MA dalam Sejarah Seni

The Open University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MA dalam Sejarah Seni

The Open University

MA dalam Sejarah Seni menarik perhatian penyelidikan dan kepakaran pengajaran yang luar biasa jabatan. Mempelajari sejarah seni di peringkat pasca siswazah akan memperdalam pemahaman anda seni, seni bina dan budaya visual, membina kemahiran analisis dan kritikal anda, dan mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk kajian dan penyelidikan bebas.

Anda akan bermula dengan meneroka konsep teras dan perkembangan baru-baru ini yang telah membentuk sejarah seni dari Renaissance Italy ke Caribbean kontemporari, sebelum membina asas-asas ini untuk mengembangkan pemahaman anda tentang objek visual dan material - memasukkan seni bina, seni, dan reka bentuk.

Anda akan melengkapkan ijazah dengan meneliti dan menulis disertasi pada topik yang dipersetujui dari perancangan anda sendiri.

Ciri-ciri utama kursus ini

  • Terlibat secara kritis dengan teori dan pendekatan utama yang dibangunkan untuk mentafsirkan dan menerangkan karya seni dan seni bina
  • Memeriksa perdebatan kritikal baik dalam disiplin akademik sejarah seni dan dalam konteks 'dunia nyata' warisan, pengawasan dan muzium
  • Menyedia dan memberi inspirasi kepada anda untuk yakin dan membangunkan pandangan anda sendiri dalam disiplin
  • Menyimpulkan dengan sekeping penyelidikan bebas dan disertasi mengenai topik pilihan anda.

Syarat kemasukan

Anda mestilah mempunyai ijazah kepujian sarjana muda, idealnya, tetapi tidak semestinya, dalam Sejarah Seni. Bahagian 1 dari MA (A843) menganggap bahawa calon yang sesuai untuk gelar sarjana ini sudah memiliki pengetahuan dan kemahiran yang biasanya diperoleh dengan mengikuti mata pelajaran di peringkat sarjana. Anda harus sedar bahawa ijazah yang baik (sekurang-kurangnya 2.1 atau setaraf) akan meningkatkan peluang anda untuk berjaya menyelesaikan MA.

Modul bahagian 1 membawa anda terkini dengan idea-idea dan pendekatan terkini, tetapi ia tidak menawarkan latihan siswazah jika kelayakan dan / atau pengalaman anda tidak sesuai - jika anda ragu-ragu, sila hubungi kami sebelum anda mendaftar.

Untuk mengkaji dengan jayanya untuk MA ini, anda perlu dapat:
  • tulis dengan jelas, ringkas, tepat prosa
  • baca banyak teks dengan cepat, tepat dan kritikal
  • klasifikasikan bukti tepat dan menilai nilai dan kebolehpercayaannya
  • berdebat secara logik, secara konsisten dan skeptikal
  • marshal pelbagai bukti untuk menyokong hujah logik.

Berapa lama masa yang diperlukan

Modul-modul di MA ini dipelajari semasa tempoh tetap setiap tahun. Waktu keseluruhan minimum di mana ia mungkin untuk menyelesaikan kelayakan adalah dua tahun, mengkaji modul secara berturut-turut. Sekiranya anda tidak mempelajari modul secara berturut-turut, anda mestilah menyelesaikannya dengan maksimum 10 tahun untuk melayakkan diri ke peringkat ijazah.

Perkaitan kerjaya

MA dalam Sejarah Seni akan memberikan anda pelbagai kemahiran, termasuk analisis visual dan tekstual dan pemikiran kritis dan tulisan, yang boleh berjaya dipindahkan ke pelbagai kerjaya dalam sektor profesional dan pendidikan. MA dalam Sejarah Seni akan mengajar anda untuk berfikir secara kritis mengenai perdebatan budaya bersejarah dan kontemporari di sekeliling karya seni dan akan memberi anda kesadaran konteks profesional seni sejarah. MA adalah titik permulaan yang sangat baik untuk kerjaya dalam sektor warisan dan kebudayaan, dari pendidik kepada kurator kepada pengkritik seni. Jika anda berminat dengan kerjaya akademik, MA adalah langkah penting untuk memulakan PhD.

This school offers programs in:
  • English
The Open University

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
2 - 10 
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat