MA dalam bahasa Inggeris

The Open University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MA dalam bahasa Inggeris

The Open University

Dari Kejadian kepada JM Coetzee, MA kami dalam Bahasa Inggeris menawarkan pengalaman yang kaya dan menarik dalam kajian sastera peringkat tinggi. Anda akan memperluaskan pengetahuan dan penghargaan anda terhadap genre, tempoh, teknik dan penulis yang berbeza, dan cara-cara di mana mereka telah dihantar dan dibaca. Anda akan membangunkan kemahiran bebas anda dalam penyelidikan sastera yang akan berpunca dalam disertasi pada topik dan teks pilihan anda sendiri.

Kursus ini dapat membantu anda mengejar atau mengembangkan kerjaya dalam media, budaya dan industri pengetahuan, dan profesion lain yang memerlukan pemahaman tentang kesusasteraan dan budaya, dan kemahiran dalam penggunaan kreatif analisis teks.

Ciri-ciri utama kursus ini

  • Menjelajah pelbagai teks sastera dari zaman purba hingga sekarang
  • Melengkapi anda dengan kaedah penyelidikan utama dalam kajian sastera
  • Menyediakan persediaan yang ideal untuk penyelidikan peringkat doktor dan pelbagai kerjaya.

Syarat kemasukan

Untuk menjalankan kajian pascasiswazah ini dengan jayanya, anda perlu mempunyai ijazah kepujian sarjana muda, idealnya dalam bahasa Inggeris atau subjek yang berkait rapat. Walaupun sarjana anda tidak perlu dalam Bahasa Inggeris, anda mesti menunjukkan pengetahuan mengenai subjek ini, bersama-sama dengan kemahiran belajar yang diharapkan dari seorang siswazah dalam bidang ini. Anda harus sedar bahawa ijazah sekurang-kurangnya 2.1 atau setaraf akan meningkatkan peluang anda untuk berjaya menyelesaikan MA.

Diharapkan Bahasa Inggeris yang bertutur dan bertulis anda juga akan menjadi standard yang mencukupi untuk kajian pascasiswazah. Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, kami mengesyorkan bahawa anda memerlukan skor minimum 7 di bawah Sistem Pengujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS).

Bahasa Inggeris MA mengandaikan bahawa calon untuk gelar sarjana sudah mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang biasanya diperoleh dengan mengikuti subjek di peringkat sarjana. Kelayakan ini tidak akan menawarkan latihan siswazah remedial bagi mereka yang mempunyai ijazah sarjana muda yang tidak sesuai atau pengalaman yang tidak mencukupi.

Mana-mana pelajar yang memulakan kelayakan tanpa ijazah sarjana atau pengalaman setara dalam bahasa Inggeris harus melakukannya dengan risiko mereka sendiri. Sekiranya anda ingin mendapatkan nasihat lanjut mengenai ini, sila berbincang dengan penasihat.

Sebelum anda memasuki ijazah, anda mesti dapat:

  • tulis dengan jelas, ringkas, tepat prosa
  • baca banyak teks dengan cepat, tepat dan kritikal
  • klasifikasikan bukti tepat dan menilai nilai dan kebolehpercayaannya
  • berdebat secara logik, secara konsisten dan skeptikal
  • marshal pelbagai bukti untuk menyokong hujah logik.

Untuk mendapatkan idea sama ada tahap kerja yang terlibat dan pendekatan yang diambil pada MA ini adalah sesuai untuk anda, anda dinasihatkan untuk membaca beberapa bahagian bahan dari senarai buku yang ditetapkan untuk MA English part 1 (A815).

Khususnya, kami akan mencadangkan anda membaca pengantar Buku Panduan Penyelidikan Sastera . Bab 2 Buku Pegangan ini juga memberi anda petunjuk mengenai kemahiran yang anda perlukan untuk menjadi maju untuk menyelesaikan MA. Bab-bab lain dari Buku Panduan ini memberi anda idea tentang beberapa pendekatan untuk penyelidikan sastera dengan mana anda akan mempunyai peluang untuk terlibat dalam MA.

Berapa lama masa yang diperlukan

Modul-modul di MA ini dipelajari semasa tempoh tetap setiap tahun. Waktu keseluruhan minimum di mana ia mungkin untuk menyelesaikan kelayakan adalah dua tahun, mengkaji modul secara berturut-turut.

Sekiranya anda tidak mempelajari modul secara berturut-turut, anda mestilah menyelesaikannya dengan maksimum 10 tahun untuk melayakkan diri ke peringkat ijazah.

Perkaitan kerjaya

Ijazah ini adalah berkaitan dengan kerjaya yang secara langsung menyeru pengetahuan tentang kesusasteraan dan budaya Inggeris. Ia juga mungkin relevan untuk kerjaya yang memerlukan kemahiran dalam penggunaan kreatif dan analisis teks pelbagai jenis, pemikiran kritis dan organisasi, dan pemahaman budaya dalam erti kata yang luas. Ia juga berguna (terutamanya di samping kemahiran dan pengalaman yang relevan) jika anda berhasrat untuk bekerja dalam industri media, budaya atau pengetahuan - atau sudah bekerja di kawasan ini dan memerlukan kelayakan lanjut untuk maju.

Ijazah Sarjana boleh menjadi berguna untuk pembangunan profesional dalam pengajaran, dan jika anda ingin meneruskan kerjaya akademik ia menyediakan persediaan yang baik untuk penyelidikan tahap yang lebih tinggi yang merupakan prasyarat (seperti PhD).

This school offers programs in:
  • English
The Open University

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
2 - 10 
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat