami dengan Universiti York St John di sini .

Program diajar dalam:
  • English
Robert Kennedy College

Lihat 32 lagi program yang ditawarkan oleh Robert Kennedy College »

Kursus ini Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Ogo 2019
Duration
1 - 3 
Price
13,000 CHF
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Feb 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Feb 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogo 2019
Tarikh tutup permohonan

Ogo 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date