MA dalam Pendidikan Dalam Talian dan Jarak

The Open University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MA dalam Pendidikan Dalam Talian dan Jarak

The Open University

MA yang inovatif ini menawarkan anda peluang unik untuk mempelajari teori dan amalan pendidikan dalam talian dan jarak jauh melalui bahan yang dihasilkan oleh pakar-pakar dari Institut Teknologi Pendidikan The Open University - yang mencipta semula pembelajaran digital melalui penggunaan media dan teknologi baru yang inovatif.

Anda akan membangunkan pemahaman anda mengenai pembelajaran yang dipertingkatkan teknologi, dari reka bentuk, pemilihan dan penggunaan untuk penilaian dan pembangunan berterusan.

Pelbagai pilihan modul membolehkan anda menjejak pembelajaran anda dalam topik yang berkaitan dengan amalan anda sendiri, termasuk e-pembelajaran di tempat kerja, media sosial, menyokong pelajar kurang upaya, dan kaedah penyelidikan.

Ciri-ciri utama kursus ini

  • Persekitaran pembelajaran kami membolehkan anda berkolaborasi dengan pelajar dari seluruh dunia
  • Terdapat skop untuk kajian individu dan anda akan menerima maklum balas individu daripada guru anda
  • Meletakkan pembelajaran anda di barisan depan perkembangan terkini dalam pembelajaran digital.

Syarat kemasukan

Anda mesti bersedia untuk belajar di peringkat pasca siswazah. Ini biasanya bermakna memegang ijazah sarjana muda - sama ada dari universiti di UK atau dari luar UK - atau setaraf dengannya.

Walau bagaimanapun, jika anda berjaya menyelesaikan dua pertiga daripada ijazah sarjana muda (contohnya HND di Inggeris) dan mempunyai pengalaman profesional dalam pembelajaran yang membolehkan teknologi, anda masih layak untuk program ini. Anda akan diminta memberi maklumat lanjut dan keterangan kelayakan anda sebagai sebahagian daripada proses pendaftaran untuk program ini.

Semua pengajaran adalah dalam bahasa Inggeris, dan kemahiran anda dalam bahasa itu perlu mencukupi untuk kajian pascasiswazah dan untuk menyumbang kepada perbincangan dalam talian dengan teks dan suara. Sekiranya bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, kami sangat mengesyorkan agar anda dapat mencapai skor sekurang-kurangnya tujuh dalam Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS).

Walaupun pengalaman pendidikan jarak jauh mungkin menjadi kelebihan, tidaklah penting. Jika anda tidak pasti sama ada kelayakan dan pengalaman anda sesuai, jangan ragu untuk menghubungi kami untuk mendapatkan nasihat.

Perkaitan kerjaya

Tempat kerja dan peranan kerja semakin melibatkan bentuk-bentuk pembelajaran yang kaya dengan media dan teknologi, amalan profesional dan pembangunan peribadi yang sering diringkaskan dalam istilah 'elearning'.

Sehubungan dengan itu, pengalaman mencapai ijazah sarjana ini telah membuktikan secara kerap digunakan secara meluas dalam pelbagai pekerjaan dan lokasi, dari pengurus dalam organisasi perniagaan, profesional media, guru bahasa, perunding, pelatih dan guru di mana-mana peringkat sektor pendidikan.

Setiap modul dalam MA dalam Pendidikan Dalam Talian dan Jarak memerlukan kajian menggunakan pelbagai alat dan persekitaran pembelajaran dalam talian The Open University .

Akibatnya, anda akan meningkatkan kemahiran peribadi anda menggunakan alat-alat ini, membolehkan anda mengembangkan amalan anda sendiri dan belajar dari orang lain. Anda akan menerokai kesusasteraan penyelidikan dan praktik dalam pembelajaran yang dipertingkatkan teknologi, dan mengalami implikasi pilihan pembelajaran teknologi yang dibuat dalam pelbagai konteks dan organisasi, baik formal maupun tidak rasmi.

Anda akan memajukan bukan sahaja kemahiran pemilihan dan reka bentuk teknologi tetapi juga pemahaman anda tentang bagaimana teknologi melibatkan pelajar dan bagaimana mereka boleh dinilai dan dibangunkan secara berterusan.

Bergantung kepada pilihan kajian modul anda, kelayakan akan membolehkan anda untuk menunjukkan, sebagai tambahan, kepakaran dalam bidang tertentu:

  • Merancang, melaksana dan mengkaji pembelajaran yang dipertingkatkan teknologi, jika anda mempelajari pembelajaran yang dipertingkatkan Teknologi: amalan dan perbahasan (H800)
  • Membuka sumber pendidikan dan pendekatan untuk belajar di universiti, kolej, pengurusan atau konteks lain, jika anda memasukkan Keterbukaan dan inovasi dalam elearning (H817)
  • Pembangunan pendidikan inklusif berhubung dengan kemudahan konteks pembelajaran dalam talian untuk semua pelajar, termasuk keperluan sokongan mereka yang kurang upaya, jika anda termasuk pembelajaran dalam talian yang Boleh Didapati : menyokong pelajar kurang upaya (H810).
  • Penyelidikan dan penilaian teknologi pendidikan, termasuk reka bentuk dan perancangan penyelidikan, dan kajian kritikal terhadap laporan penyelidikan, jika anda telah memasukkannya. Penyelidik kritikal: Teknologi pendidikan dalam praktik (H819) .
  • Penggunaan media sosial yang semakin meningkat dan kandungan terbuka oleh pendidik dan pelajar untuk berkongsi pengetahuan dan amalan melalui penyebaran secara dalam talian dan persidangan dalam talian jika anda termasuk Pengamal rangkaian (H818).

Kaitan Vokasional MA dalam Pendidikan Dalam Talian dan Jarak jauh melampaui kategori guru dan pelatih yang jelas, dan alumni terdahulu telah memasukkan pustakawan, profesional media, pengurus projek, perunding, usahawan, profesional lain dalam perdagangan, praktisi pendidik dalam bidang kejururawatan dan web pemaju.

This school offers programs in:
  • English
The Open University

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat