Baca keterangan rasmi

 • Tempoh (tahun): 1.5 Tahun atau 3 Semester
 • Kelayakan yang dianugerahkan: Sarjana Seni dalam Undang-undang dan Politik di Kesatuan Eropah
 • Tahap Kelayakan: Ijazah Sarjana (Kitaran Kedua)
 • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
 • Cara Pengajian: Pembelajaran Jarak Jauh
 • Kredit ECTS Minimum: 90

Profil Program

Matlamat dan objektif program adalah untuk:

 • Menggalakkan pendekatan dan penyelidikan interdisipliner dengan memberi peluang kepada pelajar untuk mengkhususkan diri dalam Undang-undang Awam dan Antarabangsa, Teori Politik, Sains Politik, Pengajian Antarabangsa dan Eropah, serta bidang-bidang lain yang berada dalam bidang Sains Politik yang lebih luas. Pembangunan sistematik dan pengayaan pengetahuan dalam bidang yang disebutkan di atas adalah aset penting bagi mereka yang ingin bekerja dalam beberapa profesi, sektor, dan organisasi.
 • Menyediakan pendidikan pascasiswazah kepada pemegang ijazah Sarjana Muda dalam Undang-undang, Sains Sosial, atau Ijazah Sarjana Muda yang berkaitan, dan juga kepada individu yang berhasrat untuk bekerja di bidang berkaitan dengan sains undang-undang (contohnya sebagai peguam, hakim, perunding undang-undang dalam syarikat dan lain-lain organisasi swasta).
 • Menyediakan pendidikan pascasiswazah kepada individu yang berminat untuk bekerja di sektor awam, organisasi separuh umum, pentadbiran tempatan, agensi awam dan organisasi, pertubuhan bukan kerajaan, atau di korps diplomatik.

Objektif khusus program ini adalah untuk:

 • Asimilasikan konsep asas dalam bidang Undang-undang Awam dan Sains Politik. Ini adalah prasyarat penting untuk membangunkan pendekatan yang mendalam kepada isu-isu yang rumit.
 • Berikan pengetahuan yang diperlukan berhubung dengan isu-isu institusi dan undang-undang yang kaya mengenai beberapa bidang, seperti organisasi perlembagaan negara dan tadbir urus, hak asasi manusia, operasi EU dan interkoneksinya dengan negara anggota dan bidang kuasa negara, semasa perkembangan dalam pentadbiran awam (tadbir urus korporat, e-kerajaan, mekanisme akuntabilitas dan ketelusan baru), reka bentuk dan pelaksanaan dasar sosial dengan merujuk kepada teori keadilan sosial dan ekonomi moden.

Program ini berstruktur dengan cara yang membolehkan para pelajar untuk mengkhususkan diri dalam bidang kepentingan khusus mereka, setelah memperoleh dasar-dasar dasar penyelidikan interdisipliner dan metodis, dan pengetahuan dasar dalam bidang Hukum Publik dan Teori Politik. Program yang bertujuan untuk melayani sebagai, antara lain, "bengkel" untuk, dan bidang perkembangan, budaya interdisipliner tersusun, melalui pengenalpastian kerumitan masalah ruang, tetapi juga melalui penentuan berhati-hati disiplin dan pendekatan metodologi sains undang-undang dan sains politik masing-masing .

Prospek kerjaya

N / A

Akses kepada Pengajian Lanjut

Graduan program boleh diterima ke dalam ijazah Ikhtima Ketiga (Ijazah Doktor)

Kriteria Kemasukan

Program ini mengakui pelajar dalam semester Kejatuhan dan Spring. Permohonan kemasukan ke program akan dipertimbangkan hanya dari calon yang memenuhi kriteria masuk minimum seperti yang dijelaskan di bawah:

 • Calon pelajar mestilah pemegang salah satu daripada ijazah Sarjana Muda berikut: Undang-undang, Sains Politik, Pentadbiran Awam, Pengajian Antarabangsa, Pengajian Eropah, Hubungan Antarabangsa, atau mana-mana ijazah yang berkaitan.
 • Pelajar memenuhi keperluan bahasa Inggeris jika ijazah pertama mereka diajar dalam bahasa Inggeris. Jika tidak, mereka perlu mengemukakan skor TOEFL purata 500, GCSE "O" Tahap dengan minimum "C" atau IELTS dengan markah purata 5.5-6, atau penempatan skor di peringkat ENGL-100 Universiti Inggeris Ujian penempatan. Universiti menawarkan kursus Bahasa Inggeris di pelbagai peringkat untuk membantu pelajar mencapai standard yang diperlukan untuk kemasukan ke program siswazah.

Keperluan kemasukan lain termasuk dua surat cadangan dan surat dari calon pelajar yang menyatakan minatnya mengikuti program ini. Untuk maklumat lanjut, sila berunding dengan Jabatan Kemasukan Universiti.

Penilaian

Penilaian kursus biasanya terdiri daripada peperiksaan akhir komprehensif dan penilaian berterusan. Penilaian berterusan boleh termasuk antara lain, pertengahan syarat, projek dll.

Gred surat dikira berdasarkan berat peperiksaan akhir dan penilaian berterusan dan tanda berangka sebenar yang diperolehi dalam kedua-dua komponen penilaian ini. Berdasarkan pada gred kursus purata titik gred semester (IPK) pelajar dan purata titik kumulatif (CPA) dikira.

Keperluan Pengijazahan

Pelajar mesti melengkapkan 90 ECTS dan semua keperluan program.

Purata titik gred kumulatif minimum (CPA) 2.0 diperlukan. Jadi, walaupun 'D-' adalah gred Pass, untuk mencapai CPA 2.0 gred purata 'C' diperlukan.

Hasil pembelajaran

Apabila berjaya menyelesaikan program ini, para pelajar harus dapat:

 1. Membangunkan pengetahuan tentang konsep asas, prinsip, dan teori dalam bidang Undang-undang Awam dan Sains Politik.
 2. Menunjukkan kemahiran yang berkaitan dengan kandungan dan objek tertentu bidang kognitif.
 3. Memohon alat metodologi yang diperlukan untuk menjalankan penyelidikan bebas mengenai isu atau masalah tertentu dalam bidang pakar Undang-undang Awam dan Sains Politik.
 4. Menggunakan konsep asas, prinsip, dan teori, serta pengetahuan khusus beliau tentang pelbagai objek bidang kognitif, untuk menjalankan penyelidikan bebas tersebut.
 5. Menggabungkan dengan cara interdisipliner masing-masing alat metodologi dan kognitif sains sains dan politik, untuk menyampaikan pendekatan dan cadangan yang inovatif.
 6. Membangunkan teori-teori khususnya sendiri untuk mendasarkan pendekatan interdisipliner dan sistematik kepada isu dan masalah tertentu.
 7. Menggabungkan pengetahuan teoretikal dan empirikal, supaya dapat merawat masalah mudah atau rumit yang timbul dalam bidang minat profesional.
 8. Kenal pasti isu-isu keutamaan, yang layak mendapat analisis dan penilaian di peringkat kebangsaan, Eropah atau antarabangsa.
 9. Melaksanakan kemahiran analitik, organisasi, pengurusan, dan komunikasi yang diperlukan untuk terlibat dalam bidang minat profesionalnya, baik secara nasional maupun antarabangsa.
 10. Menggunakan bekalan yang diperlukan dan budaya yang bersangkutan dalam usaha meningkatkan kemahiran dan kecekapan masing-masing setelah menyelesaikan kajian.
 11. Menilai dan mencadangkan penambahbaikan dalam sistem organisasi institusi dan dalam prosedur yang berkaitan dengan subjek program, terutama dalam proses kawasan pentadbiran awam yang lebih luas.

Beasiswa - Bantuan Kewangan

Universiti menawarkan biasiswa dan bantuan kewangan kepada pelajar sepenuh masa, dalam bentuk biasiswa merit akademik, bantuan kewangan, biasiswa olahraga, dan program pembelajaran kerja di kampus.

Program diajar dalam:
English
Greek
University of Nicosia

Lihat 27 lagi program yang ditawarkan oleh University of Nicosia »

Tarikh Akhir Kemaskini November 22, 2018
This course is Online
Start Date
Contact school
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
13,590 EUR
Deadline
Contact school
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Contact school
End Date
Contact school
Tarikh tutup permohonan
Contact school

Contact school

Location
Tarikh tutup permohonan
Contact school
End Date
Contact school