MBA Fleksibel Dalam Talian

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Update️ Kemas kini Coronavirus (COVID-19)

Kami buat sementara waktu mengadopsi program kami untuk pengajaran maya sehingga pelajar baru kami mempunyai pilihan untuk memulakan program mereka pada Musim Panas atau Musim Gugur 2020 secara maya, dan kemudian beralih ke pembelajaran di kampus, setelah Republik Czech membuka kembali sempadannya.


Dengan kerjasama National American University, University of New York di Prague menawarkan program ijazah MBA yang fleksibel yang menggabungkan pembelajaran sepanjang hayat dalam dan di kampus. National American University sepenuhnya diakreditasi dengan Suruhanjaya Pembelajaran Tinggi dan ahli Persatuan Pusat Utara. National American University didaftarkan dengan Kementerian Pendidikan di beberapa negara, dan bahagian perniagaan National American University telah diberikan akreditasi penuh oleh IACBE untuk program MBAnya.

Kawasan tumpuan MBA Fleksibel dalam talian

 • Pengurusan Sumber Manusia
 • Teknologi maklumat
 • Pengurusan

10 Alasan Mendaftar di Program MBA UNYP

 1. Meningkatkan prospek pekerjaan global anda
 2. Meningkatkan potensi pendapatan anda
 3. Mengasah kemahiran kepimpinan anda
 4. Belajar dalam persekitaran tempatan dan antarabangsa
 5. Mengasah kebolehan membuat keputusan anda
 6. Terlibat dalam pendekatan pembelajaran termasuk simulasi perniagaan maya, penceramah tetamu, bengkel, kajian kes, dan pembelajaran rakan sebaya
 7. Memahami isu-isu baru dalam perniagaan dan pengurusan untuk berjaya dalam persekitaran antarabangsa yang kompetitif
 8. Berlatihlah kemahiran anda melalui pendedahan kepada masalah penyelesaian masalah, roleplaying, dan pengalaman pembelajaran yang diterapkan
 9. Gunakan kemahiran baru anda di tempat kerja pada hari berikutnya
 10. Mengambil bahagian dalam satu-satunya program MBA Czech dengan akreditasi tiga dari Republik Czech (ČAMBAS), UK, (BAC), dan AS (IACBE)

Syarat Kemasukan

Pelajar perlu mengemukakan yang berikut melalui aplikasi dalam talian.

 1. Borang permohonan UNYP
 2. Salinan ijazah sarjana muda ijazah yang disahkan - minimum ijazah Sarjana Muda
 3. Transkrip akademik rasmi terus dari Universiti, atau salinan yang disahkan
 4. Sijil bahasa Inggeris
  • TOEFL: 79
  • IELTS: 6.5
  • CAE: A, B, C
  • CPE: A, B, C
  • Ijazah Sarjana Muda Universiti Inggeris atau lebih tinggi
 5. Esei peribadi - esei ringkas tentang bagaimana program ini akan membantu dengan matlamat profesional dan peribadi
 6. Dua surat cadangan - dari profesor atau penyelia yang boleh menangani kebolehan dan motivasi calon untuk mendaftarkan diri dalam program ini. Borang akan dihantar kepada anda selepas permohonan itu.
 7. Curriculum Vitae - Resume
 8. Pengalaman kerja yang relevan
 9. Salinan ID atau pasport
 10. Yuran permohonan sebanyak 2,000 CZK (tidak boleh dikembalikan) ≅ 80 EUR atau 115 USD
 11. Temuduga motivasi - selepas mengemukakan dokumen yang diperlukan pelajar dijemput untuk temuduga dengan Pengarah MBA (secara peribadi atau melalui panggilan video)

Sila ambil perhatian:

Semua dokumen hendaklah dikemukakan dalam bahasa Inggeris. Dokumen asalnya dalam bahasa lain mesti disertakan dengan terjemahan yang diperakui dalam Bahasa Inggeris.

Tuisyen dan Yuran MBA Fleksibel Dalam Talian 2020 - 2021

 • Program tuisyen: 300,000 CZK
 • Yuran permohonan (yuran sekali): 2,000 CZK (* Tidak boleh dikembalikan)

Bayaran Yuran Pengajian dan Bayaran Wajib

 1. Yuran pengajian boleh dibayar dengan cara berikut:
  • a) Pelajar akan membayar UNYP jumlah yuran pengajian dan semua bayaran seminggu sebelum permulaan kajian mengikut kalendar akademik yang diluluskan dalam program MBA. Jika pelajar telah membayar yuran pengajian dan semua tuduhan dengan tarikh ini, dia akan diberikan diskaun 5% dari yuran pengajian.
  • b) Pelajar akan membayar ansuran pertama yuran tuisyen dan caj berkaitan sepadan dengan 50% daripada jumlah yuran pengajian dan caj seminggu sebelum permulaan kajian mengikut kalendar akademik yang diluluskan program MBA di terkini. Pelajar adalah bertanggungjawab untuk membayar baki 50% daripada yuran pengajian tidak lewat daripada lapan (8) bulan selepas permulaan program.
 2. Pelajar boleh memohon Jadual Pembayaran mengenai pembayaran yuran pengajian. Selepas mendepositkan bayaran sekurang-kurangnya 25% daripada yuran dan caj tuisyen , pelan ansuran akan membolehkan Pelajar membahagi jumlah tertunggak yang meningkat sebanyak 3% yuran ansuran ke atas beberapa ansuran yang sama (tempoh maksimum adalah 12 bulan).

Adakah anda mempunyai soalan? Adakah anda bersedia untuk memohon?

Pasukan kemasukan kami bersedia untuk menjawab soalan anda atau membantu anda dengan permohonan anda! Pasukan kami juga boleh mengatur lawatan kampus untuk bertemu pelajar dan profesor kami atau duduk di kelas. Jika anda ingin mencuba pengalaman UNYP anda juga boleh menjadi pelajar UNYP selama sehari.

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Since 1998, UNYP has been offering the best in English-language higher education in Central Europe, with a focus on Business Administration, Communications, Finance, IT Management, Marketing, Internat ... Baca lebih lanjut

Since 1998, UNYP has been offering the best in English-language higher education in Central Europe, with a focus on Business Administration, Communications, Finance, IT Management, Marketing, International Economic Relations, English Language & Literature, and Psychology. UNYP is the largest and leading English language higher education institution in the Czech Republic. Baca Ringkas