MA dalam Pengajian Klasik

The Open University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MA dalam Pengajian Klasik

The Open University

Kursus menarik ini meneliti pelbagai aspek dunia kuno dan Rom kuno - kesusasteraan, sejarah, falsafah, arkeologi, bahasa dan budaya material mereka - melalui tradisi ilmiah yang bergerak cepat dan lama.

Anda akan menyiasat kawasan disiplin yang berbeza dalam Pengajian Klasik , dan anda akan mendapat hubungan langsung dengan pelbagai bukti dari zaman purba klasik termasuk teks sastera dan artifak material, yang akan anda periksa dari pelbagai perspektif teoritis dan metodologi.

Anda juga akan memperoleh dan membangunkan kemahiran penyelidikan yang akan meningkatkan pengetahuan anda tentang dunia kuno Graeco-Rom dan menyediakan anda untuk kajian bebas, yang memuncak dalam disertasi.

Ciri-ciri utama kursus ini

  • Mengkaji persoalan 'bagaimana kita tahu apa yang kita ketahui' tentang tamadun purba Yunani dan Rom
  • Mengambil pendekatan interdisipliner untuk mengkaji 'tubuh kuno', termasuk kelahiran, kematian, perubatan kuno, pakaian, dan kecantikan
  • Menggariskan penyelidikan canggih oleh ahli-ahli jurusan Pengajian Klasik
  • Menyimpulkan dengan sekeping penyelidikan bebas pada topik pilihan anda.

Syarat kemasukan

Anda mesti memegang ijazah kehormat untuk belajar untuk MA kami dalam Pengajian Klasik. Walaupun ijazah anda tidak perlu dalam Pengajian Klasik, anda mesti menunjukkan pengetahuan mengenai subjek ini, bersama-sama dengan kemahiran belajar yang diharapkan dari seorang siswazah dalam bidang ini. Modul bahagian 1 membawa anda terkini dengan idea-idea dan pendekatan terkini, tetapi ia tidak menawarkan latihan siswazah jika kelayakan dan / atau pengalaman anda tidak sesuai - jika anda ragu-ragu, sila hubungi kami sebelum anda mendaftar.

Untuk mengkaji dengan jayanya untuk MA ini, anda perlu dapat:

  • tulis dengan jelas, ringkas, tepat prosa
  • baca banyak teks dengan cepat, tepat dan kritikal
  • klasifikasikan bukti tepat dan menilai nilai dan kebolehpercayaannya
  • berdebat secara logik, secara konsisten dan skeptikal
  • marshal pelbagai bukti untuk menyokong hujah logik.

Berapa lama masa yang diperlukan

Modul-modul di MA ini dipelajari semasa tempoh tetap setiap tahun. Waktu keseluruhan minimum di mana ia mungkin untuk menyelesaikan kelayakan adalah dua tahun, mengkaji modul secara berturut-turut. Sekiranya anda tidak mempelajari modul secara berturut-turut, anda mestilah menyelesaikannya dengan maksimum 10 tahun untuk melayakkan diri ke peringkat ijazah.

Perkaitan kerjaya

Dari sudut pandang akademik, MA dalam Kajian Klasik adalah langkah terakhir ke arah PhD dan kerjaya akademik, tetapi ia juga mempunyai kaitan yang lebih luas dari segi kebolehpasaran. Serta memberi anda cara untuk meneruskan pengajian dunia purba dan peluang untuk meneroka kawasan dunia yang sangat menarik minat anda, MA dalam Kajian Klasik dapat membantu menguntungkan kerjaya anda dalam beberapa cara. Graduan Pengajian Klasik kerap pergi ke kerjaya di muzium, kewartawanan dan pengajaran, tetapi majikan lain mengiktiraf sifat-sifat unik dari gelaran Kajian Klasik juga: mereka telah lama menghargai kemahiran dan kebolehan yang dipamerkan graduan Kajian Klasik kerana tahap kritikal yang tinggi dan pemikiran bebas terlibat, kerja rapat dengan sumber bukti dan perhatian kepada perincian, serta lulusan yang terbukti dapat menjalankan penyelidikan bebas, menilai pelbagai jenis bukti, dan menyelesaikan projek hingga batas waktu dan dalam batas kata.

Di atas semua, MA dalam Pengajian Klasik membawa kepada pemahaman yang lebih baik dari mana kita berasal dan siapa kita hari ini, dan majikan sering menyedari nilai perspektif yang unik mengenai kebudayaan dan masyarakat manusia.

This school offers programs in:
  • English
The Open University

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
2 - 10 
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat