MA dalam Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Pembicara Bahasa Lain (MA dalam TESOL)

Program ini direka untuk mereka yang berminat mengajar Bahasa Inggeris sebagai bahasa asing kepada kanak-kanak dan orang dewasa dalam pelbagai tetapan pendidikan.

Program MA TESOL adalah ijazah berorientasikan pengamal yang menggabungkan liputan menyeluruh teori dan amalan pengajaran dan pengajaran bahasa asing. Program interdisipliner bertujuan untuk melengkapkan guru-guru ESL / EFL dengan pengetahuan pepejal teori pemerolehan bahasa kedua, struktur bahasa Inggeris, pragmatik, kaedah dan prinsip pengajaran, serta menyediakan latihan praktikal dalam pembangunan kurikulum dan penilaian, penilaian, pendidikan penyelidikan, dan pembelajaran bahasa dibantu komputer. Program ini juga menyediakan pelajar yang merancang untuk mengejar Ph.D. program di TESOL.


Tempoh

1 tahun

Keperluan kemasukan

Ijazah Sarjana Muda atau setaraf. Pemohon yang bahasa Inggeris bukan bahasa ibunda mereka dan yang tidak diberikan ijazah sarjana oleh institusi bahasa Inggeris mestilah mengemukakan skor dari bahasa Inggeris yang komprehensif sebagai ujian bahasa asing yang diambil kurang dari dua tahun sebelum permohonan itu. Horizons University MA di TESOL mengiktiraf ujian dan skor berikut: - TOEFL (iBt) -95, dengan sekurang-kurangnya 25 pada bahagian menulis. - IELTS -6.5 keseluruhan ATAU 6.5 membaca / menulis dan 6.0 bercakap / mendengar. - PTE Academic-62 keseluruhan ATAU 62 membaca / menulis dan 50 bercakap / mendengar. Juga diperlukan adalah esei 1000 perkataan, menyatakan matlamat pemohon dan harapan dari MA dalam program TESOL.

Bahasa

Bahasa Inggeris

Kredit Kursus

Program ini bernilai 90 ECTS / 36 Kredit AS.

Tuisyen dan Yuran

3,450 € / tahun 60 € Yuran Pendaftaran dan 80 € Yuran Teknologi.

Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Horizons University »

Kursus ini Online
Start Date
Sep 2019
Duration
1 - 2 
Price
3,450 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date