Read the Official Description

Structuralia membentangkan ijazah sarjana dalam pengurusan maju promosi dan eksploitasi prasarana adalah Master Eropah rasmi yang diluluskan oleh kerajaan Sepanyol pada 30 November 2016 dengan Fail No. 9253/2016 dan Judul ID 4316133, yang kurikulumnya telah disahkan oleh Majlis Perbandaran Kementerian Pendidikan dan Sains negeri Sepanyol melalui resolusi bertarikh 22 Mac 2017, yang mengemukakan kepada Kerajaan cadangan untuk penubuhan tajuk rasmi dan pendaftarannya dalam RUKT, dan yang kelulusan oleh perjanjian Majlis Menteri-menteri diterbitkan dalam Warta Negeri Rasmi.

Ia diluluskan di 47 negara anggota Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah (EHEA), satu ruang umum yang telah disahkan dalam Deklarasi Bologna tahun 1999.

Bilangan kredit rasmi Eropah darjah: 60 kredit ECTS (dari Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah).

Universiti Alfonso X el Sabio

Alfonso X el Sabio University adalah Universiti Swasta yang pertama di Sepanyol, yang dilahirkan pada tahun akademik 1994/1995. Misi kami adalah untuk menawarkan masyarakat Pendidikan Pendidikan Kualiti dengan kebebasan dan kemerdekaan. Kenali kami dengan lebih baik, terdapat banyak yang dapat dijumpai.

Structuralia

Structuralia sejak 2001, adalah pemimpin antarabangsa dalam bidang latihan khusus dalam kejuruteraan, seni bina, tenaga dan infrastruktur, dalam mana-mana metodologi untuk pembelajaran. Ia mempunyai pejabat di Madrid, Santiago de Chile, Mexico City dan Bogotá. Structuralia mempunyai pelajar di 50 buah negara di seluruh dunia, yang kini mengumpul lebih daripada 500 penulis di fakulti kami.

PERINGATAN

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini terdapat perubahan ketara dalam sektor infrastruktur, yang mencerminkan peluang untuk berkembang ke pasaran global.

Di bawah bimbingan ini, matlamat utama tuan ini adalah untuk memberi pelajar latihan yang mencukupi dalam pengurusan kontrak dan projek-projek turnkey, serta menyediakan mereka untuk menggunakan instrumen, model dan teknik baru yang digunakan semasa fasa infrastruktur, untuk menguasai pelbagai cara pembiayaan, perkongsian awam-swasta dan model konsesi.

Untuk tujuan ini, struktur induk termasuk teras yang sama, yang merangkumi mata pelajaran yang berorientasikan kepada pengurusan infrastruktur antarabangsa dalam fasa promosi dan eksploitasi, yang membawa kepada jadual pilihan, di mana pelajar akan berpeluang untuk mengkhusus dalam jalan dan memperoleh pengetahuan. khusus kepada jenis infrastruktur tertentu.

Tidak ada ijazah sarjana universiti rasmi di Sepanyol atau di seluruh dunia berbahasa Sepanyol yang termasuk model pengurusan terkini dan paling moden dengan pendekatan dan metodologi yang dibentangkan.

Khususnya dalam tuan dengan Specialty of Water objektif adalah:

 • Memperoleh kemahiran untuk menguruskan promosi dan projek infrastruktur air. Dengan penekanan khusus terhadap reka bentuk dan pengurusan loji rawatan air dan sistem bandar.
 • Ketahui prosedur, metodologi, amalan dan tugas yang digunakan dalam operasi (operasi dan penyelenggaraan kerja, prasarana atau sistem) perkhidmatan air bandar.

metodologi

METODOLOGI PEMBELAJARAN DAN PENILAIAN

Latihan ini diajarkan melalui kampus maya lanjutan untuk menyediakan pelajar dengan semua kelebihan latihan dalam talian:

- Simpanan: dokumentasi yang boleh dimuat turun, persidangan video, ujian dalam talian, dan lain-lain mengurangkan kos pemerolehan bahan dan perjalanan untuk pelajar. Pengoptimuman masa: fleksibiliti pengaturcaraan, ketiadaan pemindahan dan kemungkinan mengakses kampus dan bahan-bahannya 24 jam sehari membolehkan pelajar menyusun pelajaran mereka dengan cara yang paling sesuai untuk keperluan dan agenda peribadi mereka.

- Keserasian Kerja: Oleh sebab di atas, pelajar dapat menggabungkan pembangunan akademik dengan kerja yang biasa. Pembahagian kurikulum dalam kredit ECTS.

aktiviti latihan

Memandangkan subjek yang berbeza yang membentuk pelan kajian semuanya mempunyai tumpuan pengurusan, aktiviti latihan jenis berikut akan dijalankan, semuanya adalah sebahagian daripada metodologi dalam talian yang sangat berbeza.

 1. Kerja berpandu dan diselia
  - Kerja peribadi yang berorientasikan dengan bahan interaktif dan dokumentasi yang disediakan.
  - Tutorial dan konsultasi kepada guru dan pakar.
  - Forum refleksi dan perbahasan.- Kumpulan kerja dan berbual.


 2. Belajar sendiri
  - Analisis dan pendalaman dokumentasi.
  - Penilaian sendiri.
  - Kes praktikal diselesaikan.


 3. Webinar dalam masa nyata
  Dalam semua mata pelajaran satu atau beberapa mesyuarat akan dipertimbangkan secara tepat masa dengan pakar-pakar subjek, agar para pelajar berkongsi dengan profesional ini ruang hidup di mana mereka boleh menganalisis kedua-dua soalan teknikal dan soalan praktikal mengenai subjek.


 4. Resolusi latihan berdasarkan kaedah kes
  Resolusi kes praktikal: Ia akan dikehendaki bahawa pelajar individu adalah yang menghadapi dengan sumbernya sendiri resolusi latihan atau kes praktikal.
  Ujian bertulis: Ujian dan latihan.


 5. Ujian ujian.
 6. Pembangunan profesional di tempat kerja.
 7. Kerja peribadi, carian maklumat, menulis, dll.
 8. Pertahanan projek Final Master sebelum Mahkamah.

Sistem penilaian untuk mendapatkan sistem kemahiran dan kelayakan mengikut undang-undang semasa.

Proses penilaian akan dijalankan dengan mengambil kira kompetensi yang berbeza yang harus diperoleh oleh pelajar semasa pembangunan modul. Untuk ini, sistem penilaian yang berbeza akan digunakan, kebanyakannya maya, tetapi juga akan ada sistem penilaian bersemuka.

Bagi setiap subjek teras bersama dan setiap kepakaran, sistem penilaian berikut akan dilaksanakan:

1. Penilaian maya, dari penyampaian, resolusi berbagai masalah praktikal yang dilakukan dalam kumpulan kecil atau secara individu untuk menilai pemerolehan pengetahuan sepanjang penyampaian setiap subjek. Melalui platform latihan para pelajar akan menyampaikan latihan dalam sokongan digital. Guru akan menerima dan membetulkannya, menerbitkan rating pada platform.

2. Penilaian maya berdasarkan satu set ujian ujian jenis dalam talian, untuk memastikan pengetahuan kandungan subjek yang membolehkan penilaian pengetahuan dalam penyerahan setiap subjek. Melalui platform latihan, templat yang akan mengandungi ujian jenis ujian akan dimuat secara automatik, dengan soalan yang dimuat secara rawak, supaya setiap pelajar mempunyai ujian yang berbeza. Pelajar akan mempunyai akses kepadanya secara automatik.

3. Penilaian tatap muka melalui peperiksaan masa nyata. Alfonso X el Sabio University menjamin pelajar kemungkinan mengambil peperiksaan di ibukota negara tempat dia tinggal. Kemungkinan peperiksaan di bandar-bandar lain akan dinilai dalam setiap kes. Terdapat tiga panggilan untuk peperiksaan bersemuka; semester pertama, semester kedua dan peperiksaan akhir.

Untuk Projek Sarjana Akhir, sistem penilaian berikut akan dilaksanakan:

 • Penilaian maya Projek Sarjana Akhir oleh mahkamah, dengan pengalaman dalam disiplin di mana ia telah dibangunkan. Memori yang dibentangkan melalui platform latihan akan dinilai.
 • Evaluasi maya untuk membela laporan yang sesuai dengan Tesis Guru yang dilakukan secara individu sebelum pengadilan dengan pengalaman dalam disiplin di mana ia telah dikembangkan dan dalam sidang umum. Platform latihan mempunyai alat konferensi video di mana pertahanan Projek Akhir Guru akan dijalankan.
 • Peperiksaan bersemuka akan diadakan di ibukota negara tempat pelajar berada. Perbelanjaan yang boleh dijana untuk merealisasikan ujian ini (pengangkutan, penyelenggaraan, penginapan, dan lain-lain) akan menjadi tanggungjawab utama pelajar.

Model diploma

Diploma untuk pelajar yang telah berjaya lulus tuan akan dikeluarkan selaras dengan Keputusan Diraja 1002/2010, 5 Ogos, mengenai penerbitan ijazah universiti rasmi dan peruntukan tambahan 1 Keputusan Diraja 22/2015, 23 Januari .

amalan luaran

Walaupun menjadi tuan jarak, amalan akan dilakukan secara peribadi, di syarikat, organisasi awam atau swasta, sentiasa di bawah bimbingan pengarah luaran (kepunyaan pusat di mana mereka dijalankan) dan tutor dalaman, sentiasa guru yang dikaitkan kepada ijazah.

Dari pengalaman tatap muka ini, pelajar perlu membuat laporan untuk dinilai.

program

MODUL UTAMA

1. PENGURUSAN (3 ECTS)

 • Kewangan

2. PROMOSI, PEMBIAYAAN DAN ANALISIS VIABILITI INFRASTRUKTUR (9 ECTS)

 • Kewangan Projek
 • Analisis kelayakan dalam pelaburan infrastruktur
 • Model promosi PPP. Konsesi

3. PENGURUSAN PROJEK INFRASTRUKTUR (9 ECTS)

 • Pentadbiran dan pengurusan kontrak dalam projek turnkey besar (EPC)
 • Kontrak antarabangsa dalam sektor kejuruteraan. FIDIC
 • Pengurusan Kontrak

4. PENGURUSAN EKSPLOITASI INFRASTRUKTUR (9 ECTS)

 • Pengurusan penyelenggaraan infrastruktur
 • Pengurusan projek PPP dalam fasa eksploitasi

INFRASTRUKTUR AIR KHAS

1. INFRASTRUKTUR AIR

 • Pengurusan Promosi Infrastruktur Air
 • Pengurusan eksploitasi infrastruktur air

PRAKTIS LUAR NEGERI (6 ECTS)

PROJEK AKHIR MASTER (6 ECTS)

objektif

Objektif spesifik khusus:

 • Memperoleh kemahiran untuk menguruskan promosi dan projek infrastruktur air. Dengan penekanan khusus terhadap reka bentuk dan pengurusan loji rawatan air dan sistem bandar.
 • Ketahui prosedur, metodologi, amalan dan tugas yang digunakan dalam operasi (operasi dan penyelenggaraan kerja, prasarana atau sistem) perkhidmatan air bandar.

Projek Tesis Sarjana

 • Keupayaan untuk melaksanakan, membentangkan dan mempertahankan secara individu dan secara terbuka, apabila semua kredit sukatan pelajaran telah diperolehi, pelaksanaan projek profesional dan asal yang dilakukan secara individu di hadapan mahkamah, yang terdiri daripada satu projek yang bersifat profesional di mana mensintesiskan kompetensi yang diperoleh dalam ajaran.
 • Keupayaan untuk menganalisis dan mensintesis kerja yang dilakukan, serta kemahiran komunikasi melalui pembentangan laporan profesional bertulis dan pembentangan lisan mereka

Sijil

Master Eropah rasmi yang diluluskan oleh kerajaan Sepanyol pada 30 November 2016 dengan Fail No. 9253/2016 dan Judul ID 4316133, yang kurikulumnya telah disahkan oleh Majlis Perbandaran Kementerian Pendidikan dan Sains Sepanyol dengan resolusi dengan bertarikh 22 Mac 2017, yang mengemukakan kepada Pemerintah cadangan untuk penubuhan gelar hakmilik dan pendaftarannya dalam RUKT, dan yang kelulusan oleh persetujuan dari Majlis Menteri-menteri diterbitkan dalam Warta Negara Resmi.

Alfonso X el Sabio University akan mengeluarkan 60 Kredit ECTS untuk Gelaran Rasmi kepada pelajar yang berjaya melepasi Master.

Model diploma

Diploma untuk pelajar yang telah berjaya lulus tuan akan dikeluarkan selaras dengan Keputusan Diraja 1002/2010, 5 Ogos, mengenai penerbitan ijazah universiti rasmi dan peruntukan tambahan 1 Keputusan Diraja 22/2015, 23 Januari .

amalan luaran

Walaupun menjadi tuan jarak, amalan akan dilakukan secara peribadi, di syarikat, organisasi awam atau swasta, sentiasa di bawah bimbingan pengarah luaran (kepunyaan pusat di mana mereka dijalankan) dan tutor dalaman, sentiasa guru yang dikaitkan kepada ijazah.

Dari pengalaman tatap muka ini, pelajar perlu membuat laporan untuk dinilai.

Program taught in:
Sepanyol
Last updated June 18, 2018
This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
Full-time
Price
9,355 USD
Deadline
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
End Date
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date