Baca keterangan rasmi

 • PEMBATASAN URBAN, REHABILITASI DAN REKA BENTUK.
 • TARIKH: Percuma dan Peribadi. Cadangan: 9 bulan (Oktober-Jun)
 • MODALITY: ONLINE
 • KREDIT: 60

DESKRIPSI

Master dilahirkan dari keperluan untuk melatih para profesional dengan profil yang inovatif, khusus dalam pengurusan dan pembangunan aspek-aspek yang telah mencirikan respon warga dan bandar pada tahun-tahun kebelakangan ini.

Kami percaya bahawa anda boleh mencipta profesionalisme baru yang mampu merancang dan menguruskan persekitaran bandar dan luar bandar melalui teknologi baru, sistem baru pengurusan yang mampan dan pintar dan lebih tinggi daripada penghormatan HABITAT yang selamat, sihat dan mampan.

PENERIMA

Graduan yang mempunyai minat dalam membentuk profesionalisme mereka dalam pemulihan dan pengurusan sistem bandar dan warganegara, dengan kepentingan khusus dalam kolaborasi warga, pemulihan dan reka bentuk yang mampan sebagai enjin pemulihan.

OBJEKTIF

Guru bertujuan untuk memfasilitasi penerapan praktikal mata pelajaran yang diajar. Dengan motif ini, kami sedang bekerjasama dalam dua persekitaran bandar yang berlainan. Miranda del Castañar (Salamanca) dengan kerjasama Majlis Bandaraya Bandaraya ini dari segi persekitaran luar bandar yang dilindungi.

Sebaliknya, dan yang paling memberi kesan kepada penggunaan konsep ini, Bandaraya Pintar dengan kejiranan Barat Salamanca dan persekitaran kejiranan ZOES. Barrio del Oeste mempunyai semua ciri-ciri untuk penggunaan dasar awam yang berkaitan dengan Penjanaan Bandar. Persekitaran bandar yang ketumpatan tinggi, dengan populasi yang semakin tua, bangunan usang mengikut keperluan pengurangan dan akses pelepasan dan ruang awam yang berkualiti rendah berdasarkan lalu lintas jalan raya.

Kami memahami bahawa ia adalah tempat yang menarik untuk menyiasat cara baru ini untuk memahami campurtangan di bandar dan juga menggunakan teknologi baru. Ia adalah kepentingan yang lebih besar untuk mengintegrasikan visi sosial yang intensif dan identiti berdasarkan budaya melalui inisiatif seperti "Galeri Bandar", "Quedamos dan Punto", "Zoes en Verde", ... mengira sokongan kejiranan tinggi dan penilaian positif perbandaran

Kami percaya bahawa beberapa tindakan bersama boleh dicadangkan dalam persekitaran ini yang menangani kemungkinan penerapan praktikal konsep "Bandar Pintar" dalam persekitaran jenis ini.

PROJEK AKHIR MASTER DAN PRAKTIKAL

Projek ijazah sarjana ini merangkumi 15 kredit dan akan dibangunkan menerusi tutorial secara dalam talian atau tatap muka yang disesuaikan, bergantung kepada keupayaan pelajar. Projek itu akhirnya akan didedahkan secara lisan sebelum mahkamah, sama ada secara peribadi atau melalui konferensi video.

INSTITUSI DAN SYARIKAT YANG KERJASAMA

Persatuan Kejiranan Zoes, Majlis Bandaraya Miranda del Castañar.

PEMBANGUNAN

MODUL 1

Modul pertama yang didedikasikan untuk Penjanaan Semula Bandar menangani fenomena bandar pintar atau CITIES SMART, sempadan baru yang melibatkan lebih banyak disiplin daripada yang kita bayangkan. Seni bina, Urbanisme, Kejuruteraan, sains sosial dan semua tingkah laku yang berinteraksi dengan habitat kontemporari.

Tema bandar pintar adalah tema inovatif yang menyembunyikan kebaikan dan keburukan yang pelajar akan belajar untuk menganalisis dan membezakannya.

 • 1. Prinsip-prinsip Penjanaan Bandar.
 • 2. Penjanaan semula Persekitaran Bandar I.
 • 3. Penjanaan semula Persekitaran Bandar II.
 • 4. Penjanaan semula Persekitaran Sejarah.
 • 5. Penjanaan semula Persekitaran Luar Bandar.

MODUL 2

Dalam modul kedua modul khusus pemulihan ini akan dibangunkan, pelajar akan mempelajari istilah teknikal yang mencukupi, namun, sebagai pengajaran yang sangat peribadi setiap pelajar akan menandakan tahapnya sendiri.

Kami fikir modul tertentu mengenai pemulihan adalah perlu untuk memahami pertumbuhan semula bandar secara keseluruhannya menggunakan teknologi baru untuk meningkatkan kebolehgunaan, aksesibiliti, persekitaran yang selamat, sihat dan mudah diakses.

 • 6. Pengetahuan Seni Bina S.XX.
 • 7. Prosedur dalam Rehabilitasi Senibina.
 • 8. Pengubahsuaian Bangunan S.XX.
 • 9. Pemulihan Tenaga di Bangunan.
 • 10. Prosedur dalam Pemulihan Senibina

MODUL 3

Modul Reka Bentuk Dalaman Sejarah bertujuan untuk menggunakan reka bentuk sebagai alat untuk penjanaan semula persekitaran yang dihuni, dan enjin ekonomi, dengan mempertimbangkan faktor penyesuaian materi, sosiokultural, dan pra-kewujudan sejarah (difahami sebagai sejarah tidak warisan secara khusus dan menganalisis daya maju projek di bawah pandangan yang berbeza,

 • 11. Reka Bentuk Bandar.
 • 12. Reka bentuk dalaman untuk perhotelan dan pelancongan. Design Dan Leisure.
 • 13. Pameran, Tempat dan Reka Bentuk. Reka Bentuk Dan Budaya.
 • 14. Reka Bentuk Perigi Sanitari, Pendidikan Dan Pejabat. Reka Bentuk Dan Persatuan.
 • 15. Reka Bentuk Perumahan Kediaman Dan Komersial. Reka Bentuk, Adaptasi Dan Pengkondisian.

SERTIFIKASI TAJUK

Sarjana dalam Penjanaan, Pemulihan dan Rekabentuk Bandar. Habilita sebagai Juruteknik dalam Penjanaan, Pemulihan dan Reka Bentuk Bandar.

LOAD LECTIVE

60 ECTS.

harga

4,500 euro

Program diajar dalam:
Sepanyol

Lihat 9 lagi program yang ditawarkan oleh MADIN USAL »

Tarikh Akhir Kemaskini June 18, 2018
This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sambilan
Price
4,500 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date