MA dalam Sejarah

The Open University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MA dalam Sejarah

The Open University

Jika anda mempunyai semangat untuk sejarah dan mencari cabaran intelektual, kursus MA yang menarik ini boleh menjadi apa yang anda cari. Ia meneroka aspek sejarah tempatan dan wilayah British dan Ireland antara 1750 dan 1950, memperkenalkan tema utama Kemiskinan dan Kebajikan, Jenayah, Polis dan Dasar Pidana,

Peranan keluarga, Sejarah Bandar, Agama, dan Perindustrian. Menggunakan koleksi sumber bahan utama dalam talian kami, anda akan digalakkan untuk menghasilkan projek penyelidikan bebas mengenai topik pilihan anda.

Ciri-ciri utama kursus ini

  • Membangunkan kemampuan anda untuk membentangkan hujah yang berterusan dalam prosa yang jelas dan logik
  • Membina kemahiran anda dalam analisis, pemikiran kritikal, dan penyelidikan praktikal
  • Menyediakan asas yang kukuh untuk kajian penyelidikan lanjut
  • Berkenaan dengan pelbagai kerjaya.

Syarat kemasukan

Untuk berjaya menjalankan kajian pasca siswazah ini, anda mestilah mempunyai ijazah kepujian UK (atau setara) dalam sejarah atau subjek yang berkait rapat. Anda harus sedar bahawa ijazah sekurang-kurangnya 2.1 atau setaraf akan meningkatkan peluang anda untuk berjaya menyelesaikan MA.

Diharapkan Bahasa Inggeris yang bertutur dan bertulis anda juga akan menjadi standard yang mencukupi untuk kajian pascasiswazah. Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, kami mengesyorkan bahawa anda memerlukan skor minimum 7 di bawah sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS).

Sekiranya anda tidak mempunyai ijazah atau latar belakang dalam Sejarah (atau yang serupa), anda amat disyorkan untuk melengkapkan beberapa kerja persediaan sebelum memulakan kelayakan untuk memastikan kemahiran anda berada pada taraf yang sama dari seorang siswazah di kawasan itu.

Sejarah MA mengandaikan bahawa calon untuk gelar sarjana sudah mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang biasanya diperoleh dengan mengejar subjek di peringkat sarjana. Kelayakan ini tidak akan menawarkan latihan siswazah remedial bagi mereka yang mempunyai ijazah sarjana muda yang tidak sesuai atau pengalaman yang tidak mencukupi. Mana-mana pelajar yang memulakan kelayakan tanpa ijazah sarjana atau pengalaman bersamaan dalam sejarah harus berbuat demikian atas risiko mereka sendiri.

Berapa lama masa yang diperlukan

Modul-modul di MA dipelajari semasa tempoh tetap setiap tahun. Waktu keseluruhan minimum di mana ia mungkin untuk menyelesaikan kelayakan adalah dua setengah tahun, mengkaji modul secara berturut-turut. Sekiranya anda tidak mempelajari modul secara berturut-turut, anda mestilah menyelesaikannya dengan maksimum 10 tahun untuk melayakkan diri ke peringkat ijazah.

Perkaitan kerjaya

Sebagai tambahan kepada kajian sejarah tertentu, ijazah ini akan memberi anda kemahiran praktikal dalam penggunaan bahan sumber utama cetakan dan dalam talian dan pengalaman perancangan projek, kaedah penyelidikan dan menulis disertasi. MA dalam Sejarah dapat meningkatkan prospek anda jika anda bekerja (atau merancang untuk bekerja di), pengajaran, perpustakaan, arkib, muzium, warisan, perjalanan dan pelancongan.

Ia juga merupakan persediaan yang sangat baik untuk kajian doktoral jika anda merancang kerjaya akademik. Sejarah juga boleh menjadi berharga dalam pelbagai kerjaya lain, termasuk kewartawanan, penulisan, perkhidmatan awam atau pentadbiran awam.

This school offers programs in:
  • English
The Open University

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
2 - 10 
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat