Baca keterangan rasmi

MA / MBA (Amerika Syarikat) yang bersepadu dalam Pengurusan Am adalah permulaan yang ideal untuk kerjaya anda. Peserta program bekerja sepenuh masa sebagai pembantu pengurusan di syarikat dan pada masa yang sama menyelesaikan program pembelajaran online interaktif dua tahun di SIBE dengan kerjasama Post University (USA). Dengan memproses projek-projek sebenar yang mencabar sebagai bahagian kajian yang bersepadu, anda membangunkan kecekapan anda sendiri dan pada masa yang sama menghasilkan faedah terukur untuk syarikat-syarikat rakan kongsi. MA / MBA (USA) adalah untuk ahli akademik semua disiplin.

 • Tempoh pengajian: 24 bulan.
 • Ijazah: Sarjana Seni dalam Pengurusan Am (MA) dan Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA), 120 mata kredit mengikut ECTS.
 • Bahasa Inggeris
 • Lokasi seminar: lokasi-bebas melalui kampus dalam talian, Lokasi dalam syarikat, fleksibiliti temporal.
 • Tarikh mula: beberapa kali setahun.
 • Pilihan kajian luar negeri yang berasingan, boleh ditempah.
 • Uji program Sarjana dalam kajian percubaan kami tanpa kewajiban

MA adalah premium yang diakreditasi oleh FIBAA dan oleh itu tergolong dalam 3% daripada pemegang premi premium di kalangan kursus Master dari program yang diiktiraf FIBAA. Oleh itu, FIBAA memperakui pengajaran cemerlang dalam program pengajian ini. FIBAA menganugerahkan meterai premium untuk kursus pengajian yang telah diwujudkan di pasaran dan bukan hanya memenuhi tetapi juga melebihi majoriti keperluan kualiti. MA dalam Pengurusan Am, yang dianugerahkan oleh SIBE , adalah premium yang diakreditasi oleh FIBAA dan memenuhi syarat untuk melanjutkan pengajian ke doktor. MBA yang dianugerahkan oleh Universiti Post adalah akreditasi ACBSP.

Kandungan

Program ini termasuk 17 kursus ditambah tesis Sarjana. Sebelum permulaan setiap kursus, para pelajar diberi ketelusan penuh mengenai kandungan, tugas, peperiksaan dan kriteria keperluan masing-masing. Dengan cara ini, mereka tahu tepat pada waktunya untuk mengharapkan tugasan yang mana dan boleh merancang cara mencapai matlamat kursus masing-masing.

Rakan kami

114946_POST_LOGO_BALDRIDGE_horizontal-300x171.png

Post University diasaskan pada tahun 1890. Sejak itu, ia telah menyokong para pelajarnya dalam memperoleh pengetahuan, kompetensi, dan pengalaman supaya mereka dapat berjaya dalam bidang pilihan mereka. Berbasis di Waterbury, Connecticut, Amerika Syarikat, Post University terkenal dengan program pengajian yang berkualiti tinggi, meningkatkan karier, dan kumpulan seminar kecil. Ia diiktiraf oleh Negeri Connecticut dan diiktiraf oleh Persatuan Sekolah dan Kolej New England (NEASC). Sekolah Perniagaan Malcolm Baldrige adalah sekolah perniagaan Post University. Ia diakreditasi oleh Majlis Akreditasi Sekolah dan Program Perniagaan (ACBSP). Pensyarah di Sekolah Perniagaan Malcolm Baldrige adalah pakar perniagaan peringkat senior dengan pengalaman mengajar bertahun-tahun. Klik di sini untuk "Anugerah dan Pengiktirafan" Universiti Post. Universiti Post menawarkan pelajar antarabangsa Sarjana Muda dan Ijazah Sarjana kursus sebagai program di kampus dan dalam format dalam talian.

Projek

Anda bekerjasama dengan syarikat anda dalam tugas merancang dan melaksanakan projek inovasi. Contohnya, contohnya, dalam bidang pembangunan perniagaan antarabangsa, digitalisasi atau pandangan ke depan korporat, dan sebagainya. Seminar talian di Post University menyediakan kepakaran metodis pengurusan umum untuk menyelesaikan masalah ini. Mereka menyediakan kecekapan praktikal untuk menyediakan dan melaksanakan analisis dan rancangan perniagaan untuk pasaran sasaran, dengan cara yang anda perlukan untuk syarikat anda. SIBE menyediakan seminar projeknya sokongan peribadi dari pensyarah projek selama dua tahun. Pensyarah projek ini membantu untuk menerapkan pengetahuan dari seminar ke amalan dan persekitaran syarikat melalui latihan. Pensyarah projek juga menyokong pelajar dalam pembangunan, definisi, penempatan, dan pelaksanaan projek dalam syarikat.

 • Focus Project - Digitisasi
  MA / MBA dalam Pengurusan Am menawarkan pribumi digital dengan ijazah akademik pertama dalam mana-mana disiplin peluang untuk bekerja pada satu atau lebih projek analisis data inovatif dalam syarikat. Kerja projek itu diintegrasikan ke MA / MBA SIBE dalam Pengurusan Am, yang meliputi bidang rentas sektor seperti teknologi maklumat, ekonomi, dan kepimpinan. Pelajar bekerja dalam kumpulan antarabangsa dan bekerja pada projek analisis data sebenar sepanjang tempoh kajian.
 • Fokus Projek - Pembangunan Perniagaan Antarabangsa
  Sebagai hasil kajian jangka panjang "Faktor kejayaan syarikat-syarikat Jerman di luar negara" menunjukkan, ia menjadi jelas bahawa sebagai tambahan kepada kualiti produk, pemilihan rakan kongsi yang tepat dan hubungan yang baik, khususnya, penting untuk perniagaan yang berjaya di luar negara. Di samping itu, pengetahuan pasaran yang baik dan pekerja yang berkelayakan amat penting untuk separuh daripada syarikat yang ditinjau.

Sekolah Perniagaan dan Keusahawanan Antarabangsa ( SIBE ) merekrut para pengurus muda dengan pengalaman kerja di negara sasaran yang menyelesaikan kursus pengurusan peringkat SIBE di SIBE dan bekerja sebagai pembantu pengurusan dalam sebuah syarikat Jerman. Bergantung kepada projek syarikat, pelajar bekerja di negara asalnya, di Jerman atau di lokasi campuran.

Peperiksaan

Sudah tentu, anda juga mesti memperoleh pengetahuan baru dan menyediakan rekod prestasi di MA / MBA (Amerika Syarikat) dalam Pengurusan Am. Walau bagaimanapun, memandangkan kecekapan sebenar lebih penting dalam tugas daripada melewati ujian pengetahuan, kami telah menyusun keseluruhan program untuk pembangunan kecekapan anda. Ini sebabnya anda tidak akan menulis peperiksaan untuk menguji pengetahuan anda semasa MA / MBA (Amerika Syarikat) dalam Pengurusan Am. Sebaliknya, anda akan membangunkan penyelesaian untuk masalah dan tugas dalam bentuk pembentangan, kertas pemindahan (TP), laporan dokumentasi pemindahan (TDR) dan kertas projek pengurusan (MPP) yang akan anda gunakan untuk projek inovasi anda dan tesis Master anda.

Kemasukan

Kamu ada:

 • Antusiasme untuk program ini.
 • Menyelesaikan ijazah pertama (ijazah dari universiti yang diluluskan negeri, universiti sains gunaan, BA / "sarjana sistem dua" atau ijazah setanding dari institusi pendidikan tinggi Jerman / asing yang lain).
 • Sekurang-kurangnya 180 mata kredit mengikut ECTS atau setanding di peringkat antarabangsa.
 • Perintah bahasa Inggeris yang sangat baik.
 • Berjaya menyelesaikan proses pemilihan pelbagai peringkat di SIBE , sebahagian daripada Steinbeis University Berlin.
 • KODE®-Evaluation.

Sila hantar perkara berikut:

 • Bahasa Inggeris CV (maks. 2-3 halaman).
 • Surat lamaran dalam Bahasa Inggeris (maks. 1 halaman).
 • Sijil universiti dan menandakan kursus kursus ijazah pertama.
 • Sijil kelayakan am untuk masuk ke pendidikan tinggi.
 • Rujukan majikan, surat rujukan (jika ada).

Kos

Kos untuk anda sebagai pembantu pengurusan:

 • Yuran pengajian sebanyak € 340 / bulan

Kos untuk syarikat:

 • Yuran program: € 1,070 / bulan (ditambah VAT berkanun)
 • Gaji pembantu pengurusan: bebas boleh dirundingkan (walau bagaimanapun, sekurang-kurangnya € 1,500 kasar sebulan untuk pekerjaan di Jerman *)

* Maklumat di atas adalah berdasarkan pada anggapan bahawa pengurangan menurut seksyen 22 MiLoG berlaku dalam hal kontrak magang dalam rangka program studi SIBE ganda; Walau bagaimanapun, ini adalah tertakluk kepada mana-mana bidang kuasa yang berbeza yang mungkin timbul pada masa akan datang. Setakat ini, SIBE GmbH tidak bertanggungjawab.

Program Perspektif

Program Perspektif menawarkan pelarian dengan ijazah akademik pertama dalam mana-mana disiplin peluang untuk memperoleh ijazah Sarjana dan pengalaman kerja dengan sebuah syarikat Jerman dalam tempoh 24 bulan. Peserta dalam Program Perspektif bekerja sepenuh masa (biasanya sebagai pelatih) di syarikat yang sesuai dengan latar belakang mereka. Program Sarjana SIBE menyokong mereka dalam menangani matlamat kerjaya peribadi mereka dan mengembangkan kecekapan mereka untuk manfaat dan kejayaan syarikat rakan kongsi. Laporan: LBBW Immobilien Kommunalentwicklung GmbH, ctc Cartech Company

Program diajar dalam:
English
Jerman
Tarikh Akhir Kemaskini May 9, 2019
This course is Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
24 
Sepenuh masa
Price
8,160 EUR
Kos untuk anda sebagai pembantu pengurusan: Yuran pengajian sebanyak € 340 / bulan. Kos bagi syarikat: Bayaran program: € 1,070 / bulan (ditambah VAT berkanun) Gaji pembantu pengurusan: bebas boleh dirundingkan (walau bagaimanapun, sekurang-kurangnya € 1,