MBA dalam Logistik & Perdagangan Antarabangsa

Umum

5 lokasi tersedia

Penerangan Program

Kursus MBA dalam talian dalam Logistik dan Perdagangan Antarabangsa adalah program sambilan dari Wismar University of Applied Sciences: Technology, Business, and Design (Jerman).

Perdagangan dan logistik adalah antara sektor ekonomi terbesar di dunia dan sangat kompleks. Model perniagaan dan rantaian nilai kini mengalami perubahan pesat dan pendigitan mewujudkan peluang baru untuk mobiliti. Rangkaian menjadi lebih intensif, sementara pasaran dan aliran perdagangan berubah. Di samping itu, logistik moden harus menghadapi cabaran baru kerana kejatuhan tatanan dunia global. Perubahan iklim menempatkan industri logistik di bawah tekanan yang cukup besar untuk berinovasi. Sesiapa yang ingin memasuki pengurusan di sini memerlukan pengalaman industri bertahun-tahun dan pengetahuan pakar yang baik.

Kursus sambilan MBA Logistik dan Perdagangan menyediakan anda dengan cara yang optimum untuk langkah kerjaya seterusnya dalam industri logistik. Ini bertaraf antarabangsa, terletak di antara perdagangan dan logistik, bahasa Inggeris dan boleh dipelajari di seluruh dunia. Melalui kampus dalam talian myWINGS dan aplikasi kajian, buat pertama kalinya, profesional seperti Eropah, Asia, Afrika Selatan, dan Amerika Latin dapat belajar bersama dalam satu kumpulan kajian.

Profesor dan pensyarah berpengalaman di peringkat antarabangsa dari Jerman, Austria, Itali, dan India menyampaikan kandungan pengajaran melalui kuliah video interaktif dan tutorial langsung. Seminar kehadiran juga memberi anda peluang untuk mengembangkan kemahiran dan rangkaian peribadi anda. bremenports memberikan perkaitan praktikal. Sebagai pengurus infrastruktur pelabuhan global Bremen dan Bremerhaven, bremenports membawa kepakaran pertama dalam pengajaran.

"Bersama dengan WINGS, penyedia pembelajaran jarak jauh yang terkenal, kami telah merancang kursus sambilan berorientasi antarabangsa pertama untuk industri logistik."
Robert Howe - Pengarah Urusan di bremenports

howe_robertWINGS - Wismar University","author_url":"","source":"©WINGS - Wismar University"}" />

Kelebihan anda sekilas

 • Ijazah universiti antarabangsa "Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)"
 • Program sambilan untuk profesional (terutamanya dalam talian)
 • Fleksibel dan praktikal
 • Dalam Bahasa Inggeris dan terdapat di seluruh dunia
 • Kuliah video multimedia (berdasarkan permintaan)
 • Belajar aplikasi, platform pembelajaran, dan tutorial langsung
 • Akses ke perpustakaan dalam talian
 • Pertukaran dan jaringan peribadi melalui seminar kehadiran di Berlin, Copenhagen, dan Barcelona
 • Rakan profesional Bremenports GmbH & Co. KG
 • Pasukan pensyarah antarabangsa
 • Kumpulan kajian eksklusif dan sokongan peribadi

Pentauliahan Sistem

Seperti semua kursus pembelajaran jarak jauh kami, MBA International Logistics and Trade diintegrasikan ke dalam proses sistem pengurusan kualiti dalaman untuk pengajaran dan kajian di Wismar University of Applied Sciences.

Shot with @expeditionxdrone

Pilihan Kerjaya

Perdagangan dan logistik, industri masa depan: Prospek pekerjaan untuk pakar dan pengurus yang berkelayakan lebih baik daripada sebelumnya. Di sini, dicari keperibadian yang akan aktif mengikuti perubahan yang akan datang dalam membentuk industri. Dengan MBA International Logistics and Trade, anda memperoleh kemahiran untuk mengenali trend global semasa, menerjemahkannya menjadi strategi korporat yang berjaya, dan untuk membentuk perubahan. Program MBA kami memberi anda pengetahuan khusus untuk membolehkan anda menyahut cabaran perdagangan antarabangsa dan logistik esok dengan cara yang disasarkan dan berjaya.

Sekiranya anda sekarang bekerja sebagai:

 • Pengurus Pembangunan Perniagaan
 • Pengurus Rantaian Bekalan
 • Logistik dan Perdagangan Pengurus Akaun Utama
 • Pengurus kategori
 • Pengurus Pembangunan Organisasi
 • Pengurus Hal Ehwal Strategik dan Antarabangsa
 • Pengawal
 • Pengurus projek
 • Pengurus Perolehan dan Pembelian

program MBA dalam talian ini mungkin sangat menarik dan mencabar bagi anda dan untuk kerjaya seterusnya dalam bidang logistik antarabangsa dan pengurusan perdagangan.

Ketahui semua mengenai Perdagangan Global, Masyarakat dan Alam Sekitar, Pengurusan Umum & Strategik Antarabangsa, Ekonomi Antarabangsa, Kewangan Perdagangan, Pengurusan Rangkaian Bekalan Antarabangsa, Analisis Data dan Statistik dalam Sistem Maklumat, Proses Perniagaan, dan Model Perniagaan Baru, Pengurusan Peralihan dan Perubahan.

Pengetahuan ekonomi yang mantap memenuhi kepakaran yang telah dicuba dan diuji dalam praktiknya: Fokus khas MBA bergantung pada topik trend yang paling penting dalam industri. Syarat-syarat seperti dematerialisasi, digitalisasi, dan defragmentasi politik serta kesinambungan diletakkan dalam konteks korporat-ekonomi. Ketahui lebih lanjut mengenai saling bergantung yang kompleks dan kembangkan kemahiran metodologi dan kepemimpinan anda. Selain pemikiran ekonomi, pengendalian, projek, dan pengurusan proses, proses transformasi hari ini juga memerlukan kreativiti, inovasi, dan ketangkasan.

Setelah berjaya, anda akan mendapat ijazah universiti antarabangsa "Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)" dari Hochschule Wismar, Universiti Sains Gunaan, Teknologi, Perniagaan, dan Reka Bentuk. Ini akan melengkapkan anda untuk pasaran antarabangsa dan memenuhi syarat anda untuk peranan pengurusan yang menuntut. Sesiapa yang belajar di peringkat antarabangsa hari ini mempunyai prospek terbaik untuk membuat kerjaya di salah satu industri terbesar di dunia.

Laluan pengangkutan

 • Perdagangan - rantaian nilai global
 • Pengangkutan barang antara kenderaan
 • Airfreight
 • penghantaran

Sektor

 • Perdagangan
 • Penghantaran barang
 • Talian penghantaran
 • Pengendali terminal
 • Syarikat logistik
 • Penghantaran barang
 • Pelabuhan dan lapangan terbang

logistics, truck, frachtschiff

Kurikulum

Modul kajian dan tesis master dinilai mengikut piawaian antarabangsa. Sebanyak 90 kredit (ECTS) diberikan. Program pengajian merangkumi 15 modul selama 4 semester. Setiap semester diakhiri dengan bengkel projek yang dirancang untuk meringkaskan dan menerapkan kandungan yang dipelajari. Bagi pelajar yang perlu memperoleh 120 kredit, kami menawarkan semester pilihan dengan 30 kredit tambahan.

Program ini diajar dalam Bahasa Inggeris. Sepanjang program ini, Anda diperkenalkan dengan senario dari persekitaran profesional anda, mengenal pasti masalah dari persekitaran operasi, dan mengembangkan penyelesaian berdasarkan ilmiah. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai kandungan modul atau objektif kelayakan, sila periksa modul yang sesuai pada bab seterusnya.

Biasa

Semester 1 Kredit (ECTS) 20 Semester ke-2 Kredit (ECTS) 20

Pengurusan Am dan Strategik Antarabangsa

4

Analisis Data dan Statistik dalam Sistem Maklumat

4

Ekonomi Antarabangsa

4

Undang-undang Kontrak dan Perdagangan Antarabangsa

4

Kewangan Perdagangan

4

Peralihan dan Pengurusan Perubahan

4

Pengurusan Rantaian Bekalan Antarabangsa

4

Organisasi dan Pengurusan Pelabuhan

4

Perdagangan Global, Masyarakat dan Alam Sekitar

4

Digitalisasi, Proses Perniagaan, dan Model Perniagaan Baru

4

Semester ke-3 Kredit (ECTS) 20 Semester ke-4 Kredit (ECTS) 30

Penyelidikan Akademik dan Penulisan

4

Tesis sarjana

30
Strategi Pajak dan Pabean Antarabangsa 4
Perhubungan Awam dan Pengurusan Stakeholder

4

Penghantaran Hijau dan Logistik Lestari

4

Kepimpinan dan Inovasi

4

   

Kredit (ECTS) dalam Jumlah: 90

Pilihan

Modul Tambahan Kredit (ECTS) 30
Pengajian Antara Budaya 6
Komunikasi Perniagaan 6
Simulasi Perniagaan 4
Projek Pemindahan 10
Lawatan 4

Lulusan Sarjana Muda dengan 180 mata kredit berpeluang memperoleh 30 kredit lagi untuk diterima pada semester tambahan.

Kredit (ECTS) dalam Jumlah >> biasa + pilihan: 120

Untuk maklumat lebih lanjut, sila hubungi penyelaras kursus anda

Konsep Kajian

Dengan program MBA sambilan fleksibel, Logistik dan Perdagangan Antarabangsa, kami menawarkan pendidikan akademik berkualiti tinggi dengan menggunakan alat komunikasi dan e-pembelajaran multimedia terkini.

Profesor kami di Universiti Wismar dan para pensyarah dari dunia perniagaan merancang dan memimpin kursus anda dan dengan itu menjamin kualiti akademik tertinggi.

Peperiksaan dalam modul dalam talian

Anda boleh memilih dari beberapa hari peperiksaan setiap semester. Hari-hari peperiksaan berlangsung secara eksklusif pada hujung minggu. Anda boleh mengikuti peperiksaan dalam modul dalam talian secara fleksibel di salah satu daripada 16 lokasi peperiksaan kami, atau di seluruh dunia di Institut Goethe, universiti rakan kongsi, kedutaan, atau institusi awam. Sekiranya diperlukan, anda juga dibenarkan menyelesaikan peperiksaan di lokasi lain.

Bengkel (di lokasi)

Bengkel anda akan berlangsung pada satu hujung minggu setiap semester.

135196_pexels-photo-2226458.jpeg

Keperluan kemasukan

Kami mengalu-alukan permohonan dari pelajar dari semua bangsa. Memandangkan sifatnya yang spesifik, program ini ditujukan kepada pekerja dan pihak berkepentingan ekonomi dan logistik antarabangsa.

Untuk memasuki program MBA sambilan Logistik & Perdagangan Antarabangsa, syarat-syarat berikut mesti dipenuhi:

135171_mil_grafik_admission_requirements.png

Bukti pengetahuan Bahasa Inggeris yang sesuai

Pemohon yang bahasa ibunya bukan bahasa Inggeris harus menunjukkan, melalui pemeriksaan kemahiran yang sesuai, bahawa mereka dapat menyelesaikan pengajian dalam bahasa Inggeris, e. g. Ujian TOEFL dengan perakuan minimum tahap C1.

Kami dengan senang hati memeriksa syarat kemasukan individu anda dengan latar belakang keadaan peribadi anda.

Semua dokumen perlu ditulis dalam bahasa Inggeris atau Jerman.

Yuran dan Pembiayaan

Yuran pengajian EUR 2.700 EUR setiap semester (harga biasa EUR 2.950) merangkumi semua perkhidmatan yang berkaitan dengan kursus MBA sambilan anda Logistik & Perdagangan Antarabangsa:

 • Bahan kajian yang komprehensif (skrip, sastera pakar)
 • Aplikasi eWINGS & study platform e-learning
 • Bengkel di Berlin, Copenhagen, dan Barcelona (termasuk katering)
 • Peperiksaan dalam modul dalam talian
 • Akses ke perpustakaan dalam talian
 • Sokongan belajar peribadi

Atas permintaan, kami dapat menawarkan pembayaran secara ansuran.

Tawaran pengenalan untuk semester musim sejuk 2020/21

Dengan bermulanya kursus MBA dalam talian baru "Logistik dan Perdagangan Antarabangsa" pada semester musim sejuk 2020/21, kami menawarkan diskaun eksklusif sebanyak EUR 250 setiap semester. Bayaran semester biasa ialah EUR 2,950. Sekiranya anda memulakan pengajian pada musim sejuk semester 2020/21, anda hanya membayar EUR 2,700 * setiap semester dan menjimatkan sejumlah EUR 1,000.

Pembiayaan Persendirian

Kursus pembelajaran jarak jauh kami dirancang untuk memenuhi keperluan profesional. Oleh itu, anda boleh menyelesaikan kursus pembelajaran jarak jauh di samping pekerjaan anda dan mengekalkan kelonggaran kewangan anda. Negeri menyokong pendidikan lanjutan anda melalui pelepasan cukai individu. Bergantung pada pendapatan peribadi dan keadaan profesional anda, anda mungkin dapat mengurangkan kos pembelajaran jarak jauh anda sebagai perbelanjaan yang berkaitan dengan pendapatan atau perbelanjaan khas yang ditolak cukai dan dengan itu akan dibayar sebahagiannya. Sila hubungi penasihat cukai anda atau pejabat cukai yang bertanggungjawab untuk mendapatkan nasihat yang bernas.

Diskaun untuk Alumni

Graduan WINGS menerima pengurangan 10% pada semester atau yuran kursus untuk semua kursus pembelajaran dalam talian dan jarak jauh dan pendidikan lanjutan.

Biasiswa Jerman untuk pelajar pembelajaran jarak jauh

Biasiswa Jerman diberikan tanpa penghasilan, misalnya sebagai tambahan kepada sokongan BAföG. Universiti di mana pelajar itu belajar menentukan penghargaan, yang mengambil kira bukan sahaja nilai yang baik tetapi juga komitmen sosial, pencapaian peribadi yang istimewa, dan keadaan sosial dan keluarga. Sebagai pelajar pembelajaran jarak jauh WINGS, anda boleh memohon biasiswa Jerman Universiti Sains Gunaan Wismar. Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat di halaman kami biasiswa Jerman.

Pembiayaan oleh Majikan

Banyak syarikat menyokong latihan pekerja mereka lebih lanjut dengan memberi mereka cuti atau sokongan kewangan. Dalam kerangka perjanjian individu, ada kemungkinan mengintegrasikan tujuan kelayakan anda ke dalam konsep pengembangan personel. Selanjutnya, bagi anggota Bundeswehr, pembiayaan oleh BFD adalah mungkin.

Peluang pembiayaan dan pendanaan lebih lanjut

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai ini dalam panduan Pembiayaan kami untuk pembelajaran jarak jauh dengan kandungan berikut:

 • Jimat cukai dengan pembelajaran jarak jauh (perbelanjaan khas, kos iklan)
 • Geran rentas sempadan (BAföG, premium pendidikan, pinjaman pendidikan, biasiswa)
 • Subsidi khusus negara (pemeriksaan pendidikan, pemeriksaan kelayakan, pemeriksaan pendidikan lanjutan)
 • Sokongan untuk tentera sementara
 • Kaunseling kajian peribadi
Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

WINGS – Wismar International Graduation Services – a subsidiary company of Wismar University (Germany) - offers part-time programs and certified further education for professionals. The study programs ... Baca lebih lanjut

WINGS – Wismar International Graduation Services – a subsidiary company of Wismar University (Germany) - offers part-time programs and certified further education for professionals. The study programs are offered in the fields of economy, technology, and design through which you can gain a higher public education degree such as a Bachelor’s, Diploma, or Masters. WINGS was built upon this and was set up in 2004. The primary tasks are to develop, organize, and market part-time and further educational programs under the academic expertise of Wismar University. Baca Ringkas
Wismar , Bangkok , Berlin , Copenhagen , Barcelona + 4 Lagi Kurang