Penerangan Program

Program MBA di Brentwood University direka untuk profesional semua tahap pengalaman, beberapa di antaranya mungkin mencari untuk maju dalam kerjayanya dan yang lain untuk berubah menjadi bidang perniagaan dari bidang lain. Lebih penting lagi, program MBA di Brentwood University adalah persediaan untuk pelajar yang ingin memulakan dan mengendalikan perniagaan mereka sendiri. Setelah menyelesaikan kursus kredit teras, pelajar mempunyai pilihan untuk mengembangkan pendidikan mereka dengan pengkhususan dengan melengkapkan dua kursus pengkhususan tambahan.

Program ini ditawarkan sepenuhnya dalam talian.

Objektif Program

Pelajar yang berjaya melengkapkan program Sarjana Pentadbiran Perniagaan akan memperolehi kecekapan berikut:

 • Pemikiran Kritikal: menyelesaikan masalah pengurusan menggunakan kemahiran berfikir kritis dan analisis kuantitatif;
 • Penaakulan Etika: menilai prinsip moral dan etika yang diamalkan dalam pengaturan organisasi;
 • Pembangunan Pasukan: menganalisis penggunaan kemahiran pengurusan dan kepimpinan untuk membangunkan pasukan produktif;
 • Membuat Keputusan dan Pelaksanaan: maklumat perniagaan penyelidikan untuk menyokong proses membuat keputusan dan melaksanakan keputusan;
 • Komunikasi Berkesan: menilai amalan komunikasi dalaman dan luaran yang digunakan dalam perniagaan; dan
 • Pemikiran Global: menganalisis peluang perniagaan dan cabaran dari perspektif global.

Keperluan Ijazah

Untuk dianugerahkan Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan, semua pelajar mestilah menyelesaikan 36 kredit program. Arahan dihantar dalam enam jam 6 jam kredit. Pelajar harus mengharapkan untuk mengambil masa 12 bulan untuk melengkapkan keperluan gelar Sarjana Pentadbiran Perniagaan, dengan syarat perkembangan tanpa gangguan dan normal melalui program ini.

Sarjana Kursus Pentadbiran Perniagaan

Pelajar dikehendaki melengkapkan 6 dari 9 kursus berikut untuk menyelesaikan program Sarjana Pentadbiran Perniagaan dan pemberian ijazah MBA.

 • BU 151101 Organisasi dan Kepimpinan (6 kredit)
 • BU 151102 Kepimpinan Inovasi dan Teknologi (6 kredit)
 • BU 151103 Perakaunan dan Kewangan (6 kredit)
 • BU 151104 Ekonomi Mikro dan Makro (6 kredit)
 • BU 151105 Pemasaran dan Keusahawanan (6 kredit)
 • BU 151106 Strategi Perniagaan (6 kredit)
 • BU 151202 Pengurusan Perakaunan dan Kewangan (6 kredit)
 • BU 151204 Pengurusan Sumber Manusia (6 kredit)
 • BU 151206 Keperluan Pengurusan Projek (6 kredit)

Bahan Pembelajaran yang Diperlukan

Setiap kursus akan mempunyai buku teks yang ditetapkan bahawa para pelajar bertanggungjawab untuk mendapatkannya sendiri. Sistem Pengurusan Pembelajaran (LMS) menyokong penggunaan bahan pembelajaran tambahan, termasuk pembentangan kuliah multimedia, forum perbincangan, dan koleksi bahan bacaan e-Perpustakaan. Bahan kursus adalah mengikut budi bicara ahli fakulti individu, tetapi menjalani kajian dan kelulusan oleh Ketua Pegawai Akademik sebelum digunakan dalam kursus hidup.

Latihan praktikal

Pada masa ini, pelajar di Brentwood University tidak dikehendaki melengkapkan latihan atau eksperimen praktikal. Memandangkan universiti kami memenuhi sebahagian besar pelajar dewasa, mereka akan terlibat dalam pekerjaan dalam bidang perniagaan atau bidang lain. Brentwood University tidak menawarkan kredit universiti untuk pengalaman hidup atau kerja.

Peluang Pekerjaan Siswazah

Graduan dari program Brentwood University boleh mendapatkan pekerjaan di pasaran dengan mana-mana majikan yang sanggup mengupah mereka. Statistik menunjukkan bahawa pelajar yang memperoleh ijazah sarjana mereka boleh mengharapkan pendapatan seumur hidup yang jauh lebih tinggi berbanding dengan mereka yang mempunyai ijazah sarjana muda atau profesional sahaja. Brentwood University tidak menawarkan penempatan pekerjaan untuk pelajar yang menamatkan pengajian, dan tidak dapat menjamin pekerjaan yang menguntungkan kepada graduannya. Brentwood University boleh membantu pelajar mengenal pasti pengusaha pekerjaan yang terkemuka (agensi dan pemburu kepala) dan boleh memberikan bahan rujukan untuk membantu pelajar menyediakan semula resume mereka atau memperbaiki kemahiran wawancara mereka

Dasar Pengijazahan - Program MBA

Untuk menerima ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan, pelajar mesti memenuhi keperluan yang berkaitan dengan kredit semester, purata mata gred, program pengajian dan kursus. Penasihat kemajuan akademik (PA) disediakan untuk membantu pelajar dengan dan memandu mereka melalui proses. Pelajar yang telah memenuhi semua keperluan untuk menamatkan pengajian hendaklah mengemukakan permohonan untuk tamat pengajian kepada Ketua Pegawai Akademik.

Untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan, seorang pelajar mesti melengkapkan perkara berikut:

 • Dapatkan sekurang-kurangnya 36 semester kredit dengan mengambil kursus 6 teras MBA.
 • Mengekalkan IPK institusi 2.0 (pada sistem 4.0).
 • Dapatkan gred kursus minimum 2.0 (pada sistem 4.0) untuk setiap kursus dalam program ini.

Tarikh persidangan adalah tarikh di mana ijazah pelajar diberikan secara rasmi. Apabila selesai semua kursus yang diperlukan, penyerahan permohonan tamat pengajian, dan menyelesaikan sebarang kewajiban kewangan yang belum dijelaskan, pelajar yang telah memenuhi semua keperluan akademik dan pentadbiran, akan menerima dua transkrip rasmi dan diploma mereka.

Keperluan Pendaftaran - MBA

Pelajar mestilah memperoleh Ijazah Sarjana Muda daripada institusi yang diluluskan oleh Biro atau sebelum ini diluluskan oleh agensi pendahulunya Biro; atau institusi yang diiktiraf di Amerika Syarikat atau Kanada; atau institusi yang diluluskan negeri lain yang menyatakan bahawa institusi di mana pelajar memperoleh ijazahnya adalah bersamaan dengan institusi yang diluluskan oleh Biro; atau institusi di luar Amerika Syarikat atau Kanada dan juga menyediakan penilaian menyeluruh terhadap ijazah yang dilakukan oleh perkhidmatan penilaian kredensial asing yang merupakan ahli Persatuan Penilaian Penilaian Kredensial Kebangsaan (NACES), atau sekiranya ijazah diberikan oleh sebuah institusi antarabangsa, Pentadbiran Brentwood University boleh meneliti dan mengesahkan ijazah.

 • Pelajar mestilah dianugerahkan Ijazah Sarjana Muda Sastera.
 • Pelajar perlu membayar semua yuran yang dikenakan, mengikut jadual bayaran semasa yang diterbitkan semasa menandatangani atau memasuki kontrak pendaftaran atau membuat perkiraan lain yang diterima oleh sekolah. Tidak ada Keupayaan untuk mendapat manfaat pelajar.
 • Institusi ini tidak memberi kredit untuk menyelesaikan CLEP atau pemeriksaan setanding yang lain. Institusi ini boleh memberi kredit untuk pembelajaran pengalaman.
 • Institusi ini tidak menandatangani perjanjian articulation atau transfer dengan mana-mana institusi lain.

Kemahiran Bahasa Inggeris

Arahan akan diberikan tanpa bahasa lain daripada Bahasa Inggeris. Bagi pelajar yang darjah sebelumnya tidak disiapkan dalam Bahasa Inggeris, kami akan memerlukan skor 500 pada ujian TOEFL berasaskan kertas atau skor 70 pada ujian berasaskan internet.

Keperluan TOEFL tidak dikenakan kepada pelajar yang telah menerima diploma sekolah menengah atau setara di institusi akademik yang telah memberikan arahan dalam bahasa Inggeris.

Begitu juga, keperluan TOEFL tidak terpakai kepada pelajar yang telah menyelesaikan kursus, dalam bahasa Inggeris, di peringkat kolej ATAU yang telah menyelesaikan ujian bahasa Inggeris di institusi ini.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Brentwood University »

Tarikh Akhir Kemaskini Julai 16, 2019
Kursus ini Online
Start Date
Sep 2019
Duration
16 
Sambilan
Price
16,800 USD
Beasiswa Separa boleh didapati
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date