MA dalam Muzik

The Open University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MA dalam Muzik

The Open University

Pengenalan menarik ini terhadap kaedah dan bahan yang digunakan untuk penyelidikan muzik akan sesuai dengan profesional yang bekerja dalam pelbagai tetapan yang berkaitan dengan muzik dan juga terpakai jika anda mempunyai minat santai dalam muzik. Kajian anda akan berasaskan kemanusiaan digital menggunakan teknologi kreatif untuk membangunkan kemahiran penyelidikan anda dan secara kritis menganalisis sumber muzik yang berbeza.

Anda akan menemui beberapa topik muzik, tema dan repertoir dari tempoh dan gaya yang berbeza - semasa anda melibatkan muzik Barat, bukan Barat dan popular - dan akan dapat menyesuaikan pelajaran anda mengikut minat muzik anda.

Ciri-ciri utama kursus ini

 • Memperkenalkan kemahiran penyelidikan muzik penting
 • Menjelajah pelbagai sumber termasuk teks, kritik dan prestasi muzik
 • Menyiasat gaya dan genre muzik yang berbeza dari seluruh dunia
 • Menyimpulkan dengan disertasi mengenai subjek pilihan anda

Syarat kemasukan

Anda mesti memegang ijazah kehormat untuk belajar untuk MA kami dalam kursus Muzik. Walaupun ijazah anda tidak perlu dalam muzik, anda mesti mempunyai kemahiran asas yang diharapkan dari seorang siswazah di kawasan itu. Modul pertama membawa anda up to date dengan idea-idea dan pendekatan terbaru dalam muzik tetapi tidak menawarkan latihan undergraduate jika kelayakan dan / atau pengalaman anda tidak mencukupi.

MA menganggap bahawa calon untuk ijazah sarjana sudah mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang biasanya diperoleh dengan mengikuti subjek di peringkat sarjana. Mana-mana pelajar yang memulakan kelayakan tanpa ijazah sarjana dalam muzik atau pengalaman yang setara hendaklah berbuat demikian atas risiko mereka sendiri. Sekiranya anda ingin mendapatkan nasihat lanjut mengenai ini, sila berbincang dengan penasihat.

Anda harus sedar bahawa ijazah sekurang-kurangnya 2.1 atau setaraf akan meningkatkan peluang anda untuk berjaya menyelesaikan MA. Diharapkan Bahasa Inggeris yang bertutur dan bertulis anda juga akan menjadi standard yang mencukupi untuk kajian pascasiswazah. Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, kami mengesyorkan bahawa anda memerlukan skor minimum 7 di bawah Sistem Pengujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS).

Sebelum anda memulakan MA, anda mesti dapat:
 • tulis dengan jelas, ringkas, tepat prosa
 • baca banyak teks dengan cepat, tepat dan kritikal
 • klasifikasikan bukti tepat dan menilai nilai dan kebolehpercayaannya
 • berdebat secara logik, secara konsisten dan skeptikal
 • marshal pelbagai bukti untuk menyokong hujah logik
 • menjadi celik dalam muzik, sejauh mana anda boleh mengikuti skor orkestra dan mengetahui instrumen mana yang bermain.

Panduan lanjut diberikan dalam penerangan modul.

Berapa lama masa yang diperlukan

Modul-modul di MA ini dipelajari semasa tempoh tetap setiap tahun. Waktu keseluruhan minimum di mana ia mungkin untuk menyelesaikan kelayakan adalah dua tahun, mengkaji modul secara berturut-turut. Sekiranya anda tidak mempelajari modul secara berturut-turut, anda mestilah menyelesaikannya dengan maksimum 10 tahun untuk melayakkan diri ke peringkat ijazah.

Perkaitan kerjaya

Jika anda ingin meneruskan kerjaya dalam bidang akademik atau penyelidikan, kelayakan ini akan menyediakan laluan ke peringkat penyelidikan peringkat tinggi (contohnya Ph.D.), yang merupakan prasyarat penting untuk kerjayanya. Ijazah sarjana boleh membantu meningkatkan prospek kerjaya anda sebagai guru dalam pendidikan menengah dan tinggi.

Jika matlamat anda adalah untuk memasuki profesi yang berkaitan dengan industri media, kebudayaan atau pengetahuan, atau jika anda sudah memiliki kerjaya di salah satu bidang ini dan mencari kelayakan lebih lanjut sebagai sarana pengembangan kerjaya, maka gelar sarjana, ditambah dengan relevan kemahiran dan pengalaman, boleh berguna.

This school offers programs in:
 • English
The Open University

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
2 - 10 
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat