MA dalam Psikologi Transpersonal Integral

Umum

Penerangan Program

Program ini mengambil pendekatan yang bersifat integral dan transpersonal kepada psikologi. Ia mencadangkan cara pembelajaran dan pemikiran yang inovatif, yang melampaui struktur asas minda rasional untuk memasukkan persekitaran yang lebih besar. Ia menekankan hubungan antara semua aspek realiti dan memberi tumpuan kepada empati yang mendalam yang berkaitan dengan pengalaman semua orang.

 • 30 kredit
 • 5 kursus pengajian
 • 1 Disertasi Penulisan kelas Disertasi

Keperluan: BA atau BSc-ijazah Panjang: 6 kursus Harga: US $ 6,000

Program ini ditawarkan sebagai perkongsian antara Ubiquity University dan Institute of Transpersonal Integral (ITI) di Milan, Itali. Program ini memenuhi syarat untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Sastera Terunggul di peringkat antarabangsa dalam Psikologi Transpersonal Integral. Ia membolehkan anda untuk membangunkan pengetahuan dan pemahaman di dalam dan di seluruh bidang subjek tertentu Psikologi dari sudut integral dan Transpersonal. Ia adalah gabungan pembelajaran, refleksi diri, dan aplikasi. Program MA ini direka untuk orang-orang yang "muda di hati", bagi mereka yang mencari cara pembelajaran baharu yang mengambil kira perjalanan diri mereka sendiri dan perjalanan kesadaran diri mereka untuk mewujudkan masa kini dan masa depan sebagai perubahan -makers, inovator, dan kreatif. Kursus ini akan melengkapkan mereka untuk menjadi perintis perkongsian budaya baru yang boleh melampaui dan menyertakan dualisme, serta perbezaan dan konflik sistem yang lebih besar yang merangkumi mereka.

Kenyataan Misi

Memperluaskan cakap-cakap jiwa anda dan menemui apa yang sebenarnya bermakna menjadi manusia dalam dunia Transpersonal Integral.

Visi

Program ini adalah untuk anda jika anda ingin merangkumi pengetahuan tentang rangka kerja Transpersonal Integral dan menerapkannya di seluruh alam pekerjaan dan kehidupan anda. Pendekatan ini akan membantu untuk memudahkan transformasi dalam kesedaran individu dan kolektif.

"Integral" berasal dari integer perkataan Latin, yang bermaksud "keseluruhan". Transpersonal merujuk kepada apa yang melampaui "peribadi". Oleh itu, matlamat program ini adalah untuk mengkaji ontologi kita di luar paradigma neuroscientific dan kognitif dan lebih kepada pendekatan yang penting, yang mengambil kira spektrum penuh perkembangan psiko-rohani manusia.

Anda digalakkan meneroka pelbagai pengalaman manusia dengan menggabungkan perkembangan terkini psikologi dengan disiplin lain seperti falsafah, sains baru, kajian alam sekitar, penyelidikan psychedelic, dan kebijaksanaan orang asli dan abadi. Untuk mencapai integrasi pengetahuan dengan pengalaman, semua kursus termasuk penguasaan diri dan amalan penerapan yang bertujuan untuk mengubah pengetahuan ke dalam kebijaksanaan yang diwujudkan. Sepanjang ijazah anda, anda akan melibatkan diri dalam sistem pembelajaran integral ini, yang bertujuan untuk memupuk pelbagai kecerdasan anda dan melepaskan potensi tertinggi anda.

mental health, wellness, psychologyWokandapix / Pixabay

Mengenai Program Sarjana

Prasyarat gelar MA ini adalah penyertaan yang berjaya dalam program tingkat BA yang ditawarkan oleh Institut Transpersonal Integral dan Ubiquity University . Program ini juga menerima latihan yang dilakukan oleh institusi lain. Pelajar perlu melengkapkan 5 kursus teras, satu kursus elektif dan menulis disertasi. Kursus utama termasuk dua orang "perjalanan" dengan Ubiquity University ke Chartres Academy di Perancis.

Pendekatan Integriti Ubiquity untuk Pembelajaran

Dalam program ini, perpisahan antara teori dan amalan, minda dan badan, tindakan dan perasaan, lelaki dan perempuan, masa lalu dan masa depan, perkara dan kesedaran, tradisi dan ilmiah, akademik dan pengalaman diatasi melalui metodologi pengajaran yang transformatif. Metodologi ini merupakan pendekatan baru yang mengajar amalan transpersonal bagaimana untuk "menjadikan keduanya." Ia juga dimaklumkan oleh prinsip teras teori integral untuk "melampaui dan menyertakan." Program ini akan mengikuti metodologi pengajaran integral Ubiquity: bersama membaca teks, terdapat juga teknologi pembelajaran untuk menguasai pengalaman batin, pengurusan emosi dan keadaan kesedaran mereka, meningkatkan hubungan interpersonal, dan projek aplikasi praktikal dalam konteks sosial melalui misi kehidupan dan senario permainan.

1. Kajian Akademik

Kajian luas, termasuk ujian dan tugasan kreatif, akan berdasarkan tradisi kebijaksanaan kuno, pemikiran selepas konvensional, dan paradigma transpersonal. Pelajar akan menguasai sekolah-sekolah yang berbeza dan pendekatan kepada psikologi dan psikoterapi dan berdaya maju dengan teori terkini perkembangan peribadi dan bimbingan rohani, termasuk amalan berdasarkan kesedaran bumi dan kesedaran ekologi.

2. Penguasaan diri

Semua pelajar diberi peluang untuk melengkapkan kajian akademik mereka dengan penerokaan pelbagai teknik dan amalan yang memupuk keadaan untuk perkembangan moral, pertumbuhan peribadi, dan perkembangan kecerdasan emosi, sosial dan rohani mereka. Melalui latihan Self Mastery, pelajar akan diperkenalkan kepada pemahaman dunia bahawa kedua-dua fizik moden seperti David Bohm serta tradisi kebijaksanaan kuno menganggap penting untuk menjalani kehidupan yang sahih:

 • Pengetahuan yang berlaku secara keseluruhannya dalam tubuh, dalam sel-selnya serta dalam emosi dan fikiran, dan dalam keadaan kesedaran yang diperluaskan.
 • Pembelajaran yang dicapai melalui penguasaan pengalaman merasakan rasa: kesedaran mengenai isyarat proprioceptive, kinesthetic, dan viseral.
 • Belajar yang memudahkan keupayaan untuk bekerja melalui sejarah peribadi emosi - melalui trauma dan luka serta pengalaman yang sangat transformasi.
 • Belajar yang termasuk pengenalpastian empati, pengalaman sifat asas, elemen, tidak sedarkan diri, simbolik, proses imaginasi, dan pengalaman psikik serta mistik.

3. Projek Impak Nyawa

Seperti semua program Ubiquity, pelajar akan terlibat dalam projek perubahan kehidupan sebenar, yang direka untuk memberi kesan positif kepada dunia yang berfungsi untuk semua. Selari dengan kursus mereka, para pelajar mengambil bahagian dalam projek-projek yang berkaitan dengan kehidupan mereka.

Hasil pembelajaran

Pada akhir program, para pelajar harus dapat:

 • Membangunkan pemahaman yang lebih holistik tentang manusia dan dunia untuk menjadi perkhidmatan kepada manusia, membantu mereka melalui kejutan, kegelisahan, dan tekanan kehidupan moden.
 • Jelaskan dan bincangkan teori dan peta asas dari perspektif integral dan transpersonal dan perolehi sumbangan mereka kepada pemahaman tingkah laku manusia dan hubungan dengan alam sekitar.
 • Memohon set alat dan kemahiran yang canggih untuk mewujudkan perubahan dalam kesedaran manusia untuk menyumbang kepada pembangunan dunia yang lebih mampan.
 • Memupuk keupayaan untuk menjadi lebih mudah, lebih psikik dan lebih bersesuaian dengan alam / bidang eko dengan bergerak melampaui minda untuk menyertakan dan mengatasi pemikiran konvensional dalam fesyen selepas konvensional.
 • Menguasai dan mengajar bagaimana untuk menguasai pengalaman batin, serta bagaimana untuk dibimbing dari dalam, dari Diri yang otentik, bukannya dari keperluan yang diinduksi, ketakutan dan imej palsu diri.
 • Bekerjasama dengan dimensi transenden pengalaman manusia, sifat dan makna pengalaman keagamaan dan mistik yang mendalam, keadaan kesadaran yang tidak biasa, dan jelaskan bagaimana kita dapat memupuk pemenuhan potensi tertinggi kita sebagai manusia.
 • Bekerja dengan melepaskan kawalan untuk mencari Diri; lihat di luar kepercayaan Ego untuk mencari kreativiti yang diperlukan untuk jawapan yang betul di sini dan sekarang, dan tindakan yang betul untuk membuat pilihan yang lebih berkesan.
 • Kreativiti ekspresikan dalam menyelesaikan masalah, bertanya soalan kritikal, menyelesaikan isu-isu penting, dan mencari "sekutu" dalam "musuh".
 • Memperoleh perspektif yang lebih luas dan berfungsi merentasi disiplin di luar psikologi seperti teori kognisi, teori kesedaran, teori paranormal, falsafah, sosial dan budaya, teori kesihatan yang bersifat integral dan amalan yang berkaitan, serta kesusasteraan, termasuk puisi dan seni, dan ajaran dari kebijaksanaan dunia dan tradisi rohani.

Penyertaan dan Penggredan Kelas

Sistem pembelajaran Ubiquity berdasarkan kerjasama, bukan persaingan. Pelajar digalakkan untuk bekerja dan belajar bersama-sama, untuk mengambil kuiz dan ujian bersama-sama, dan untuk mengendalikan tugas kreatif mereka bersama-sama. Kajian terkini tentang pembelajaran menunjukkan bahawa lebih ramai pelajar bekerjasama, semakin banyak mereka belajar, semakin lama mereka mengingat apa yang mereka pelajari, semakin tinggi skor mereka, dan semakin baik perasaan mereka tentang diri mereka dan rakan sebaya mereka. Ubiquity menggalakkan kolaborasi penuh antara pelajar yang digalakkan untuk berkelompok dalam kumpulan terpilih dan berkongsi gred umum. Ia memerlukan sebuah kampung untuk mendapat pendidikan yang betul.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

How you personally develop, what gifts you bring into the world, and how effectively you bring these gifts to your community, are all critical to how our collective future will unfold. If you know you ... Baca lebih lanjut

How you personally develop, what gifts you bring into the world, and how effectively you bring these gifts to your community, are all critical to how our collective future will unfold. If you know you are here to help bring forth a new world, if you are drawn to cultivating your gifts within an open-minded, diverse learning community, if you are motivated by a question-led life and an exploration of mystery, then Ubiquity might be the right fit for you. Baca Ringkas
USA Online , Chartres + 1 Lagi Kurang