MS dalam Psikologi Forensik

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Sarjana Sains dalam Psikologi Forensik adalah program 36 kredit dalam talian yang menyediakan pelajar dengan wawasan mengenai persilangan psikologi dan isu-isu undang-undang. Pelajar mendapat pemahaman tentang apa yang dilakukan psikolog forensik dan akan belajar cara menerapkan latihan ini dalam pelbagai konteks profesional.

Program ijazah ini akan menyediakan pelajar dengan latihan profesional yang diperlukan untuk berfungsi pada tahap optimum dalam pelbagai tetapan forensik di mana psikologi digunakan termasuk mahkamah, penguatkuasaan undang-undang, keadilan jenayah, pejabat keselamatan negara, penjara, agensi perkhidmatan sosial, agensi kebajikan kanak-kanak, dan kemudahan rawatan.

Ramai pelajar dalam program kami mempunyai pakar dalam undang-undang, kesihatan mental atau perkhidmatan kesihatan lain dan ingin bekerja di kawasan forensik. Orang lain berminat untuk melanjutkan kerjaya mereka dan dengan mengambil lebih banyak kedudukan peringkat senior. Sesetengah pelajar kami menggunakan ijazah ini untuk menjadikan mereka lebih berdaya saing apabila memohon program doktoral.

Format dalam talian dan kurikulum bukan klinikal menjadikan program ini pilihan yang sangat baik untuk profesional kerja yang memerlukan untuk mengintegrasikan kajian siswazah dengan tanggungjawab pekerjaan. Program ini juga mensasarkan mereka yang tinggal di kawasan luar bandar atau perbatasan di dalam dan di luar Amerika Syarikat, mereka yang mempunyai akses terhad atau tidak untuk program pendidikan peringkat sarjana jenis ini, dan individu yang mengerjakan jadual peralihan bukan tradisional, seperti yang ada dalam penguatkuasaan undang-undang, pembetulan, keselamatan negara, dan tentera.

Webinar

Program MS dalam Forensik Psikologi secara berkala menganjurkan webinar percuma yang dijalankan oleh fakulti program dalam bidang yang berkaitan dengan program ini. Termasuk di dalam webinar adalah gambaran keseluruhan program dan maklumat tentang cara menggunakannya. Sesi dicatatkan dan pautan dimasukkan di bawah. Lihat di bawah untuk tarikh / masa dan maklumat pendaftaran.

Dr. Greg Vecchi membincangkan pembunuh aktif berasaskan keluhan di sekolah dan persekitaran kerja dan meneliti metodologi yang menggunakan analisis tingkah laku untuk meningkatkan kejayaan meramalkan dan mencegah kejadian ini.

Nota PENTING

Tiada lesen atau pensijilan di Florida atau kebanyakan negeri untuk Psikologi Forensik pada masa ini. Ia dianggap subspecialty kesihatan mental klinikal lain atau program undang-undang. Jika matlamat kerjaya anda menjadi psikologi forensik atau melakukan kerja klinikal, maka disarankan anda mempertimbangkan program doktor kami seperti Ph.D. dalam Psikologi Klinikal, atau Psy.D. dalam Psikologi Klinikal, kerana program-program ini membawa kepada lesen psikologi am di Florida dan kebanyakan negeri. Juga, MS dalam Forensic Psychology memenuhi prasyarat untuk program-program ini. Jika anda ingin menjadi kaunselor kesihatan mental di peringkat Sarjana, anda boleh memohon MS dalam Kaunseling di mana anda boleh mendapatkan keperluan untuk pelesenan di Florida.

Keperluan Kemasukan

Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan ke pengajian siswazah, pemohon dikehendaki membuktikan keupayaan skolastik dan mempunyai minat yang kuat dalam bidang Psikologi Forensik. Keperluan minimum termasuk ijazah sarjana muda dari institusi yang diiktiraf di peringkat serantau.

  1. Lengkapkan borang permohonan dalam talian.
  2. Hantar bayaran permohonan tidak boleh dikembalikan sebanyak AS $ 50.
  3. Hantar ijazah sarjana muda dari institusi yang diiktiraf di peringkat serantau. Transkrip rasmi dari semua sekolah yang dihadiri dan / atau penilaian agensi darjah asing mesti dikemukakan.
  4. Mempunyai PNGK 3.0 dalam 60 kredit terakhir kajian sarjana ATAU menyelesaikan sekurang-kurangnya 18 kredit pengajian siswazah dengan IPK 3.0 atau lebih baik ATAU penyelesaian ujian GRE dengan skor pilihan 300 atau 1000 (versi peperiksaan terdahulu ) dalam bahagian lisan dan kuantitatif. (Pemohon dengan purata mata gred purata di bawah 3.0, tetapi 2.5 atau lebih tinggi, yang telah membuktikan pengalaman kerja dalam undang-undang, penguatkuasaan undang-undang, pembetulan, keadilan jenayah, atau bidang yang berkaitan boleh dipertimbangkan.
  5. Serahkan esei 500 perkataan yang menjelaskan minat anda dalam bidang Psikologi Forensik. Terangkan bagaimana pengalaman profesional, akademik, dan peribadi anda membawa anda untuk memohon ijazah sarjana dalam program ini. Sertakan nama penuh anda pada esei. Kenyataan peribadi membantu kami mengenali anda melebihi data objektif yang disediakan dalam kajian semula gred kursus anda dan maklumat objektif yang lain. Ia juga menunjukkan keupayaan anda untuk menyampaikan pemikiran anda secara profesional, teratur dan ringkas.
  6. Serahkan dua surat akademik atau profesional cadangan daripada individu yang akrab dengan kebolehan anda untuk belajar siswazah.
  7. Tunjukkan bukti penguasaan Bahasa Inggeris (jika berkenaan).
  8. Wawancara mungkin diperlukan untuk kemasukan ke program.

Nota: Semua pelajar dimasukkan ke dalam kajian siswazah sahaja. Setelah selesai 4 kursus pertama dengan IPK 3.0 atau lebih baik, mereka akan diajar ke program ijazah. Pelajar yang tidak memenuhi piawaian ini akan dihentikan dalam program ini.

Program ini akan menerima permohonan untuk pelajar yang tidak mahir (pelajar khas) yang mungkin mengambil masa sehingga empat kursus tanpa memohon kemasukan penuh ke program ijazah. Pelajar ini memerlukan kelulusan pengarah program. Mereka akan dikehendaki mengikuti semua prosedur jika mereka ingin memohon kemasukan penuh ke program.

Pelajar antarabangsa

Warganegara asing yang tinggal di luar Amerika Syarikat pada masa permohonan, dan bahasa ibunda mereka bukan bahasa Inggeris, mesti mengemukakan bukti kecekapan dalam bahasa Inggeris dengan memuaskan menyelesaikan Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL). Keperluan pencapaian adalah sama seperti kemasukan siswazah dan adalah seperti berikut: skor kertas minimum = 550; skor terkomputer minimum = 213; skor internet minimum = 79). Skor 6.0 pada peperiksaan Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (ILETS) diterima sebagai ganti TOEFL.

Tarikh Akhir Kemaskini November 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Kampus utama NSU terletak di Greater Fort Lauderdale dengan lokasi di sekitar Florida dan Puerto Rico. Kami berada di tengah-tengah pusat akademik dan penyelidikan di rantau ini, dan hanya beberapa mi... Baca lebih lanjut