MA dalam Kanak-kanak dan Belia

The Open University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

MA dalam Kanak-kanak dan Belia

The Open University

Kursus ini menawarkan pendekatan interdisipliner untuk kajian masa kanak-kanak dan belia yang meliputi aspek teori, dasar dan amalan. Adalah ideal jika anda ingin meningkatkan pengetahuan anda tentang kawasan ini, sama ada anda sudah bekerja di lapangan atau merancang untuk melakukannya.

Anda akan bermula dengan meneroka keluarga; undang-undang; hak kanak-kanak; kanak-kanak berpolitik; penyertaan dan isu suara; kanak-kanak kecil; pendidikan; etnik dan agama; anak kriminologi; seksualiti kanak-kanak; dan zaman kanak-kanak berbilang budaya - dalam konteks seluruh dunia, menggunakan kajian kes yang menghubungkan teori untuk amalan.

Akhirnya, sekeping penulisan yang panjang akan membantu anda mengkaji perubahan dasar, konteks organisasi, peribadi dan profesional kerja dengan kanak-kanak dan orang muda.

Ciri-ciri utama kursus ini

  • Melengkapi anda dengan alat kritikal untuk menganalisis dasar dan mencerminkan amalan anda sendiri
  • Direka untuk membantu anda membangunkan secara profesional dan memenuhi pelbagai keperluan kanak-kanak dan golongan muda
  • Tumpuan yang kuat terhadap amalan bekerja dan inter-profesional pelbagai agensi
  • Menawarkan pilihan antara projek penyelidikan ringkas atau kajian literatur.

Modul

Jika anda bermula pada bulan Oktober 2018, untuk mendapatkan kelayakan ini anda memerlukan 180 kredit seperti berikut

Peringkat 1

Kanak-kanak dan dunia orang muda (E808) membentuk bahagian pengenalan laluan ini. Ia memberi tumpuan kepada aspek-aspek interdisipliner dan antarabangsa zaman kanak-kanak dan remaja serta kemahiran belajar pascasiswazah yang diperlukan untuk berjaya di peringkat ini. Modul ini memperkenalkan anda kepada 'idea-idea besar' pada zaman kanak-kanak dan remaja dan beberapa perdebatan kontemporari di lapangan. Elemen pakar modul ditangani melalui pengetahuan kandungan tambahan, pilihan kertas akademik yang memaklumkan mata perbincangan dan tugas penilaian.

Pemindahan kredit dibenarkan tetapi akan dinilai oleh pasukan kelayakan. Untuk memastikan peralihan yang lancar ke Tahap 2 untuk pelajar memindahkan dari institusi lain, beberapa bahan generik boleh didapati (melalui Kursus Terbuka Terbuka di OpenLearn) untuk menyokong pelajar yang akan mendapat manfaat daripada bahan tambahan ini.

Peringkat 2

Modul Tahap wajib 2 akan memanjangkan pengetahuan anda mengenai aspek interdisipliner zaman kanak-kanak dan remaja dan akan memberi tumpuan khusus kepada dasar dan amalan kerana ia berkaitan dengan kanak-kanak dan kehidupan orang muda. Anda akan meneroka implikasi penyelidikan dalam amalan semasa dan mengembangkan pemahaman tentang peranan dan batasan penyelidikan untuk memberitahu amalan profesional dengan kanak-kanak dan orang muda.

Peringkat 3

Pada peringkat akhir ini, anda perlu menunjukkan pengetahuan dan kefahaman yang diperoleh daripada kajian awal anda dan untuk mengembangkan lagi pengetahuan dan kemahiran penyelidikan anda. Ini melibatkan menulis cadangan dan mendapatkan kelulusan untuk menjalankan penyelidikan atau penyelidikan terpakai dalam tetapan organisasi anda (atau kawasan kerja yang dipilih jika sesuai). Anda akan dijangka menulis kepada protokol standard termasuk pelepasan etika penuh dan kebenaran lain yang sesuai. Anda akan dikehendaki menyerahkan 12,000 disertasi perkataan pada akhir. Kawasan yang dipilih untuk penyelidikan akan terletak di dalam amalan anda dan menyumbang kepada pembangunan organisasi dan / atau keberkesanannya.

Anda perlu mempunyai pelepasan DBS untuk menjalankan kajian ini. Sekiranya penyelidikan sedemikian tidak praktikal, anda tidak bekerja dalam suasana amalan, atau di luar negara, anda akan dapat menyiapkan kajian kritikal yang diperluaskan bagi badan kesusasteraan mengenai subjek pilihan anda yang berkaitan dengan tema kelayakan.

Anda mesti mengkaji modul ini mengikut susunan yang ditunjukkan di bawah dan anda mesti berjaya menyelesaikan satu modul sebelum anda boleh maju ke seterusnya.

Syarat kemasukan

Anda mesti mempunyai ijazah sarjana muda dari universiti di UK (atau setaraf) untuk mengkaji kursus ini. Ijazah anda boleh dalam sebarang mata pelajaran, walaupun kajian masa kanak-kanak dan remaja, sosiologi, penjagaan kesihatan dan sosial, antropologi, psikologi atau pendidikan sangat relevan.

Pemeriksaan Pelepasan Pendedahan dan Pembatalan Perkhidmatan (DBS) yang dipertingkatkan
Opsyen projek penyelidikan dalam E807 dan E810 hanya tersedia jika anda seorang penduduk di UK kerana anda perlu mendapatkan pemeriksaan Clearance Service (DBS) yang disempurnakan (atau setaraf di Scotland, Wales dan Ireland Utara). Pelajar di Scotland juga perlu memenuhi keperluan Perlindungan Skim Kelemahan Kumpulan.

Pemeriksaan rekod jenayah mestilah sesuai untuk penetapan di mana anda berhasrat menjalankan penyelidikan anda. DBS (atau setaraf) mesti mempunyai nama yang sama seperti yang diberikan dalam borang perjanjian pendaftaran pasca pendaftaran anda. Anda juga memerlukan kebenaran daripada majikan anda untuk menjalankan kerja ini. Sekiranya syarat-syarat ini tidak dapat dipenuhi maka anda harus memilih pilihan tinjauan literatur untuk E807 atau E810.

Sila ambil perhatian: Ini adalah undang-undang, dan bukannya syarat Universiti Terbuka, bahawa anda mesti mendapatkan pelepasan DBS Enhanced untuk bekerja dengan kanak-kanak di E807 dan E810. Ini adalah tanggungjawab anda dan majikan anda dan bukan The Open University . Jika anda ragu tentang kelayakan anda, atau untuk mengetahui lebih lanjut, anda harus menghubungi agensi yang berkaitan di negara anda untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Bahasa Inggeris yang bertutur dan bertulis anda mestilah mempunyai standard yang mencukupi untuk kajian pascasiswazah. Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, kami mengesyorkan bahawa anda memerlukan skor minimum 7 di bawah Sistem Pengujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS).

Perkaitan kerjaya

Kursus MA ini akan menarik para profesional yang bekerja dengan kanak-kanak dan orang muda yang berumur lulusan dan berusaha untuk memajukan akademik dan profesional, serta mereka yang mempunyai ijazah yang berkaitan tetapi kini tidak bekerja dengan anak-anak dan orang muda yang ingin berpindah ke profesion , dan orang yang menganggap bergerak antara profesion dalam sektor ini. Ia juga harus menarik perhatian orang dalam peranan pengurusan atau penyeliaan, kepada ahli-ahli kanan tenaga kerja, dan mereka yang ingin berpindah ke jawatan kanan atau pengurusan.

Ini MA dalam Kanak-kanak dan Belia akan mempunyai daya tarikan yang kuat untuk pelajar yang telah menamatkan pengajian BA (Hons) dalam Pengajian Kanak-kanak dan Remaja, BA (Hons) Tahun Awal atau Awal Kanak-Kanak, Pengajian Pendidikan BA (Hons) BSc (Kepujian) dalam Penjagaan Kesihatan dan Sosial. Kandungan kelayakan itu akan relevan kepada graduan yang bekerja pada tahun-tahun awal penyediaan, pendidikan, kerja sosial, kejururawatan, penjagaan kesihatan, kerja belia, keadilan belia dan sektor sukarela termasuk badan amal dan NGO. Anda harus memastikan bahawa anda menyemak keperluan kemasukan untuk bidang profesional tertentu sebelum memulakan pengajian.

Kursus ini akan menarik para profesional yang bekerja dengan kanak-kanak dan orang muda di bidang seperti peruntukan awal, pendidikan, kerja sosial, kejururawatan, penjagaan kesihatan, kerja belia, keadilan belia atau sektor sukarela. Anda juga harus berminat jika anda ingin memajukan akademik dan profesional, berpindah ke profesion atau dalam sektor ini, dan jika anda mempunyai (atau ingin memasuki) peranan senior, pengurusan atau penyeliaan.

This school offers programs in:
  • English
The Open University

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
3 - 6 
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
United Kingdom - Milton Keynes, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat