Lulusan dalam Undang-undang Kesatuan Eropah

Umum

Penerangan Program

Program pascasarjana UNDANG-UNDANG EROPA bertentangan dengan penyelidikan saintifik dan latihan dalam bidang Undang-undang Kesatuan Eropah . Penekanan khusus diberikan kepada pembangunan perundangan dan perundangan yang paling penting mengenai bidang utama undang-undang ini, seperti empat kebebasan asas Pasaran Dalaman, perlindungan hak asasi manusia, persaingan bebas, dan lain-lain.

Struktur Program

Untuk menyelesaikan kursus Lepasan Siswazah UNIVERSITI UNDANG-UNDANG, pelajar pascasiswazah mestilah diperiksa dengan jayanya dalam lapan (8) Modul Tema enam bulan : pemantauan wajib penyelidikan, kandungan teoretikal dan praktikal dan dua daripada empat yang ditawarkan dalam dua kursus pengkhususan pengajian yang berbeza (Undang-undang Persaingan Eropah dan Undang-undang Perniagaan Eropah).

Pelajar, di bawah pengawasan dan bimbingan guru, diperlukan di setiap sekolah. untuk menyediakan dua (2) tugasan bertulis dan, jika mereka telah memperoleh markah yang diperlukan, hak mereka untuk mengambil bahagian dalam peperiksaan akhir.

Struktur program pasca siswazah diterangkan di bawah.

Tahun Pertama
Mandat Bersama Pemantauan Tema:
Tempoh pertama
  • WEU111: Undang-undang Institusi Kesatuan Eropah
  • WEU112: Undang-undang Pasaran Dalaman
Tempoh kedua
  • ITU121: Perlindungan Kehakiman di Kesatuan Eropah
  • WEU122: Perlindungan Hak Asasi Manusia
Tahun Kedua
Mandat Bersama Pemantauan Tema:
Tempoh pertama
  • WEU211: Undang-undang Perlindungan Alam Sekitar
  • WEU212: Undang-undang Perlindungan Pengguna
Seleksi Tema:
Tempoh kedua Undang-undang Persaingan Eropah
  • ICR221: Undang-undang Bantuan Negeri
  • WEU222: Perjanjian, Penempatan Posisi dan Konsentrasi yang Utama
Undang-undang Perniagaan Eropah
  • WEU225: Undang-undang Perolehan Awam
  • WEED226: Undang-undang Harta Intelek

Hasil Pembelajaran

Hasil pembelajaran yang diharapkan dari kurikulum pascasarjana UNDANG-UNDANG EROPAH UNION adalah untuk menyediakan graduan yang dapat menggabungkan pengetahuan akademik dengan pengalaman praktis yang diperlukan dan kebiasaan dengan isu-isu yang paling penting dalam urutan hukum Uni Eropa.

Profil Calon dan Syarat Kemasukan

Undang-undang Kesatuan Eropah mengenai kurikulum siswazah antara disiplin boleh dibuka kepada graduan bukan universiti yang ingin memperoleh latihan teoretikal dan praktikal dalam sistem undang-undang Kesatuan Eropah, kerana mereka telah menamatkan pengajian ijazah mereka. Di samping itu, peguam, peguam, penjawat awam, eksekutif syarikat swasta yang ingin mendapatkan kepakaran tambahan mengenai isu-isu Eropah boleh terlibat, tanpa mengira arahan.

Pengetahuan bahasa Inggeris yang sangat baik akan membantu dalam mengkaji kesusasteraan antarabangsa.

Permohonan


Aplikasi hanya boleh dikemukakan secara elektronik melalui laman web Universiti di: https://applications.ouc.ac.cy/admissions?sap-language=EN

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

As the second public University, established in 2002, the Open University Cyprus (OUC) aims to fill an important gap in the Cypriot higher education system, offering accredited distance learning degre ... Baca lebih lanjut

As the second public University, established in 2002, the Open University Cyprus (OUC) aims to fill an important gap in the Cypriot higher education system, offering accredited distance learning degrees at all levels (undergraduate, master and doctoral). Building on its origins as the country’s only University dedicated to distance education, OUC is growing quickly in academic stature and overall reputation. Today’s challenging realities have widened OUC’s horizons, helping to bring Cyprus near towards its strategic goal: to be established as a regional educational and research center and hub for international scholars and students alike in the Eastern Mediterranean basin. Baca Ringkas