Baca keterangan rasmi

Kerajaan di seluruh dunia mendesak rakyat untuk melatih dan mendidik diri sendiri untuk terus berdaya saing dalam dunia yang berkaitan. Wacana kritis mengenai globalisasi memerlukan keupayaan untuk belajar dalam situasi yang membahagi budaya dan geografi yang luas. Program kami adalah untuk mereka yang ingin memahami pembelajaran dewasa dalam rangka perubahan global dalam format pembelajaran digital unik yang telah memenangi pujian antarabangsa.

Pembelajaran dalam talian dan tesis tuan

Program tuan ini meningkatkan keupayaan pelajar untuk bekerja di dunia globalisasi dan mencabar perspektif tradisional mengenai globalisasi. Program kami adalah kerjasama yang sama antara Linköping University dan universiti rakan kongsi di Kanada (University of British Columbia), Afrika Selatan (University of Western Cape) dan Australia (rakan baru yang akan diumumkan).

Semua aktiviti kursus akan dilakukan dalam platform pembelajaran digital, di mana anda akan belajar bersama pelajar dari universiti rakan kongsi dalam kelas global, menjadikan program ini benar-benar antarabangsa. Kursus ini mengandungi topik seperti mencari diri dalam pembelajaran global, pembelajaran dewasa: konteks dan perspektif, pembelajaran global / tempatan, dan memahami penyelidikan.

Graduan kami dapat belajar dan mengajar di seluruh dunia, menggunakan teknologi penyambung global, memahami masyarakat berasaskan pengetahuan dan implikasi mereka untuk belajar, memahami wacana globalisasi, mengembangkan perasaan budaya dan sensitiviti dan mengembangkan perspektif kesamaan untuk belajar dan merangka semula amalan profesional mereka sendiri .

Mereka juga boleh meneruskan kerjaya akademik mereka dalam projek selanjutnya.

Program ini memenangi Anugerah Inovasi Kurikulum 2005, yang dianugerahkan oleh Suruhanjaya Profesor Pendidikan Dewasa Persatuan Amerika untuk Pendidikan Dewasa dan Terus dan juga Anugerah Kecemerlangan e-Pembelajaran (2015) pada Persidangan E-learning ke-14 di Eropah yang diadakan di Universiti Hertfordshire, UK.

Pemilihan akan berdasarkan gred akademik dan Surat Niat. Pemohon perlu mengemukakan Letter of Intent yang ditulis dalam Bahasa Inggeris, menjelaskan mengapa mereka ingin mempelajari program ini (kira-kira 1000 perkataan). Surat tersebut harus mengandungi ringkasan esei / projek sarjana muda dan penerangan mengenai kajian akademik dan pengalaman kerja yang berkaitan dengan pembelajaran dewasa.

Syarat kemasukan

Ijazah Sarjana Muda, bersamaan dengan Bahasa Sweden Kandidatexamen, dengan major dalam pendidikan, pembelajaran dewasa atau mata pelajaran lain yang berkaitan dengan bidang pembelajaran dewasa

atau

Ijazah Sarjana Muda, bersamaan dengan Kandidatexamen Sweden, dan kajian akademik tambahan yang berkaitan dengan bidang pembelajaran dewasa

atau

Ijazah Sarjana Muda, bersamaan dengan seorang Kandidatexamen Sweden, dan pengalaman kerja dokumentasi tambahan sekurang-kurangnya tiga tahun dalam pendidikan orang dewasa.

Bahasa Inggeris, sepadan dengan tahap bahasa Inggeris yang dicapai dalam pendidikan menengah Sweden (Bahasa Inggeris B / Bahasa Inggeris 6).

Pemilihan khas

Pemilihan akan berdasarkan gred akademik dan Surat Niat.

Pemohon perlu mengemukakan Letter of Intent yang ditulis dalam Bahasa Inggeris, menjelaskan mengapa mereka ingin mempelajari program ini (kira-kira 1000 perkataan). Surat tersebut harus mengandungi ringkasan esei / projek sarjana muda, dan penerangan pengajian akademik dan pengalaman kerja yang berkaitan dengan pembelajaran dewasa.

Ijazah

Sarjana Sastera dan Sains Sosial (Satu Tahun) dengan major dalam Pembelajaran Dewasa

Peluang kerjaya

Berikutan peperiksaan akhir, anda akan mempunyai pengetahuan teoritis mengenai globalisasi dan kesannya di lokasi yang berbeza. Pengetahuan ini diperlukan apabila anda bekerja di organisasi pembelajaran dewasa yang formal dan tidak formal.

Graduan program ini akan dapat: belajar dan mengajar di peringkat global, menggunakan teknologi penyambung global, memahami masyarakat berasaskan pengetahuan dan implikasi mereka untuk belajar, memahami wacana globalisasi, mengembangkan perasaan dan kepekaan budaya dan mengembangkan perspektif kesamaan untuk pembelajaran dan pembentukan semula amalan profesional mereka sendiri.

Pelajar juga boleh meneruskan kerjaya akademik mereka dalam projek-projek selanjutnya.

Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini October 26, 2018
This course is Online
Start Date
Sep 2019
Duration
Sambilan
Price
96,000 SEK
Hanya terpakai kepada pelajar dari luar EU, EEA dan Switzerland
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date