MA dalam Pendidikan

The Open University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MA dalam Pendidikan

The Open University

Kelayakan fleksibel ini menawarkan tiga laluan pakar - linguistik yang diterapkan, amalan inklusif, atau kepimpinan dan pengurusan - membolehkan anda melibatkan diri dengan isu, konsep, dan perdebatan di kawasan yang menyokong perkembangan profesional anda.

Kajian penyiasatan anda akan melibatkan diri anda sendiri dan pengalaman orang lain dan pada kesusasteraan yang sesuai, dan akan membangunkan pemahaman anda tentang peranan dan batasan penyelidikan dalam memberitahu amalan pendidikan.

Kelayakan ini termasuk semakan kesusasteraan dalam topik pilihan anda, dan disertasi besar atau projek penyelidikan yang terletak di dalam amalan anda sendiri. Anda memerlukan pengalaman bekerja dengan pelajar, sama ada dalam pengajaran, khidmat nasihat pendidikan, pentadbiran pendidikan atau bidang bersekutu, yang mungkin termasuk tetapan pembelajaran tidak formal.

Ciri-ciri utama kursus ini

 • Fleksibiliti untuk memenuhi keperluan anda dengan pilihan lagu pantas untuk disiapkan dalam tempoh dua tahun, atau mengambil masa sehingga enam tahun
 • Menuju ke MA atau MEd, dengan kepelbagaian modul yang kaya untuk memenuhi minat anda
 • Penekanan kepada pembangunan profesional melalui pembelajaran kolaboratif
 • Membangun dan menyatukan biasiswa maju dan pembelajaran bebas dalam konteks amalan anda sendiri.

Laluan yang dicadangkan kepada ijazah

Terdapat dua pilihan untuk mengkaji kelayakan, pilihan pantas 2 tahun atau pilihan 3 tahun standard (dengan fleksibiliti untuk mengambil masa sehingga enam tahun). Kami mengesyorkan agar anda memilih dengan teliti dan merancang kerja anda dengan sewajarnya.

Anda mesti bermula dengan modul Tahap 1 pada bulan Oktober (kecuali jika anda diberikan pindahan kredit) dan menyelesaikan kelayakan ini dalam tempoh enam tahun. Sila ambil perhatian bahawa jika anda memulakan laluan Linguistik Terapan pada bulan Oktober 2015, masa minimum untuk siap ialah tiga tahun. Disebabkan cara di mana kelayakan disusun, anda tidak boleh memulakan dua modul pada masa yang sama; satu-satunya cara untuk melengkapkan kelayakan dalam masa kurang daripada tiga tahun adalah untuk memilih pilihan pantas.

Modul

Terdapat beberapa laluan yang mungkin melalui Masters in Education, dengan pengkhususan dalam linguistik yang digunakan, amalan inklusif, dan kepimpinan dan pengurusan, yang menggambarkan kekuatan penyelidikan Sekolah Pengajian, Kanak-Kanak, Belia dan Sukan.

Peringkat 1

Ini adalah peringkat pertama dari mana-mana laluan dan memperkenalkan beberapa idea besar dalam pendidikan dan domain pakar mereka. Anda akan melibatkan diri dengan konsep, perdebatan dan isu semasa dalam bidang pendidikan yang berkaitan dengan laluan pilihan anda. Ia memberi tumpuan kepada hasil pembelajaran generik tetapi mengekalkan fokus khusus subjek.

Terdapat penekanan pada pembelajaran kolaboratif dan pembangunan literasi maklumat digital. Kerja kursus menggalakkan pelajar untuk menyatukan persefahaman peribadi mereka mengenai isu-isu yang berkaitan dengan aspek-aspek khusus pendidikan dengan penerbitan penyelidikan profesional dan akademik yang berterusan dan semasa yang berkaitan dengan agenda profesional / peribadi mereka. Ia juga menyediakan untuk pembangunan dan penyatuan biasiswa maju melalui amalan dan penghalusan pembelajaran bebas yang wujud dalam literasi akademik dan konvensyen penulisan akademik yang diperlukan untuk kajian yang berjaya di peringkat tuan.

Peringkat 2

Tahap ini menawarkan anda peluang untuk meningkatkan pengetahuan dan pemahaman anda secara berperingkat mengenai aspek pendidikan yang anda pilih. Anda akan meneroka pelbagai penyelidikan pendidikan dalam amalan semasa dan mengembangkan pemahaman tentang peranan dan batasan penyelidikan untuk memberitahu amalan pendidikan. Sebahagian daripada penilaian akan mengharuskan anda menjalankan kajian literatur mengenai topik pilihan anda, yang memuncak dalam kertas akhir yang menunjukkan pengetahuan anda tentang kesusasteraan, keupayaan untuk membaca dan mensintesis penyelidikan, dan menulis mengikut protokol akademik standard. Anda akan mempunyai peluang untuk membentangkan kerja anda kepada ahli-ahli dari ahli akademik Sarjana dan OU yang lain melalui seminar dan poster talian.

Peringkat 3

Modul terakhir adalah penyelidikan penyelidikan selama satu tahun atau projek profesional yang menghendaki anda menyerahkan laporan disertasi / projek 12,000 perkataan di kawasan terpilih (berdasarkan apa yang telah dipelajari pada Tahap 2) yang terletak dalam amalan anda dan akan menyumbang kepada pembangunan organisasi dan / atau keberkesanannya.

Syarat kemasukan

Untuk belajar kursus ijazah sarjana ini, anda mesti memegang ijazah sarjana muda dari universiti di UK atau badan pengiktirafan gelar yang diiktiraf atau kelayakan pada tahap yang sama.

Bahasa Inggeris yang bertutur dan bertulis anda mestilah mempunyai standard yang mencukupi untuk kajian pascasiswazah. Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, kami mengesyorkan bahawa anda memerlukan skor minimum 7 di bawah Sistem Pengujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS). Sila lihat laman web mereka untuk maklumat lanjut.

Anda akan digalakkan untuk mengaitkan isi modul itu ke pengalaman anda sendiri, oleh itu anda memerlukan akses kepada suatu persekitaran pendidikan sama ada melalui pekerjaan atau cara lain seperti sukarela dan pengaturan khusus untuk tujuan kajian anda.

Selain daripada sekolah dan kolej, organisasi lain yang menyediakan perkhidmatan pendidikan seperti pendidikan kejururawatan, belia, bermain, atau tahun-tahun awal boleh menyediakan tetapan yang sesuai untuk menerapkan pembelajaran anda dan kemudian menjalankan disertasi anda. Pelbagai aktiviti yang tertanam dalam panduan kajian ini akan membantu anda mengembangkan kemahiran penyelidikan dan penyelidikan bebas.

Berapa lama masa yang diperlukan

Waktu minimum untuk disiapkan adalah 2 tahun, masa maksimum untuk diselesaikan adalah 6 tahun. Kebanyakan pelajar mengkaji kelayakan ini dalam 3 tahun. Sila ambil perhatian bahawa jika anda memulakan laluan Linguistik Terapan pada bulan Oktober 2015, masa minimum untuk siap ialah 3 tahun.

Perkaitan kerjaya

Di seluruh dunia terdapat permintaan yang semakin meningkat untuk para profesional pendidikan kreatif yang inovatif yang mempunyai kemahiran yang sangat maju dan pemahaman mendalam tentang pembelajaran; Di banyak negara, ijazah sarjana menjadi penting untuk kemajuan kerjaya dalam bidang pendidikan dan latihan.

Kelayakan ini direka untuk memperkaya pengetahuan anda dan meningkatkan amalan profesional anda. Setelah menamatkan pelajaran anda, anda sepatutnya dapat:

 • menunjukkan arah dan keaslian diri dalam menangani dan menyelesaikan masalah pada tahap profesional atau setara
 • mencerminkan secara kritis dan membina, berdasarkan idea-idea dan kerangka yang dibentangkan dalam modul dan bagaimana ini berlaku untuk amalan dan konteks organisasi anda.

Anda juga akan memperoleh kualiti dan kemahiran yang boleh dipindah milik yang sangat dihargai oleh majikan dalam bidang pendidikan dan berkaitan, seperti:

 • melaksanakan inisiatif dan tanggungjawab peribadi
 • keupayaan untuk membuat keputusan dalam situasi yang rumit dan tidak menentu
 • keupayaan untuk membuat penyelidikan yang sesuai dan pemahaman yang beretika
 • pengeluaran laporan / output untuk tujuan akademik dan profesional.

Sila ambil perhatian bahawa ijazah sarjana ini tidak memenuhi syarat untuk pendaftaran guru di mana-mana negara.

This school offers programs in:
 • English
The Open University

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
2 - 6 
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat