MA / MSc dalam Alam Sekitar dan Pengurusan

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Program MA / MSc dalam Alam Sekitar dan Pengurusan adalah ijazah sarjana muda disiplin yang dirancang untuk meningkatkan pengambilan keputusan strategik dalam bidang alam sekitar. Program ini memberi penekanan kepada kerja berpasukan dan memberi tumpuan kepada soalan teknikal dan dasar menggunakan perspektif sistem dan kelestarian untuk menyediakan anda kepimpinan dan pengurusan dalam kerjaya alam sekitar anda.

Ini adalah 42 kredit, program campuran 2 tahun, termasuk tiga, 3-minggu kediaman di kampus, digabungkan dengan pembelajaran dalam talian dan tesis.

Model Penyerahan Campuran

Pembelajaran Dalam Talian

Majoriti program ini dialami melalui pembelajaran dalam talian. Kursus dalam talian membolehkan anda memenuhi tuntutan kerja dan keluarga semasa belajar. Menggunakan platform pembelajaran berasaskan web kami, anda akan mengakses bahan bacaan anda, menyelesaikan tugasan individu dan kumpulan, dan melibatkan diri dengan seluruh rakan sekelas dan pengajar anda; talian dari mana sahaja. Setiap kursus dalam talian bervariasi panjang, dengan rehat antara kursus.

Residensi di kampus

Sepanjang program dua tahun, anda akan menghadiri kediaman di kampus tiga, tiga minggu. Di sini anda akan berinteraksi secara bersemuka dengan pengajar, kohort, dan pasukan anda. Anda akan menetapkan waktu kelas serta kerja rumah dan mesyuarat di luar waktu kelas, menjadikannya masa yang intensif dan memuaskan.

Siapa Itu Untuk

Mereka dari semua peringkat kerajaan, perniagaan, industri, perundingan dan organisasi bukan kerajaan yang ingin mendapatkan kemahiran dan kepercayaan sebagai pemimpin dan pengurus untuk memajukan kerjaya mereka semasa atau melancarkan yang baru. Pelajar akan meneruskan sama ada Sarjana Sastera atau Sarjana Sains berdasarkan sejarah akademik individu dan pengalaman kerja.

Pemohon yang tidak mempunyai pendidikan akademik formal untuk memenuhi syarat untuk kemasukan boleh dinilai atas dasar pendidikan formal mereka dan pembelajaran tidak formal mereka, selaras dengan Dasar Kemasukan Fleksibel.

RRU Library

Hasil

Graduan program ini akan membangunkan kepimpinan dan kemahiran pengurusan dalam konteks kelestarian alam sekitar dan akan bersedia untuk menerapkan perubahan pembelajaran dan membawa mereka di tempat kerja dengan segera. Graduan akan menjadi profesional yang berpengetahuan dan berkesan dalam bidang komunikasi, pengetahuan, kepimpinan dan kerja berpasukan, pemikiran kritis dan kesedaran global.

Graduan MA / MSc dalam Alam Sekitar dan Pengurusan akan dapat:

  • Menilai unsur-unsur alam sekitar, sosial, budaya, politik, undang-undang, dan ekonomi untuk mengekalkan dan meningkatkan kesejahteraan kesihatan dan ekosistem persekitaran
  • Membangun dan menilai matlamat, objektif, dan strategi, dengan mengambil kira perspektif yang dipertimbangkan
  • Sediakan, berkomunikasi dan melaksanakan rancangan tindakan
  • Membuat keputusan yang memerlukan pemahaman yang luas mengenai pengetahuan saintifik, dasar dan peraturan, dan kemahiran kepimpinan
  • Menyelesaikan masalah dengan berkesan, secara individu dan sebagai pemain pasukan
  • Bertindak sebagai pemimpin yang dapat memenuhi cabaran asas untuk bergerak ke masyarakat yang mampan
  • Memiliki kemahiran untuk menyelaras dan mengintegrasikan perspektif yang berbeza yang akan membantu industri, kerajaan dan orang awam membuat keputusan bermaklumat yang mengurangkan pencemaran, memulihara sumber dan mewujudkan masa depan yang produktif, adil dan mampan
  • Memiliki visi alam sekitar yang luas dan pemahaman yang baik tentang sains alam sekitar dan dinamik sektor awam dan swasta.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Located in one of Canada’s most beautiful National Historic Sites, Royal Roads University has a long history of excellence. In 2015, we celebrated 75 years of leadership and learning - 55 years as a m ... Baca lebih lanjut

Located in one of Canada’s most beautiful National Historic Sites, Royal Roads University has a long history of excellence. In 2015, we celebrated 75 years of leadership and learning - 55 years as a military college and 20 years as a public applied research university. Baca Ringkas