MBA DALAM PERDAGANGAN ANTARABANGSA: SATU PENGALAMAN MENGENAI USAHAWAN ROAD PERDAGANGAN ANTARABANGSA

Amalan Integra dan teori asas perniagaan antarabangsa melalui kajian masalah sebenar dan konkrit dan wujud dalam mereka sebagai sebahagian daripada teori-teori baru.

Membangunkan amalan untuk mengendalikan proses perniagaan logistik dan kemahiran strategik sebuah syarikat yang beroperasi dalam konteks global dan kemahiran interpersonal untuk menjalankan kepimpinan yang transformatif dan mendalam kemanusiaan dengan skim pemilikan yang jelas mengenai ejen awam.

Kemahiran Dota untuk membangunkan peluang-peluang perniagaan antarabangsa daripada mengenal pasti tawaran dieksport dan unjuran dalam pasaran asing dan memperoleh kemahiran untuk membuat keputusan bagaimana untuk input dan proses rundingan lebih sesuai dalam pasaran asing.

Mewujudkan, reka bentuk dan melaksanakan syarikat-syarikat perniagaan atau organisasi yang beroperasi dalam bidang pasaran antarabangsa.

Pengurusan masa: Menyusun proses DM

Program ini adalah satu unit kandungan dan kaedah, di mana pelajar, yang diberi kuasa oleh guru, membangunkan keupayaan mereka untuk mengenal pasti dan membuat keputusan apa yang penting dalam setiap situasi perniagaan, belajar untuk mengutamakan dalam menguruskan usaha dan pergi sehingga memungkinkan untuk menyasarkan merebut peluang.

Pelajar ini membangunkan keupayaan untuk meningkatkan kesediaan organisasi kepada objektif dan kriteria yang sama dalam konteks kepaduan strategik berubah.

PROSES PEMBELAJARAN BERASASKAN pembuat keputusan

Pengalaman Sarjana Pentadbiran Perniagaan dengan pengkhususan dalam Perdagangan Antarabangsa, dalam setiap kelas bermula dengan soalan, "Apa masalahnya?" Jawapan ini dibina bersama-sama dalam dialog antara guru dan rakan-rakan. Guru adalah satu proses yang dinamik pembuat keputusan.

Pengalaman pelajar menjadi aset yang paling berharga dalam proses pembelajaran. Pelajar itu adalah pelakon sebenar dan tumbuh dengan senaman dalam kapasiti mereka untuk memantau dan menstrukturkan keputusan itu, ia adalah berpusatkan pelajar dan diperkayakan dengan pembelajaran pelajar.

Pasukan kajian global

Setiap kelas adalah unik kerana ia dibangunkan daripada pengalaman rakan-rakan seseorang dan bertenaga oleh guru.Pelajar kelas secara individu bersedia untuk mengambil bahagian dalam pengalaman kolektif penemuan dan pembelajaran, di mana semua orang boleh pergi keupayaan proses pemodelan pembuat keputusan. Tahap pengalaman pengurusan peserta adalah penting kepada program ini kerana mereka adalah pelakon dalam analisis kes, mereka berbincang, berkongsi dan membincangkan kedua-dua dalam anda dan dalam beberapa minggu forum antarabangsa.

Pelajar dari bahagian-bahagian yang berlainan di dunia, membawa kepelbagaian ke dalam bilik darjah untuk memperkayakan proses interaksi dan pembelajaran.

METODOLOGI. PERIHAL UNIT PENGAJARAN

Metodologi pendidikan maya ISEAD dipindahkan kaedah kes sistem latihan dalam talian. Model pedagogi adalah berdasarkan kepada latihan berasaskan kompetensi dan membawa kepada pembelajaran autonomi dan bebas daripada setiap pelajar dalam suasana perdebatan interaktif dan renungan tentang kepelbagaian pelajar dalam program ini.

Kelas diajar melalui Internet dengan interaksi yang berterusan dengan guru-guru dan pelajar-pelajar kepada analisis praktikal kes. Selain itu, dengan tutor ditugaskan khas, pelajar menerima sokongan peribadi kepada setiap kumpulan, dalam segala perkara kehidupan akademik sepanjang program.

Akses peserta melalui laman peribadi mereka kepada semua dokumentasi (topik, bacaan, kajian kes dan bahan-bahan lain). Setiap kelas berlaku sepanjang minggu ini, dengan sistematik yang memudahkan pemahaman dan analisis isu-isu yang sedang ditangani dengan fleksibiliti yang mencukupi dan masa untuk renungan, perbincangan dan analisis kes-kes dalam forum kelas. Selepas sesi itu, guru termasuk kesimpulan buah perbahasan kajian kes yang dipertimbangkan.

Metodologi ini berpindah dari satu kaedah yang cepat dan mudah pengajaran sekolah perniagaan terbaik penyertaan dalam rangkaian, dengan kemungkinan menjalin hubungan dengan peserta dari pelbagai negara dan budaya dalam masa sebenar.
Program diajar dalam:
  • Sepanyol

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh ISEAD Business School »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Price
14,000 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date